vinietaki-like-b2.jpg

 

Ερυθρός Σταυρός Άργους: Όταν ο εθελοντισμός συναντά την αλληλεγγύη και την προσφορά (www.facebook.com/ArgolikesEideseis/posts/1835929789800009)

erythros stayros likelike stentorasgr

«Επιχειρηματίες συμπολίτες μας προσφέρουν τα είδη τους και έτσι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες οικογενειών που στηρίζουμε. Η κάθε προσφορά είναι ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς». Διαβάστε αναλυτικά εδώ: goo.gl/fbtKYU.

 

Όταν οι μαθητές του γυμνασίου Σούδας πήραν στα χέρια τους τα χρώματα (twitter.com/FlashNews_gr/status/1001111909238796288)

souda likelike stentorasgr

Πήραν πινέλα, σπρέι και χρώματα και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με καμβά τους τοίχους του σχολείου τους.

Περνώντας έξω από το γυμνάσιο της Σούδας είναι δύσκολο να μη στρέψει κάποιος το βλέμμα του στις εικόνες που φιγουράρουν στους τοίχους του σχολείου, αποτελώντας μια όαση στην ασχήμια της πόλης. Περίτεχνες ζωγραφιές στολίζουν τους τοίχους επιβεβαιώνοντας ότι η απάντηση στο «γκρίζο» γύρω μας κρύβεται στην «πολύχρωμη ψυχή» των παιδιών. Με τις επιτοίχιες αυτές ζωγραφιές, που με ζήλο και αρκετό ταλέντο φιλοτέχνησαν μαθητές του γυμνασίου, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις με θέμα: «Ο εθελοντισμός στην εκπαίδευση-Από εθελοντής ενεργός πολίτης» που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας». Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/ukBWvR.

 

 

Πανελλήνιες 2018: Εγκύκλιος για τις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας (twitter.com/employ_gr/status/1001386895828504577)

Δημοσιεύθηκε από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή στις σχολές ανθυποπυραγών και πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.  Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/vDj4h5.

 

Εργασία στην ψηφιακή εποχή - Ο ρόλος της απομακρυσμένης εργασίας (twitter.com/TexnologiaNet/status/1001009351077892097)

apomakrysmeni ergasia likelike

Το ουτοπικό όραμα της απομακρυσμένης εργασίας ακόμη δεν κατέστη εφικτό από την πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Είτε πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν από το σπίτι, είτε για ομάδες που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, το αποτέλεσμα είναι πως υπάρχει μία αδικαιολόγητη απέχθεια προς αυτή τη μορφή εργασίας από τις επιχειρήσεις που δεν γνωρίζουν τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή τη μεθοδολογία.

Όμως, καθώς πλησιάζουμε σε μια εποχή, στην οποία οι νέες γενιές έχουν πλήρη κατανόηση των νέων τεχνολογιών, θα ήταν παράλογο οι επιχειρήσεις να γυρίσουν την πλάτη στην απομακρυσμένη εργασία, άσχετα αν υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες. Το σπουδαιότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως πρέπει όλοι να κατανοήσουμε με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεταβαλλόμενες δυναμικές και όσες επιχειρήσεις λειτουργούν με ανοιχτό μυαλό, προφανώς θα επωμιστούν τα οφέλη αυτών των ιδιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/S6xVo7.

 

 

Αραβικά: Μία γλώσσα που προσπαθώ να μάθω (www.facebook.com/maxmaggr/posts/2122449154696995)

aravika stentorasgr skywalkergr

Ποτέ δεν ήμουν μεγάλη θαυμάστρια των ξένων γλωσσών, αν και έχω ασχοληθεί με αυτές. Ο λόγος ήταν πως ήθελα ως άνθρωπος να σκέφτομαι και θεωρούσα πως μία ξένη γλώσσα με κλείνει μέσα σε καλούπια και θέλει να μου μάθει μόνο να αποστηθίζω γραμματική και συντακτικό χωρίς να θέλει να μου καλλιεργήσει ουσιαστικά την κριτική σκέψη. Ωστόσο, δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι και να διαβάζω για αυτές, πράγμα που διευκολύνεται και από τη χρήση του ίντερνετ, στο οποίο μπορεί κάποιος να παρακολουθεί και να εκμαιεύει πληροφορίες για κάθε δραστηριότητα που τον απασχολεί. Τους τελευταίους μήνες εμφάνισα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να μάθω την αραβική γλώσσα, μία γλώσσα που ανέκαθεν μου κέντριζε το ενδιαφέρον και την έβλεπα ως μία πρόκληση μπροστά σε κάτι που φαντάζει δύσκολο.

Από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/hKeB8K.

 

Το μεγάλο «ναι» στη ναυτιλία έφτασε (twitter.com/YouthEntreClub/status/1000728000718045184)

yes to shipping skywalkergr

Το YES Forum βρίσκεται μια «ανάσα» από τη μεγάλη γιορτή ανοιχτού διαλόγου με το YES to Shipping Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των «Posidonia 2018» την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο Metropolitan Expo-Posidonia Conference Hall.

Το YES Forum υπό τον συντονισμό της Δανάης Μπεζαντάκου, διευθύνουσας συμβούλου της Navigator Shipping Consultants απαρτίζεται από μια εθελοντική ομάδα 50 νέων φοιτητών και στελεχών και αποτελεί την πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα σε decision makers της ναυτιλιακής βιομηχανίας, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/zGRY1j.

 

 

Δείτε το κινούμενο ξενοδοχείο που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές (twitter.com/cna_gr/status/1001363077525258241)

kinoumeno ksenodoxeio stentorasgr

Δύο ανήσυχοι νέοι από την Πορτογαλία, που λατρεύουν τα ταξίδια και τα θαλάσσια σπορ, πήραν την απόφαση να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους και να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Μόνο που αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά ένα καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα που τους αποφέρει τα προς το ζην.

Το να καταφέρει κάποιος να κάνει το χόμπι του επάγγελμα αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς. Λίγοι το καταφέρνουν και μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η Ντανιέλα και ο Εντουάρντο.

Η Ντανιέλα Καρνέιρο και ο Εντουάρντο Ριμπέϊρο από την Πορτογαλία, είναι φανατικοί σέρφερς και κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Έχοντας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου για να ανακαλύψουν μέρη ιδανικά για σέρφιγκ, είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν ένα κινούμενο ξενοδοχείο για surfers και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, τους οποίους θα ξεναγούν σε παραλίες της Πορτογαλίας και του Μαρόκου.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/5CMdsF.

 

 

twitter.com/ActionAidHellas/status/1000337023784366080

actionaid stentorasgr

Η Julieta είναι αρχηγός μιας ομάδας γυναικών, στο χωριό Zebra στην Κένυα, που είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή! Με την υποστήριξη της ActionAid, αναζητούν πιο αποδοτικές μορφές καλλιέργειας και εκπαιδεύονται στην επιχειρηματικότητα.

 

Μουσείο Συναισθημάτων: «Καλοκαίρι στο παλάτι του Θυμού» (www.facebook.com/Radiotileorasi/posts/1833087233396991)

moyseio synaisthimatwn stentorasgr

Διαδραστικά εργαστήρια διοργανώνει το Μουσείο Συναισθημάτων, τον Ιούνιο, το οποίο μεταμορφώνεται σε «παλάτι του Θυμού» για τους μικρούς του επισκέπτες. 

Μαζί με τους ήρωες της διαδραστικής έκθεσης «Στο παλάτι του Θυμού», τον Ιππότη Μιληνό, τον δράκο Θούφουρ και μια ολόκληρη οικογένεια ξεκινάμε μια αποστολή αναζήτησης και ανακάλυψης:

  • Ο θυμός με τη χαρά τι σχέση έχουν;
  • Ο θυμός με την επιθυμία πώς συνδιαλέγονται;
  • Η λύπη, ο φόβος και ο θυμός πότε και πώς συναντιούνται;
  • Τι γίνεται και η ζήλια, η αδικία, η απογοήτευση πυροδοτούν το καζάνι του θυμού;
  • Πότε θυμώνουμε;
  • Τι συμβαίνει στο σώμα μας την ώρα που θυμώνουμε;
  • Αυτό που κάνουμε την ώρα που θυμώνουμε είναι το ίδιο με την παρόρμηση που μας έρχεται;

Στο παλάτι του ο Θυμός έχει κρύψει το δικό του μήνυμα για εμάς, όσο παίζουμε και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του τόσο πιο κοντά ερχόμαστε σε αυτό που εκείνος ψιθυρίζει στην αρχή και στη συνέχεια λέει καθαρά και με συνέπεια στον καθένα από εμάς.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/cPa8ok.

 

Η άνθηση του τουρισμού «ανοίγει δρόμο» σε γυναίκες που ασχολούνται με την οικοτεχνία (twitter.com/marketpostgr/status/1000381064584540161)

oikotexnies likelike stentorasgr

Τον δρόμο της επιχειρηματικότητας ανοίγει η άνθηση του τουρισμού στην Ελλάδα σε γυναίκες που ασχολούνται με την οικοτεχνία, όπως σημειώνει η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδας, Χρύσα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε., με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση του συνδέσμου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/d8WLmS.

 

 

Επένδυση στην εκπαίδευση-Εξάλειψη των γκέτο (www.facebook.com/AthensVoice/posts/10155854777112991)

ependisi stin ekpaideusi stentorasgr

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης στις παρέες μας: Πόσες πιθανότητες έχει κάποιος που γεννήθηκε σε φτωχή και χαμηλού εκπαιδευτικού επιπέδου οικογένεια να τα πάει καλύτερα από τους γονείς του;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει η Παγκόσμια Τράπεζα στην πρόσφατη μελέτη: «Fair progress? Economic mobility across generations around the world». Στη μελέτη εξετάζονται 148 χώρες προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει σε αυτές αυτό που λέμε «δίκαιη ανάπτυξη». Κατά πόσο δηλαδή μπορούν οι λιγότερο προνομιούχοι, αυτοί που η οικογένειά τους δεν μπορεί να τους προσφέρει πολλά, να επιτύχουν υψηλά επίπεδα μόρφωσης και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από τους γονείς τους.

Και γιατί ασχολούνται τα «νεοφιλελεύθερα κοράκια» της Παγκόσμιας Τράπεζας με αυτό το ζήτημα; Όπως αναφέρεται στη μελέτη: «Η δυνατότητα που έχει κάποιος να μορφωθεί και να αυξήσει έτσι το εισόδημά του, τόσο στη διάρκεια της ζωής του όσο και σε σχέση με τους γονείς του, έχει μεγάλη σημασία για την καταπολέμηση της φτώχειας, τη μείωση της ανισότητας, καθώς και για την τόνωση της ανάπτυξης».

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/QR3abL.

 

 

Το 31,4% των αποφοίτων από ελληνικά πανεπιστήμια μεταναστεύει για να βρει δουλειά (twitter.com/asfalistiko_gr/status/1001135809549004800)

neoi ekswteriko stentorasgr

To 6% των Ελλήνων ηλικίας 20-64 ετών κατοικούσαν το 2017 σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. To 2012 το εν λόγω ποσοστό ήταν 4,7%, όπως και το 2007. Συνολικά, σε επίπεδο Ε.Ε. το 3,8% των πολιτών κατοικούσαν σε άλλο κράτος-μέλος από το κράτος της ιθαγένειάς τους το 2017, ποσοστό αυξημένο κατά 2,5% σε σχέση με πριν από 10 χρόνια. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/XXMHQ2.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn