ebec1.png

 

Το BEST Thessaloniki διοργανώνει και φέτος, για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μηχανικής EBEC.

To EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη. Διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές σε 34 χώρες και 88 εκπαιδευτικά ιδρύματα και συγκεντρώνει πάνω από 6500 συμμετέχοντες. Το EBEC προσφέρει σε φοιτητές τεχνολογίας την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους τόσο σε θεωρητικό (κατηγορία Case Study) όσο και σε πρακτικό επίπεδο (κατηγορία Team Design). Στόχος των ομάδων είναι η κατάκτηση της νίκης και η πρόκριση στις επόμενες δύο φάσεις του διαγωνισμού.

Case Study

Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα θεωρητικό πρόβλημα, το οποίο καλούνται να επιλύσουν αναπτύσσοντας υποθετικές λύσεις και αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που δίνονται κατά την έναρξη του διαγωνισμού. Οι ομάδες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους σε μία επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από την ομάδα δημιουργίας των θεμάτων και από σχετικούς με το θέμα καθηγητές του ΑΠΘ, οι οποίοι αναδεικνύουν τη νικητήρια ομάδα.

Team Design

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υλοποιήσουν σε περιορισμένο χρόνο μια τεχνική κατασκευή με συγκεκριμένες ιδιότητες και προδιαγραφές, έχοντας στη διάθεσή τους απλά υλικά. Οι κατασκευές της κάθε ομάδας παρουσιάζονται σε αντίστοιχη επιτροπή αξιολόγησης και τελικά αναδεικνύεται η νικήτρια ομάδα.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρία επίπεδα (τοπικό, εθνικό/περιφερειακό, πανευρωπαϊκό). Σε κάθε επίπεδο συμμετέχουν ομάδες αποτελούμενες από τέσσερα άτομα. Οι νικήτριες ομάδες των τοπικών επιπέδων προκρίνονται στον εθνικό και αντίστοιχα στον πανευρωπαϊκό γύρο.

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν 5 τοπικοί γύροι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Πάτρα και Χανιά. Φέτος, ο εθνικός γύρος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Αθήνα, ενώ ο τελικός πανευρωπαϊκός γύρος θα λάβει χώρα στο Ζάγκρεμπ.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn