TED_0625.JPG

 

Το event πραγματοποιήθηκε με στρατηγικό συνεργάτη τη Eurolife-FFH

Το 6ο TEDxPanteionUniversity πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το φετινό θέμα, το «Happy Medium», ήρθε να συστήσει την έννοια της χρυσής τομής μέσα από ένα νέο πρίσμα και ξεχωριστές προεκτάσεις. Το event, που γέμισε το αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρακολούθησαν άτομα όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών ομάδων, που με το χειροκρότημα, το γέλιο, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους έδωσαν το παρών.

tedxteam2Τη σκηνή του TEDxPanteionUniversity μοιράστηκαν και φέτος ομιλητές από διάφορους κλάδους με σκοπό να αναδείξουν τις πολλές προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η έννοια της χρυσής τομής ή να αναπτύξουν τη δική τους υποκειμενική σκοπιά πάνω στο ζήτημα. Ξεκινώντας με μια προσπάθεια προσέγγισης και καλύτερης κατανόησης της προέλευσης του όρου, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Σπύρος Μοσχονάς μας εισήγαγε στα ρεύματα της τέχνης που την πρωτοσύστησαν και σε μεταγενέστερες εφαρμογές της.

Ξετυλίγοντας το νήμα της χρυσής τομής στην τέχνη και στον πολιτισμό, η προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη εστίασε το ενδιαφέρον μας στις διαχρονικές έννοιες και στα νοήματα που επιχειρούν να προάγουν οι λαϊκές αφηγήσεις. Η Γιάννα Τζίκα, CEO στην ΚΟΝΒΑ, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της τέχνης, τοποθέτησε την έννοια της ισορροπίας στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου. Εμμένοντας στο ζήτημα των προκλήσεων, η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου μας εξιστόρησε στιγμές από την επαγγελματική της πορεία, κατά τις οποίες τα όρια της χρυσής τομής ήταν δυσδιάκριτα.

Ερχόμενη να δώσει συμβουλές σχετικά με ένα συχνό φαινόμενο του επαγγελματικού κόσμου, η career coach Χριστίνα Δημητριάδου μας καθοδήγησε στο πώς μπορούμε να επιτύχουμε το πολυπόθητο work-life balance, βρίσκοντας τη δική μας χρυσή τομή στα όρια προσωπικής ζωής και καριέρας.

Υπό το πρίσμα της προσωπικής ζωής, οι ηθοποιοί Γιώργος Μακρής και Μιχάλης Οικονόμου τόνισαν τη σημασία της χρυσής τομής ως ισορροπίας στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα κοινωνικά πρότυπα. Κλείνοντας τη φετινή διοργάνωση, ο Παραολυμπιονίκης ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής, μέσα από την προσωπική του ιστορία, υπογράμμισε τη σημασία του επαναπροσδιορισμού των ισορροπιών της ζωής και την εύρεση της χρυσής τομής μέσα από πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Νοηματικής Γλώσσας «Κρατύλος». Μεταξύ των ομιλιών πραγματοποιήθηκαν informative workshops από τους οργανισμούς My CheckPoint, Edmundo, H3RS και WillYouMarrowMe πάνω σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν. Ακόμα, την εκδήλωση πλαισίωσαν μοναδικά performances από το κωμικό δίδυμο Μαρμελάδα Φράουλα, το συγκρότημα Yama και τη χορεύτρια Νεφέλη Θεοδότου. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε after party με μουσική και διασκέδαση.

Ως ένα TEDx event με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, το TEDxPanteionUniversity προσανατολίζεται πάντα στην ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν από το κοινωνικό σύνολο και το αφορούν αλλά και στην προώθηση ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν.

Περισσότερα για το TEDxPanteionUniversity μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.tedxpanteionuniversity.com/, ενώ μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας σε  Facebook,   και  Instagram.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn