kadraki.jpg

Έχουμε μπει στην άνοιξη και, καθώς πλησιάζει το Πάσχα, η σκέψη μας είναι πώς θα αλλάξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας με νέα αντικείμενα ή κατασκευές, που θα δώσουν μια χαρούμενη και ανάλαφρη αίσθηση στον χώρο μας.

Μια όμορφη και εύκολη κατασκευή είναι ένα δισκάκι, που μπορεί να στολίσει μια μικρή γωνιά του σπιτιού μας ή και να φιλοξενήσει κουλουράκια για το πασχαλινό τραπέζι.

Θα χρειαστούμε:

  • Μια ξύλινη κορνίζα
  • Χαρτί ή χαρτοπετσέτα της αρεσκείας σας
  • Λευκή κιμωλία
  • Διάφανο και καφέ κερί παλαίωσης
  • Βερνίκι (υγρό γυαλί) ενός συστατικού (σε μορφή πάστας)
  • Μεσαίο πινέλο
  • Γυαλόχαρτο

Βήμα 1ο:

Τρίβουμε ελαφρά την ξύλινη κορνίζα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει ανομοιομορφίες το ξύλο.

Βήμα 2ο:

Βάφουμε όλη την επιφάνεια με το λευκό χρώμα της κιμωλίας.

2

Βήμα 3ο:

Αφού στεγνώσει το χρώμα της κιμωλίας, με ένα γυαλόχαρτο τρίβουμε την κορνίζα κατά μήκος σε διάφορα σημεία ώστε να αφαιρέσουμε τμήματα χρώματος και να δώσουμε μια όψη φθαρμένου. Το εσωτερικό της κορνίζας δεν το τρίβουμε.

3

Βήμα 4ο:

Σκουπίζουμε με ένα πανάκι τη σκόνη που έχει δημιουργηθεί και στη συνέχεια περνάμε ένα ελαφρύ στρώμα διάφανο κερί.

Στο εσωτερικό μέρος της κορνίζας περνάμε κόλλα ντεκουπάζ και τοποθετούμε προσεκτικά το σχέδιό μας, είτε χαρτί είτε χαρτοπετσέτα.

Το μέγεθος της κορνίζας μας είναι ακριβώς το μέγεθος μιας χαρτοπετσέτας.

4

Βήμα 5ο:

Με μια μικρή σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σχεδίου βερνίκι (υγρό γυαλί) και περιμένουμε περίπου 6 ώρες για να στεγνώσει εντελώς.

Αν επιθυμούμε η όψη φθαρμένου να είναι λίγο πιο έντονη, τότε με το πινέλο προσθέτουμε στις εξωτερικές γωνίες λίγο καφέ κερί.

Το έργο μας είναι έτοιμο!

telos

Και το σημαντικό είναι πως το φτιάξαμε εμείς!

 

Μαίρη Αυγέρη,

Καλλιτέχνης

Συνεργάτης και επίσημος διανομέας για την εταιρεία Decoart.inc στην Ελλάδα και Κύπρο.

www.decoart.gr.

Fb decoart.gr.

Fb:mary avgeri page.

instagram mary_avgeri.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn