3-6-2022.jpg

 

Οι Science Reactors σε προ(σ)καλούν

στην  παράσταση τους Stand up Science

Electric-σοκ!

Πού; στο θέατρο Arroyo, Μ. Αλεξάνδρου 128

Πότε; Την Παρασκευή  3 Ιουνίου, στις 2100’, με ελεύθερη είσοδο

Οι Science Reactors στα χνάρια του stand up  comedy παρουσιάζουν,  με τη μορφή του Stand up από σκηνής, επίκαιρα επιστημονικά θέματα με ύφος απλό, απολαυστικό, σκωπτικό  αλλά και χιουμοριστικό χωρίς όμως το χιούμορ να είναι αυτοσκοπός.

Οι Science Reactors με το γνωστό αντισυμβατικό τους ύφος θα δείξουν ένα άλλο πρόσωπο της Επιστήμης πέρα από τα καθιερωμένα πρότυπα. Mε την ξεχωριστή διεισδυτική τους ματιά θα σχολιάσουν την επιστημονική επικαιρότητα και όχι μόνο ελπίζοντας να κεντρίσουν το κοινό τους να δει τα πράγματα από άλλη σκοπιά…

Kαι μία είδηση που επιβραβεύει τις μέχρι σήμερα προσπάθειές τους: Η τελευταία τους παράσταση RE-think κρίθηκε ανάμεσα στους τρεις finalists στην κατηγορία Citizens για το ευρωπαϊκό βραβείο EWWR 21. H απονομή των βραβείων θα γίνει στις Βρυξέλλες, στις 6 Ιουνίου. Ας ευχηθούμε το καλύτερο!!!

Στο νέο τους Stan up τι να  περιμένει κανείς  από παράξενους επιστήμονες, που φορούν μέχρι και... παπιγιόν! …  ο τεχνοκράτης της παρέας απορεί γιατί αυτό το λαμπάκι να είναι αναμμένο, ο φευγάτος πολεοδόμος-χωροτάκτης δεν θα μιλήσει για veganism  αλλά θα θελήσει να μας … αλλάξει τα φώτα (!) ενώ ο τελείως cool θα μας υποδείξει τον τρόπο «Πώς να εξοικονομήσουμε ενέργεια σταματώντας τη δίαιτα(!)». Ο βιολόγος μας θα επιμείνει πεισματικά σε θέματα εξέλιξης και ο απόμακρος αστροφυσικός μας θα αναρωτηθεί κατά πόσον οι ίδιοι οι επιστήμονες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον(!) και τέλος η μόνη γυναίκα της βραδιάς- αστροφυσικό και αυτή-, θα θελήσει να μας χαλαρώσει «μελωδικά»  ….και όλους αυτούς θα προσπαθήσει απεγνωσμένα και με το γνωστό γλαφυρό του ύφος να συντονίσει ο παρουσιαστής της βραδιάς Κωνσταντίνος Περιστέρης!!

Ελάτε να τους απολαύσετε υπεύθυνα…

 

Στη παράσταση στο Arroyo  θα πάρουν μέρος οι:

Κωνσταντίνος Περιστέρης, (στον  ρόλο του παρουσιαστή)  Αθανάσης  Κουστένης, Αλέξανδρος Σουρτζής, Γιώργος Γαλανόπουλος. Παύλος Ίσαρης,  Νίκος Παπαδημητρίου, Σταύρος Δημητρακούδης. Προσκεκλημένη και η αστροφυσικός Νάντια Μουτσουρούφη.

Ιδέα/διοργάνωση/συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης

Σκηνοθετική παρέμβαση: Κώστας Βρεττός

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn