vinietaki-like-b2.jpg

 

Εκπτώσεις στα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία με προϋπόθεση την πρόσληψη (https://twitter.com/InKomotiniNews/status/1003365725367623680)

adilwti ergasia skywalkergr

Στη δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και την πληρέστερη προστασία των δικαιωμάτων τους. Με το σχέδιο νόμου εισάγονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και τίθενται για πρώτη φορά κανόνες στο καθεστώς των εργολαβιών. Επίσης επιλύονται ασφαλιστικά ζητήματα σε όφελος των ασφαλισμένων και γίνεται μία ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ των ασυνόδευτων στη χώρα μας ανηλίκων – υπηκόων τρίτων χωρών. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/8HxUwq.

 

Ίση αμοιβή για ίση εργασία: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τους νέους κανόνες (https://twitter.com/Europarl_EL/status/1002931091534221313)

amoivi ergasia skywalkergr

Την Τρίτη 29/5) η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε νέους κανόνες σχετικά με την απόσπαση εργαζομένων προκειμένου να εξασφαλιστούν ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία στον ίδιο τόπο. Στόχος της μεταρρύθμισης είναι η εξασφάλιση καλύτερης προστασίας των αποσπασμένων εργαζομένων και ισότιμων όρων μεταξύ της απόσπασης και των τοπικών εταιριών. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/rLhFF5.

 

Προσθήκη της ισπανικής και της ιταλικής γλώσσας στην ειδικότητα «υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων» των ΕΠΑ.Λ. (https://twitter.com/PaideiaErgasia/status/1003549895586926592)

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης μετά από πρόταση του Ι.Ε.Π. τροποποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών της Γ’ τάξης του επαγγελματικού λυκείου της ειδικότητας «υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων» του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και προσφέρονται επιπλέον ως γλώσσες επιλογής η ισπανική και η ιταλική. Έτσι διευρύνονται οι επιλογές στη δεύτερη ξένη γλώσσα και παρέχεται το δικαίωμα στους μαθητές να διδαχθούν τη γλώσσα που επιθυμούν στο δημόσιο σχολείο ανάμεσα σε γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά, επενδύοντας σε μία γλώσσα ευρέως χρησιμοποιούμενη παγκοσμίως, που μπορεί να ανοίξει αρκετές επαγγελματικές πόρτες στον κλάδο του τουρισμού. Πηγή: https://goo.gl/HPHjs6.

 

Mέλος της Ε.Ο.Δ. Χαλκιδικής έσωσε τη ζωή μικρού παιδιού στη Φούρκα (https://www.facebook.com/halkidikinews/posts/2267624999919336)

eod skywalkergr

Σωτήρια αποδείχτηκε η επέμβαση του υπεύθυνου συντονιστή της Ε.Ο.Δ. στην Κασσάνδρα Θέμη Ιερισσιώτη για να σωθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού στη Φούρκα. Το δίχρονο παιδί την ώρα που έπαιζε με φίλους του στο πάρκο της Φούρκας έχασε τις αισθήσεις του και είχε σπασμούς. Ο Θέμης Ιερισσιώτης με την άμεση επέμβασή του και τις πρώτες βοήθειες που παρείχε επανέφερε το μικρό παιδί, ενώ λίγο αργότερα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. μετέφερε το παιδί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο εθελοντισμός στη Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια ανθεί και συνεχώς άνθρωποι κάθε ηλικίας είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε ομάδες για να προσφέρουν στο κοινό καλό. Οι εθελοντές της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας της Ε.Ο.Δ. με συνεχείς ενημερώσεις και παρακολουθήσεις σεμιναρίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή οποιουδήποτε έκτακτου συμβάντος. Πηγή: https://goo.gl/QYMPHn.

 

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου πρόσφερε εθελοντική εργασία στο καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. Save a Greek Stray (https://twitter.com/istoriesadespot/status/1003187698893492224)

adespota skywalkergr stentoras

Ανιχνευτές του βαθμοφόροι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Παπάγου επισκέφθηκαν το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray στον Ωρωπό Αττικής και πρόσφεραν εθελοντικά την εργασία τους με στόχο να συμβάλουν στο δύσκολο έργο της φροντίδας των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί. Οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Save  a Greek Stray αναφέρουν σχετικά: «Όταν δήλωσαν πως επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, κανείς από εμάς δεν φαντάστηκε τι θα σήμαινε το πέρασμά τους από το καταφύγιο. Δέκα νέοι άνθρωποι κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν μέσα σε μία μέρα εγκαταστάσεις και σκύλους. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/5KxFef.

 

«Big brother» στα... έξυπνα κοντέινερ (https://www.facebook.com/liberalgr/posts/2069626363290734)


sdoe stentoras skywalkergr

Η αποκάλυψη του Σ.Δ.Ο.Ε. τον περασμένο Ιανουάριο για το κύκλωμα με τα 49 κοντέινερ που είχαν δηλωθεί με προορισμό την Ιταλία, αλλά παρέμεναν στον Ασπρόπυργο και κατέληγαν στην εγχώρια αγορά και στο παραεμπόριο, με το δημόσιο να κινδυνεύει να χάσει 6 εκατομμύρια ευρώ από το φορτίο αυτό, είναι μόνο η κορυφή στο παγόβουνο των «εξαφανισμένων» εμπορευματοκιβωτίων. Μία ομάδα τεσσάρων φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακάλυψε μία εφαρμογή που μπορεί να δώσει τέλος σε ένα τεράστιο πρόβλημα που πλήττει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και τις διεθνείς, κυρίως θαλάσσιες, μεταφορές των εμπορικών κοντέινερ. Οι φοιτητές, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία internet of things, βρήκαν τον τρόπο να βάλουν μέσα στα κοντέινερ αισθητήρες που θα ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή τους ενδιαφερομένους για το ποιες συνθήκες επικρατούν μέσα σε αυτά και πού βρίσκονται ακριβώς. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη με την επωνυμία «cargΟps» χάρισε στην ομάδα των φοιτητών του Ο.Π.Α. το πρώτο βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA start-up», που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece) με τη συμμετοχή της MetLife. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/TsdNzD.

 

Πότε οι άνεργοι διατηρούν τα δικαιώματά τους (https://twitter.com/euro2day_gr/status/1003521022103113728)

anergoi dikaiwmata stentoras skywalkergr

Δικαίωμα σε ανέργους να διατηρούν τον χρόνο ανεργίας τους όταν εντάσσονται σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης δίνει διάταξη του σχεδίου νόμου που είναι σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα η σχετική διάταξη δίνει δικαίωμα ακόμη και για αναδρομική δικαίωση σε ανέργους, οι οποίοι έχαναν το επίδομα μόνο και μόνο γιατί συμμετείχαν σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Βασική προϋπόθεση για τη «διόρθωση» της αδικίας είναι να υποβληθεί αίτηση εντός 90 ημερών από την ψήφιση βέβαια του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να μείνει σε διαβούλευση έως τις 8 Ιουνίου και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/s3bzfh.

 

Ορθογραφία με μανταλάκια! Κιναίσθηση και συμμετοχή δύο στοιχεία επιτυχίας (https://twitter.com/e_didaskalia/status/1003383368418037760)

orthografia me mantalakia stentoras skywalkergr

 

Είναι αλήθεια ότι η σωστή απόδοση της ορθογραφίας των λέξεων σε όλα τα δυσλεκτικά άτομα αποδεικνύεται μία δύσκολη διαδικασία. Πρόκειται για μία δεξιότητα που παρουσιάζει ελλείμματα ως προς την αυτοματοποίησή της στα παιδιά με δυσλεξία. Η κατάκτηση της αυτοματοποίησης βασίζεται στο αποθηκευμένο οπτικό λεξικό και στη δυνατότητα ανάκλησής του τη δεδομένη στιγμή που γράφουμε μία λέξη. Η εικόνα της λέξης αποθηκεύεται και ανακαλείται από τη μνήμη και όχι ο γραμματικός κανόνας. Γι’ αυτό και υπάρχει το συχνό φαινόμενο ένα δυσλεκτικό παιδί να γνωρίζει τους ορθογραφικούς κανόνες, αλλά να αποτυγχάνει να τους εφαρμόσει. Η ανατροφοδότηση της καταληκτικής ορθογραφίας με κιναισθητικές ασκήσεις οδηγεί σε περισσότερες επιτυχημένες προσπάθειες στην ορθογραφία. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/QxzFLw.

 

 

Γιατί το άγχος αφορά και… στα νήπια! (https://www.facebook.com/Ipaideia/posts/1846259058764490)

agxos paidia stentoras skywalkergr

Αν νομίζετε ότι το άγχος αφορά μόνο στους ενήλικες, τότε σίγουρα κάνετε λάθος. Τα παιδιά από τη βρεφική ακόμα ηλικία βιώνουν συμπτώματα άγχους, τα οποία έως έναν βαθμό θεωρούνται φυσιολογικά. Πολλές φορές όμως τα συναισθήματα φόβου, αγωνίας και ανασφάλειας ξεπερνούν τα όρια και τότε λέμε ότι το παιδί υποφέρει από έντονο άγχος και είναι ευθύνη του γονιού να το βοηθήσει να το ξεπεράσει. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/NxyMTs.

 

Το πρώτο θαλάσσιο πάρκο για Α.μ.Ε.Α. στον κόσμο είναι γεγονός! (https://twitter.com/Indicatorgr/status/1003604092596387841)

amea stentoras skywalkergr

Με το καλοκαίρι να είναι ήδη εδώ, πολλοί θα θελήσουν να δροσιστούν, όμως υπάρχουν και τα Α.μ.Ε.Α., που πολλές φορές η επίσκεψή τους σε ένα πάρκο καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, μην πούμε για τις παραλίες, είναι κάτι το αδύνατον γι’ αυτούς. Στην Αμερική λοιπόν κατασκευάστηκε το πρώτο πάρκο για Α.μ.Ε.Α. παγκοσμίως που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να διασκεδάσουν και αυτοί με την ψυχή τους το καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο πάρκο ονομάζεται Morgan’s Wonderland και βρίσκεται στο Σαν Αντόνιο του Τέξας των Η.Π.Α. και αποτελεί μία πραγματικά καινοτόμο ιδέα στα ψυχαγωγικά πάρκα παγκοσμίως, μια και είναι το πρώτο στο κόσμο αφιερωμένο στα Α.μ.Ε.Α. Περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/fnx5mk.

 

 

Τα χόμπι που προστατεύουν από την άνοια! (https://www.facebook.com/onmed.gr/posts/1747424912003359)

anoia hobby stentoras skywalkergr

Δραστηριότητες όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια και το διάβασμα βοηθούν όχι μόνο να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας, αλλά και να θωρακίσουμε τον εγκέφαλό μας ενάντια στην άνοια, δείχνει μία νέα βρετανο-κινεζική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Psychiatry». Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία για περισσότερους από 15.500 ηλικιωμένους από το Χονγκ Κονγκ ηλικίας 65 ετών και άνω, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για πέντε χρόνια κατά μέσο όρο. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε διαγνωστεί με άνοια στην αρχή της μελέτης, ενώ κατά τη διάρκεια της πενταετίας εμφάνισαν άνοια 1.300 από αυτούς. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/mE7SNp.

 

 

Ηράκλειο: Και όμως έφτιαξε «παπάκι» που κινείται με... τσικουδιά (https://www.facebook.com/ekriti.gr/posts/1763087243786070)

papaki stentoras skywalkergr

Στοχεύοντας στην κατάκτηση της κορυφής, ένας νεαρός Ηρακλειώτης, καθώς φαίνεται, θα είναι μέσα σε αυτούς που θα μετάσχουν –εκτός απροόπτου– στον πανελλήνιο διαγωνισμό του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (μια και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από τον δήμο). Ο κ. Ηλιάδης διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ, που έχει στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών. Ο Ηρακλειώτης ήταν μέσα σε αυτούς που μαγνήτισαν τα βλέμματα, καθώς εντυπωσίασε με την ευρεσιτεχνία που παρουσίασε, τονίζοντας στη διάρκεια της παρουσίασής του πως στόχος του ήταν να προτείνει κάτι που θα μπορούσε να φέρει λύση σε προβλήματα των αστικών κέντρων. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/ZhrDMh.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn