MOKE_OPA.jpg

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  (ΜΟΚΕ ΟΠΑ) πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου την εκδήλωση βράβευσης του 8ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ιδρύματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του πανεπιστημίου (ACEin) σε κλίμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας με τη συμμετοχή μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του πρύτανη του ΟΠΑ, καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη και σύντομη παρουσίαση της στρατηγικής του πανεπιστημίου για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησε απολογισμός των δράσεων της ΜΟΚΕ ΟΠΑ από την υπεύθυνη για τη λειτουργία της αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη. Όπως ανέφερε η ίδια, η ΜΟΚΕ ΟΠΑ διακρίνεται για τη συνεισφορά της στην ενίσχυση της γνώσης και της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών του πανεπιστημίου, καθώς και για τη διασύνδεσή τους με τον επιχειρηματικό κόσμο, καταγράφοντας στα 8 χρόνια λειτουργίας της περισσότερους από 8.000 ωφελούμενους.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας αποτελεί μια δράση της ΜΟΚΕ  που έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των φοιτητών του πανεπιστημίου, καταφέρνοντας να προσελκύσει φέτος ρεκόρ συμμετοχών, με 54 ομάδες να έχουν υποβάλει υποψηφιότητα στην πρώτη φάση του. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των δράσεων του φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας Thinkbiz από την Κωνσταντίνα Μουντάκη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι στις 11 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και ακολούθησε η βράβευση των πέντε ομάδων που διακρίθηκαν. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση συμμετείχαν στο εξειδικευμένο workshop «META Disruptive Talent», που πραγματοποίησε η κυρία Μαρία Κοκκίνου, manager, Human Capital Consulting της ICAP.

Το πρώτο και δεύτερο βραβείο υποστηρίχθηκαν με χρηματικό έπαθλο από τις εταιρίες Κρόνος Α.Ε. και Intercomm Foods και έλαβαν αντίστοιχα οι ομάδες PriceFrontier.com (Νικόλαος Σαραντινός, Αναστασία Σαραντινού, Κωνσταντίνος Σαραντινός και Γρηγόριος Σαραντινός) για τη δημιουργία μιας on-line πλατφόρμας πρόβλεψης της πορείας των τιμών των προϊόντων ηλεκτρονικών καταστημάτων και CargOps (Βασίλειος Γεωργόπουλος, Νικόλαος Δουρελιάδης, Παναγιώτης Καζαντζής και Ευάγγελος Ποταμιάνος) για την πρόταση υπηρεσίας παρακολούθησης εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά τους με τη χρήση τεχνολογιών IOT.

Το τρίτο βραβείο, που υποστηρίχθηκε από τη ΔΕΗ και το ΟΠΑ, μοιράστηκαν οι ομάδες One Connect (Ανδρέας Παπίδας, Χάρης Αυγουστίδης) για την πρόταση υπηρεσίας αυτόματης ειδοποίησης τρίτων σε περίπτωση ατυχήματος ποδηλάτη, FOR YOU (Κωνσταντίνος Τσίπρας, Δημήτρης Κεφαλόπουλος, Σοφία Ιωάννου, Δημήτρης Πέρρος, Κλειώ Τασσοπούλου και Σπύρος Σιδέρης) για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνδυασμού social network και recommendation system και ΥΔΝΟΝ (Γιάννης Αδαμόπουλος, Δήμητρα Σούλη, Μαρίνα Γεωργαλλά και Χρήστος Γεωργαλλάς) για την παραγωγή ελληνικής μπίρας με τρούφα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείου επιχειρηματικής αριστείας στον Παύλο Ευμορφίδη, ιδρυτή της Coco-Mat  και απόφοιτο του ΟΠΑ.  «Δεν σταματώ να μαζεύω γνώσεις, αλλά υπερηφανεύομαι μόνο για όσες από αυτές δεν διδάσκονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευμορφίδης και συνέχισε με μια πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή όσων συνέβαλαν στην επιχειρηματική πορεία του.

Με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Οικογένεια Λουκάκου, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά χειροποίητα εδέσματα σε μια μεγάλη ποικιλία.  Τέλος, η εταιρία Thinking Cup παρείχε εξίσου με τη μορφή χορηγίας εξαιρετικής ποιότητας καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn