20_002.jpg

 

Σάββατο 10 Δεκέμβριου στις 9 μ.μ.

Κυριακή 11  Δεκέμβριου στις 7 μ.μ.        

Η ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης για έκτη χρονιά τολμά  να ανεβάσει  τα συναισθήματά της στη σκηνή το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο θέατρο Σοφούλη. Η φετινή παράσταση έχει θέμα τη μετά κορωνοϊό εποχή μέσα από ιστορίες ηρώων που ζουν παράλληλα και  απεικονίζουν την  κοινωνία τού σήμερα χωρίς να χρειάζονται φίλτρα ωραιότητας. Ο εγκλωβισμός, οι φοβίες, η παραπληροφόρηση, ο θυμός και οι τοξικές σχέσεις, αλλά και οι σύγχρονες εκδοχές του έρωτα και της μοναξιάς, σατιρίζονται μέσα  από εμπνευσμένα κείμενα σημαντικών συγγραφέων, αλλά και μέσα από  γρήγορες εναλλαγές σκηνών που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών, αφού στη διάρκεια της παράστασης  θα αναγνωρίσουν κάπου και κομμάτια του δικού τους εαυτού.

Η παράσταση βασίστηκε στη σκηνοθεσία και στη διασκευή του εμπνευστή  των ομάδων ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά, που δηλώνει: «Έπειτα από πολλές συναντήσεις, γέλια, πρόβες, συζητήσεις, ασκήσεις και... οινοποσίες φτάσαμε στη μαγική στιγμή που ανοίγει η αυλαία και ξεκινά το όνειρο. Το ζητούμενο ήταν η εγρήγορση και η δράση σε όλα τα επίπεδα: εκφραστικό, φωνητικό, σωματικό, διανοητικό. Οι συναντήσεις μας γίνονται μια γέφυρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που με προσμονή κάθε φορά περιμένουμε. Ίσως γιατί αυτές οι συναντήσεις μάς παραδίδουν στη δημιουργική δύναμη που μας εξελίσσει, μας εμπλουτίζει και μας κάνει λίγο καλύτερους ανθρώπους. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έντονη αυτοαναφορικότητα, το να είμαστε μαζί σε μια ομάδα και να δημιουργούμε τέχνη είναι πράξη επαναστατική. Αυτή  η παράσταση σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός κύκλου αλλά και την έναρξη του καινούργιου κύκλου για νέους φίλους που ενδιαφέρονται, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και μπορεί  να έρθει όποιος θέλει να την παρακολουθήσει, αφού η μέθοδος απευθύνεται σε όλους. Το θέατρο είναι για εμάς ένα εργαλείο εξερεύνησης, εκτόνωσης, αποφόρτισης, θεραπείας και συνάντησης  με τον εαυτό μας και τους άλλους. Με αυτές τις σκέψεις ετοιμάσαμε μια παράσταση που έχει πολύ  χρώμα, πολύ γέλιο, πολλή μουσική, πολλά συναισθήματα και συμβολισμούς».

Η παράσταση θα ταξιδέψει μετά στην Αθήνα και θα παρουσιαστεί σε θεατρικά φεστιβάλ.

 www.synaisthimatikhdialektikh.com

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία – διασκευή: Στέλιος Καλαθάς

Εικαστική επιμέλεια σκηνικού: Μιχάλης Σδούγκος

Βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Γκερτσάκη

Ψιμυθιολόγος: Ειρήνη Σιγανού

Οργάνωση παραγωγής: Μιλένα Μαριάνη

Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Σιώζος-Δρόσος

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μερτζίδης

Graphic design: Lacrimoza Design

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn