JobDay_Προσφύγων.jpg

Τη δυνατότητα να βρουν δουλειά είχαν οι 600 πρόσφυγες που επισκέφθηκαν το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020. Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από το Skywalker.gr το #JobDay Προσφύγων, μια δράση που απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας οι οποίοι αναζητούν εργασία σε μια χώρα λίγο ως πολύ άγνωστη σε αυτούς.

Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και δωρεάν συμμετοχή για τις εταιρίες.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του #JobDay Προσφύγων ήταν ότι γέννησε στους συμμετέχοντες προσδοκίες για το ξεκίνημα μιας καλύτερης ζωής στη χώρα μας. Αποφασισμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή τη ζωή τους, προσήλθαν προετοιμασμένοι στο #JobDay Προσφύγων για να αναζητήσουν εργασία και να βάλουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι 600 επισκέπτες που παρευρέθηκαν στο #JobDay Προσφύγων είχαν την ευκαιρία:

  • Να επισκεφθούν τα περίπτερα των 18 επιχειρήσεων που αναζητούσαν προσωπικό.
  • Να συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για περισσότερες από 185 θέσεις εργασίας.
  • Να παρακολουθήσουν δωρεάν workshop με τίτλο: «Accelerate your employment opportunities» με εισηγήτρια την κα Φανή Κλειδά, Business Unit Director, Trenkwalder.
  • Να ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις και γνώσεις για την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα.
  • Να βελτιώσουν το βιογραφικό τους σημείωμα με τη βοήθεια των εξειδικευμένων στελεχών της LeadCompass.
  • Να δεχθούν συμβουλές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από τα εξειδικευμένα στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ / ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.
  • Να ενημερωθούν από τους έμπειρους συμβούλους της ΚΜΟΠ σχετικά με την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.

Το Skywalker.gr υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες ικανοποιημένους επισκέπτες.

Το Skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Tο 2019 δημοσίευσαν 9.800 εταιρίες στο www.skywalker.gr 93.100 αγγελίες για 158.300 θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 8.300.000.

Η διοργάνωση του #JobDay Προσφύγων πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Υποστηρικτές: INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION, HELIOS, TÜV AUSTRIA ACADEMY, OXYZED, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, EUROPE DIRECT CITY OF ATHENS

Food & drink partner: ΕΨΑ, BSA, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΩΝΗ RAINBOW WATERS

Παράλληλες δράσεις: LEADCOMPASS, KMOP, ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, TRENKWALDER

Χορηγοί επικοινωνίας: SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Events Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 231, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn