vinietaki-like-b2.jpg

 

Ο.Α.Ε.Δ.: Άνοιξαν οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία στα δασαρχεία (twitter.com/ekefalonianet/status/998487841821876225)

koinwfeli ergasia dasarxeia skywalkergr

Ξεκίνησε στις 21 Μαΐου, στις 10 το πρωί, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31/5/2018, στις 12 το μεσημέρι. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/i9sdPM.

 

Μη σκοτώνετε τα άλογα όταν γεράσουν: Το δικαίωμα του μεσήλικα στην εργασία (twitter.com/Paratiritis_Thr/status/998194151786196994)

ergasia mesilikas likelike

«Οι νέοι είναι πιο έξυπνοι»: Αυτό έλεγε, το όχι και τόσο μακρινό 2007, ο πιο διάσημος Μαρκ παγκοσμίως (ο Ζάκερμπεργκ) στην τρυφερή ηλικία των 23 ετών. Η δήλωση έμοιαζε τότε ελαφρώς προβοκατόρικη, αλλά τα χρόνια που πέρασαν από τότε έδειξαν ότι η παγκόσμια βιομηχανία της τεχνολογίας μάλλον τον πίστεψε. Πολλοί εργαζόμενοι άνω των 40 ετών ήρθαν αντιμέτωποι με αναίτιες απολύσεις και οι μελλοντικοί εργοδότες τούς αντιμετωπίζουν απαξιωτικά στις συνεντεύξεις. Επενδυτικά κεφάλαια αρνούνται τη χρηματοδότηση σε startuppers που είναι πάνω από 25 χρονών και δεν έχουν ήδη εμπειρία σε τεχνολογικούς κολοσσούς. Η εταιρία ερευνών Statista είχε δημοσιοποιήσει μελέτη για την ηλικία των εργαζομένων στις μεγαλύτερες εταιρίες της Silicon Valley. Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως ενδεικτικά: το 2016 οι μισοί εργαζόμενοι στο Facebook, στη Google, στην Apple και την Amazon ήταν κάτω των 31 ετών και από τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τα «γεροντάκια», τους σαραντάρηδες. Τον Μάρτιο, η ProPublica αποκάλυψε ότι η ΙΒΜ μείωσε τα τελευταία 5 χρόνια κατά 20.000 τους εργαζομένους μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να ενισχύσει άμεσα το δυναμικό της με ανθρώπους που γεννήθηκαν μετά το 1980. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/CPVqCe.

 

ΕΣΠΑ: Έρχονται δύο προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (twitter.com/dimosio_gr/status/998473642941079553)

espa lilelike stentoras

Τα προγράμματα αφορούν στην υποστήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων τόσο για τα πρώτα τους ψηφιακά βήματα, όσο και για την ψηφιακή τους αναβάθμιση, με πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης για την έναρξή τους την 25η Μαΐου. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνονται σε μια σειρά στοχευόμενων παρεμβάσεων που ανταποκρίνονται στην επιτακτική ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οι προσκλήσεις που αναμένεται να εκδοθούν εντός της εβδομάδας αφορούν στις δράσεις «Ψηφιακά Βήματα» και «Ψηφιακό Άλμα». Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/p43ctJ.

 

Πάνω από 3 δις ευρώ κοστίζει η εκπαίδευση στις ελληνικές οικογένειες (twitter.com/CircoGreco/status/998327967506976768)

ekpaideusi 3dis stentoras skywalkergr

Παρόλο που η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι δημόσια και δωρεάν, οι δαπάνες των οικογενειών στη χώρα που αφορούν σε αυτή, ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γ.Σ.Ε.Ε. (Κ.ΑΝ.Ε.Π.-Γ.Σ.Ε.Ε.) για την εκπαίδευση, οι Έλληνες γονείς επενδύουν στη γνώση των παιδιών τους, διαθέτοντας χρήματα για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, μαθήματα που αφορούν τέχνες ή υπολογιστές, αλλά και τα έξοδα που αφορούν τις σπουδές μακριά από την οικογενειακή στέγη. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/V47Uzc.

 

Πόση γυμναστική χρειάζεσαι για νεανική καρδιά; (twitter.com/fftkaterini/status/998539973782523904)

Η γυμναστική 4 με 5 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της νεότητας της καρδιάς, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Physiology». Μάλιστα, οι ερευνητές του ιατρικού κέντρου Southwestern στο Τέξας υποστηρίζουν ότι η διαπίστωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη στρατηγικών άσκησης για την επιβράδυνση της γήρανσης. Η βέλτιστη ποσότητα εκγύμνασης για την επιβράδυνση της γήρανσης της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων αποτελεί εδώ και χρόνια θέμα επιστημονικής διένεξης. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/2ixRmT.

 

Η Mytilineos ενισχύει τη νεανική καινοτομία-επιχειρηματικότητα (www.facebook.com/Biznews.gr/posts/1832349973488616)

mytilinaios likelike

Στην προώθηση καινοτόμων ιδεών, ειδικά από τη νέα γενιά, επενδύει διαχρονικά η Mytilineos, επιδιώκοντας τη διαρκή ενίσχυση της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικής δράσης, στο πλαίσιο των παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης με δράσεις και πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν τόσο την ανάσχεση της νεανικής ανεργίας, όσο και τη δημιουργία υπεραξίας από τη νέα γενιά, η οποία θα παραμείνει στη χώρα. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/QrJvcS.

 

Κοινωνία των πολιτών και φιλανθρωπία στην Ελλάδα (www.facebook.com/dianeosisorg/photos/a.873136062794820.1073741831.735483879893373/1559602057481547/?type=3&theater)

dianeosis likelike stentorasgr

 

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία των πολιτών και τα κοινωφελή ιδρύματα φαίνεται πως αναλαμβάνουν έναν όλο και πιο ενεργό ρόλο ως προς την αντιμετώπιση άμεσων κοινωνικών προβλημάτων και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Πόσο καλά όμως γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες τη δραστηριότητα των κοινωφελών ιδρυμάτων; Πώς αξιολογούν τη δράση τους; Πώς αντιμετωπίζουν οι ίδιοι έννοιες, όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία; Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη χαρτογραφεί τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο της κοινωνίας των πολιτών και της φιλανθρωπίας στη χώρα μας. Η έρευνα εκπονήθηκε από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης Ε.Π.Ι. ΠΑ.ΜΑΚ., τον Ιανουάριο του 2018. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/KCt6Vy.

 

Οι αναζητούντες εργασία εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν στη Silicon Valley (twitter.com/TexnologiaNet/status/997776499490086917)

silicon valey stentorasgr skywalkergr

Οι αναζητούντες εργασία εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν στη Silicon Valley, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της Glassdoor. Η Silicon Valley εξακολουθεί να προσφέρει μια ισχυρή γοητεία σε πολλά άτομα που αναζητούν εργασία στον τομέα της τεχνολογίας, ακόμη και όταν οι τιμές των κατοικιών και το κόστος ζωής στην περιοχή συνεχίζουν να αυξάνονται, κάνοντας τη διαβίωση οικονομικά απαγορευτική. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας Glassdoor εξέτασε περισσότερες από 668.000 αιτήσεις εργασίας στον ιστότοπό της, από τις 8 έως τις 14 Ιανουαρίου 2018, οι οποίες στάλθηκαν από τους υποψηφίους που προέρχονται από τις 40 πολιτείες στις Η.Π.Α. Στόχος ήταν να δει ποιες πόλεις είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση αναφορικά με τις νέες θέσεις εργασίας. Ανάμεσα στις αιτήσεις που έλαβε η Glassdoor-από τους αιτούντες εργασία που συμπλήρωσαν τις αιτήσεις για μία θέση εργασίας, εκτός από εκείνο στην περιοχή κοντά στο σπίτι τους-ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν το Σαν Φρανσίσκο, όπου και βρίσκεται η Silicon Valley. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/Qyb7ku.

 

E.E.: Έξτρα κονδύλια στην εκπαίδευση για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων αναγκών (https://www.facebook.com/sofokleousin/posts/10156353044526354)

exta kondylia stentoras likelike

Η εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης βοηθά εκατομμύρια παιδιά που έχουν ανάγκη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα νέο πλαίσιο πολιτικής που έχει ως στόχο την αύξηση της ανθρωπιστικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και κρίσεις στο 10% του συνολικού της προϋπολογισμού ανθρωπιστικής βοήθειας από το 2019. Η πολιτική έχει επίσης ως στόχο τα παιδιά που έχουν παγιδευτεί σε ανθρωπιστικές κρίσεις να επιστρέψουν στη μάθηση εντός 3 μηνών. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/1pLTFz.

 Τιμητικές Διακρίσεις στο HR Community Conference & Awards 2018 (twitter.com/epixeiro/status/998496190382690304)

HRCom likelike stentorasgr

Οι 29 επιχειρήσεις που συμμετείχαν ολοκληρωμένα στο JobDay 45+, τιμήθηκαν με τη διάκριση «HeRa Κοινωνικής Ευαισθησίας 2018» στο HR Community Conference & Awards που διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά το Skywalker.gr, στο Divani Caravel, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018. Διαβάστε αναλυτικά εδώ: goo.gl/YWEYx7.

 

Φιλανθρωπική εκδήλωση με ζούμπα (twitter.com/HaniotikaNea/status/997920494887325696)

zumba filanthrwpiki ekdilwsi stentoras skywalkergr

Φιλανθρωπική εκδήλωση ζούμπα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στη δημοτική αγορά με στόχο την ενίσχυση του παντοπωλείου αλληλεγγύης του «Κυττάρου Χαλέπας». Δεν υπήρχε εισιτήριο, αλλά όποιος ήθελε προσέφερε τρόφιμα, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής, ενώ σε αυτή έλαβαν μέρος οι πιστοποιημένες σχολές ζούμπα της πόλης. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/Q747YP.

 

Δυσκολίες πρόσβασης στην εκπαίδευση αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (https://www.facebook.com/www.govastileto.gr/posts/1643263365757947)

prosvasi amea likelike

 

Ανάμεσα στα κράτη-μέλη με τις μεγαλύτερες ανισότητες ως προς την πρόσβαση στην εκπαίδευση των ατόμων με περιορισμό ή αναπηρία (από 16 ετών και άνω) συγκαταλέγεται η Ελλάδα, με τον βαθμό εκπροσώπησής τους να μειώνεται σημαντικά όσο αυξάνεται το επίπεδο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία του 2016. Τα παραπάνω συμπεραίνει έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γ.Σ.Ε.Ε., που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το «Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με τίτλο: «Βασικά μεγέθη ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης: Διακρίσεις και ανισότητες στην εκπαίδευση και στην εργασία». Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/KntWwt.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn