VINYL_IS_BACK_-_POSTER.jpg

Το Vinyl is Back συνεχίζει να γράφει ιστορία. Έπειτα από 5 χρόνια ζωντανής παρουσίας με την εκδήλωση θεσμό για το βινύλιο, βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στη ζωή μας, συμμετέχοντας και το ίδιο στην παραγωγή δίσκων βινυλίου και βάζοντας τη σφραγίδα του στην ολική επιστροφή του βινυλίου.

Το Cine Κεραμεικός θα φιλοξένησει την κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.  Όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο για όλο το τριήμερο.

Είναι τρέλα, είναι μανία, είναι ρυθμός,
είναι μαγεία, είναι η χαρά της εποχής

Tο 14ο Vinyl is Back είναι αφιερωμένο στην jazz με live εμφανίσεις, jam sessions, μουσικά αφιερώματα, νέες κυκλοφορίες και προβολές.

Στο Vinyl is Back θα βρείτε επίσης, όπως πάντα, βινύλια από όλα τα είδη μουσικής: rock, pop, psych, folk, progressive, soul, funk, post rock, punk, garage, indie, heavy metal, jazz, blues, altenative, λαϊκά, ρεμπέτικα, ελαφρά, Νέο Κύμα, έντεχνα, ελληνικό ροκ, sountracks κ.ά.  

Στο μεγάλο ραντεβού του βινυλίου και της μουσικής σάς περιμένουν επίσης κληρώσεις και δώρα, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, συμμετοχές γνωστών δισκάδικων, ανεξάρτητων εταιριών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής  και πολύς χορός σε μια εκδήλωση με πολύ μεράκι, όπως πάντα. Είναι το 14ο Vinyl is Back.

Ζήστε μια συναρπαστική εμπειρία στο μοναδικό show, αφιερωμένο στο βινύλιο. Δίσκοι, πικάπ, αξεσουάρ αλλά και μια σειρά από live εμφανίσεις καλλιτεχνών και d.j.s δημιουργούν τη γνώριμη πια σε όλους ατμόσφαιρα μουσικής γιορτής.

Vinyl is Back Live Sessions Vol. 2

Τα καλύτερα πάρτι γίνονται με βινύλιο και το πικάπ να παίζει Locomondo. Το Vinyl is Back, πιστό στις αρχικές εξαγγελίες του, προχωρά στην κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της σειράς «Vinyl is Back Live Sessions» με τη ζωντανή ηχογράφηση των Locomondo, που τόσο περιμένουν οι vinyl maniacs. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συλλεκτικό βινύλιο, που θα διατεθεί αποκλειστικά το τριήμερο στο Cine Κεραμεικός, θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Τα live του Vinyl is Back γράφουν τη δική τους παράλληλη ιστορία με το φεστιβάλ, έχοντας το δικό τους κομμάτι κάθε φορά. Το 14ο Vinyl is Back είναι αφιερωμένο στην ελληνική jazz σκηνή με τη συμμετοχή σημαντικών συγκροτημάτων και μουσικών. Θα εμφανιστούν:

  • Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio live

O Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες, συμμετέχει στο Vinyl is Back με το συγκρότημά του Baby Trio (Ε. Ρέμσακ, Κ. Φανάρας), γιορτάζοντας 10 χρόνια δημιουργίας. Υπόσχονται να γεμίσουν το Cine Κεραμεικός με jazz groove ρυθμούς.

Baby Trio feat. Δήμητρα Κοκκινοπούλου (φωνή)

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ.

  • Τάκης Μπαρμπέρης Group live

Το Takis Barberis Group παρουσιάζει συνθέσεις από όλη τη δισκογραφία του Τάκη Μπαρμπέρη από το 1990 έως σήμερα, καθώς και νέες από το πρόσφατο άλμπουμ με τίτλο «Sleeping Revolution». Μουσική με βάση την jazz, που αφομοιώνει πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικανική, βαλκανική και ελληνική μουσική. Η αυτοσχεδιαστική ικανότητα όλων των μουσικών του συνόλου δίνει κάθε φορά μια μοναδική διάσταση στις συνθέσεις της συναυλίας.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

  • Πυρός Αιθήρ live

Οι Πυρός Αιθήρ προκαλούν ανάφλεξη στο Cine Κεραμεικός! Η μουσική ομάδα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την jazz, τη funk και την παραδοσιακή, δημοτική ελληνική παράδοση σε έναν ξεχωριστό ήχο. Το πρωτοπόρο στην Ελλάδα Balkan jazz horn section έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και ετοιμάζεται για τρίτο.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ.

  • Νάσια Γκόφα Quartet feat. Γιώργος Κρομμύδας live

Εγκατέλειψε τη γεωλογία για χάρη της jazz και η φωνή της γέμισε με νότες την πόλη. Έχει επίσης πολλές δισκογραφικές συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες τζαζίστες, με πιο πρόσφατη του Χρήστου Ταμπουραντζή στον δίσκο του «Kargo». Μαζί της ο πιο σπουδαίος ίσως κιθαρίστας της γενιάς του, ο Γιώργος Κρομμύδας. 

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ.μ.

  • Ανδρέας Γκομόζιας, Listen To The Past feat. Δημήτρης Πολύτιμος live

Το Listen To The Past είναι όνομα συγκροτήματος ή ένα διαφορετικό άκουσμα; Στην ουσία είναι το νέο project του κιθαρίστα και τραγουδιστή Ανδρέα Γκομόζια (Blues Family, Drifting Around, Blues Revenge), στο οποίο παρουσιάζει παλιά λαϊκή αμερικανική μουσική. Οτιδήποτε έχει να κάνει με το blues χωρίς να είναι απαραίτητα blues ως φόρμα. Μαζί του ο βετεράνος πιανίστας Δημήτρης Πολύτιμος αποκαλύπτει την πιο jazz πλευρά του.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ.

  • D.j. sets

Εμβληματικοί d.j.s και προσωπικότητες της μουσικής θα παρελάσουν διαδοχικά από τα decks σε παράλληλες διαδραστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το βινύλιο, δίνοντας το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του 3ημέρου και επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους. Συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης:

Μάκης Μηλάτος (Athens Voice Radio 102,5), Γιώργος Μουχταρίδης (Pepper 96,6), Μιχάλης Λημνιός – The King is Back Project, Γιάννης Παπαγόπουλος (Fragile Mag), Άκης Έβενης (Art X Press), Γιώργος Ράλλης (Underflow), Άκης Λαδικός – The Teacher, Γιάννης Καφάτος (ViewTag), Τάσος Μενεμενόγλου (Ash In Art), Νίκος Δρογώσης (En Lefko 87,7). 

  • Το Δισκοπωλείο

Σημείο αναφοράς στην επίσκεψη των vinyl maniacs είναι το Δισκοπωλείο,  ένα ειδικά διαμορφωμένο δισκάδικο σε ρεαλιστικό μέγεθος, όπου όλοι θέλουν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία! Καινούργια συλλεκτικά posters, σύγχρονα vintage πικαπάκια, διαθέσιμα προς ακρόαση δίσκων, και αναμνηστικά από το Vinyl is Back.

Στο Δισκοπωλείο του 14ου Vinyl is Back θα μπορέσετε, φυσικά, να προμηθευτείτε τον δεύτερο δίσκο της σειράς «Vinyl is Back Live Sessions» με τη ζωντανή ηχογράφηση των Locomondo, καθώς και τα ελάχιστα εναπομείναντα κομμάτια του πρώτου δίσκου της σειράς με τα Υπόγεια Ρεύματα.

Ποιοι συμμετέχουν στο Vinyl is Back

  • Καταστήματα πώλησης δίσκων
  • Ιδιώτες / συλλέκτες δίσκων
  • Δισκογραφικές εταιρίες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε βινύλιο
  • Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.ο.κ.)
  • Αξεσουάρ για βινύλια
  • Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου
  • Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ
  • Έπιπλα / βάσεις για ηχοσυστήματα
  • Μουσικές αφίσες, t-shirts και μπλούζες
  • Μουσικά βιβλία
  • Handmade Express Bazaar
  • Πωλητές μουσικών οργάνων (εταιρίες και ιδιώτες)

Info

Χώρος: Cine Κεραμεικός, Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, Κεραμεικός, τηλ.: 210 5222222, πλησίον σταθμού μετρό Ομόνοιας και Κεραμεικού

Είσοδος δωρεάν όλες τις μέρες

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου: 5 μ.μ.-9 μ.μ.
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου: 11 π.μ.-9 μ.μ.
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: 11 π.μ.-9 μ.μ.

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το 14ο Vinyl is Back. Be there.

www.vinylisback.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn