meli.jpg

 

Η 6η Γιορτή Μελιού και τοπικών προϊόντων άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, υποδεχόμενη πλήθος επαγγελματιών και φίλων της μελισσοκομίας.

Μελισσοκόμοι και παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων βρίσκονται στον πιο όμορφο και κεντρικό κήπο της Αθήνας, παρουσιάζοντας μια μεγάλη γκάμα από σπάνιες ποικιλίες μελιού και ιδιαίτερες γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Δημόπουλος και ο Περιφερειάρχης της τιμώμενης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, απευθύνοντας χαιρετισμό. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Σταύρος Καλογιάννης, η πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κα Χριστίνα Βαγενά, η αντιπρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κα Μαριάννα Καφετζή, καθώς και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.


Αξίζει να σημειωθεί πως στην 6η Γιορτή Μελιού και τοπικών προϊόντων, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουν 50 παραγωγοί μελιού και 20 παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ενώ ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια  της έκθεσης.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της 6ης Γιορτής Μελιού και τοπικών προϊόντων

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 18.00 ο πολιτιστικός σύλλογος «Οι φίλοι του μουσείου ορεινής Τριχωνίδας» σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, μέσα από το οποίο θα γνωρίσουμε τις ομορφιές και τις νοστιμιές της ορεινής Τριχωνίδας. Αλμυρές και γλυκές παρασκευές της

παράδοσης και νέες συνταγές συναντιούνται στην 6η Γιορτή Μελιού για να γνωρίσουμε γευστικά μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ελλάδας.

Το Σάββατο 5/11 οι Chef Απόστολος Κυριακόπουλος, Αλεξανδρής Ευστάθιος και ο Καμινιώτης Κωνσταντίνος μας ετοιμάζουν χοιρινά φιλετίνια με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, μελόπιτα Σίφνου, pop-sticks και καριόκες μελιού σε ένα ταξίδι γεύσεων που θα ξεκινήσει στις 18.00.

Την Κυριακή 6 /11 The Bee Camp: Ένα εργαστήρι για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά.

Η εκπαιδευτικός Νατάσα Σπινθουράκη μας προσκαλεί να γίνουμε μέλισσες για μέρα και να

γνωρίσουμε τον ασυναγώνιστο κόσμο της κυψέλης.

Τι σχέση έχει μια μέλισσα με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι; Και θα υπήρχαν αμύγδαλα αν δεν

υπήρχαν μέλισσες; Πώς ζούνε μαζί μες στην κυψέλη, οργανωμένα, τόσες χιλιάδες μέλη;

Οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα 11.00-12.00, στο παιδικό εργαστήρι «Γύρη Γύρη Όλοι».

Ραντεβού στην πιο γλυκιά γιορτή της πόλης!

6η Γιορτή Μελιού και Τοπικών Προϊόντων
2 έως 6 Νοεμβρίου

Ωράριο: 10:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn