vinietaki-like-b2.jpg

 

Public Μarketplace: Και εγένετο το ελληνικό Amazon (www.facebook.com/news247/posts/10155319995386481)

public marketplace likelike

Εν αναμονή της επέκτασης της Amazon στην Ελλάδα (σ.σ. το amazon.gr σε «πετάει» στη βρετανική έκδοση), η διοίκηση της Public ανακοίνωσε χτες τη δημιουργία του Public Marketplace, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, κ. Χρήστο Καλογεράκη να αναφέρει στην εκδήλωση της παρουσίασης, ότι «δημιουργήσαμε το Amazon της Ελλάδας».

Πρόκειται για μία πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε ελληνικά καταστήματα να αποκτήσουν το δικό τους shop in a shop στο public.gr και να έρθουν σε επαφή με τους 41 εκ. επισκέπτες που έχει σε ετήσια βάση. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες η προϊοντική γκάμα του public.gr εμπλουτίζεται και οι επισκέπτες ανακαλύπτουν νέα προϊόντα και νέες κατηγορίες όπως: Βρεφικά είδη, είδη σπιτιού και smart living, γυμναστικής και sports, προσωπικής φροντίδας, χόμπι και ελεύθερου χρόνου, αυτοκινήτου και μηχανής, ταξιδιού και εποχικά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/aSWqCv.

 

Επιχειρηματικότητα: Αντίμετρα στη συγκέντρωση για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων (twitter.com/Indicatorgr/status/995941151457857536)

epixeiriseis like stentorasgr

Σε αναζήτηση στήριξης της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας, που στα χρόνια της κρίσης βρέθηκε λόγω των μνημονίων και της απορρύθμισης των αγορών σε καθεστώς ασφυξίας αναζητεί η κυβέρνηση. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. καταβάλλεται προσπάθεια για τη δημιουργία φορέα που θα συντονίσει και θα διευρύνει τις υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται από διάφορους θεσμικούς φορείς, ώστε να σταθεί αρωγός στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. παρουσιάζει υπεραντιπροσώπευση των πολύ μικρών επιχειρήσεων (96,4% έναντι 90,4%). Οι επιχειρήσεις αυτές που σε μεγάλο ποσοστό στήριξαν την άνοδο της μεσαίας τάξης στη χώρα και την εμπέδωση όρων κοινωνικής συνοχής και κατ΄ επέκταση των δημοκρατικών θεσμών λόγω της παγκόσμιας τάσης συγκέντρωσης των αγορών σε ολιγοπώλια βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/yQjTQb.

 

Διαδραστικά μαθήματα στα σχολεία της Ιεράπετρας για τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα (www.facebook.com/RadioLasithi/posts/1678525685515893)

diadrastika mathimata likelike

Μία συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ξεκινά ο δήμος Ιεράπετρας που προγραμματίζει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία από εθελοντές με στόχο μία καλύτερη παιδεία στους μικρούς μαθητές απέναντι στα ζώα.

Η δράση αυτή με τίτλο «Άνθρωποι και Ζώα», όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αργύρης Πανταζής, στόχο έχει να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενδεχομένως όμως να συνεχιστεί και για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/hp78nC.

 

Υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια (twitter.com/eforigi/status/996120476719243264)

ypoxrewtiki ekpaideusi likelike

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση να γίνει υποχρεωτική τα επόμενα τρία χρόνια για το σύνολο των 325 δήμων της χώρας και να ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/v8XBeQ.

 

19 με 29 Ιουνίου οι υγειονομικές και πρακτικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Τ.Ε.Φ.Α.Α.(twitter.com/PaideiaErgasia/status/996028114219294723)

Από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2017-2018), οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., κατέθεσαν αίτηση-δήλωση στο Λύκειό τους από τις 16 έως και τις 30 Μαρτίου 2018 για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση-δήλωση ήταν δεσμευτική.

Περισσότερες πληροφορίες: goo.gl/m8d9Q5.

 

Η έκκληση μιας δασκάλας: «Γονείς, δείξτε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη ζωή των παιδιών σας» (twitter.com/mama365_gr/status/995971994427576320)

paidia skywalkergr

Καθένας έχει μια γνώμη για το μεγάλωμα των παιδιών μας. Καθένας μπορεί να μας κατακρίνει, να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε καλοί γονείς. Αυτή η δασκάλα, όμως, κάνει κάτι διαφορετικό: Χρησιμοποιεί την εμπειρία της για να μας πει κάτι σημαντικό, ότι έχουμε απομακρυνθεί από τα παιδιά μας και ότι δεν δείχνουμε ενδιαφέρον για το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή τους. Σκοπός του κειμένου δεν είναι να επιρρίψει ευθύνες και να υποδείξει τους ενόχους, αλλά να μας κάνει να σκεφτούμε αν έχει πράγματι δίκιο. Και αν ναι, πώς μπορούμε να αλλάξουμε για χάρη των παιδιών μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ: goo.gl/m5rXX6.

 

Με επιτυχία η διασωστική άσκηση από την Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας (twitter.com/nicopolispress/status/996030627412496384)

preveza lek likelike

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων του νομού Πρέβεζας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της ειδικής διασωστικής ομάδας πολλαπλών αποστολών και τη συνεχή εκπαίδευση των εθελοντών μελών της, πραγματοποίησε την ετήσια διασωστική άσκηση ετοιμότητας «Ελπίς 2018».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο, στις 12 Μαΐου το πρωί, στον ευρύτερο χώρο της λίμνης Ζηρού και διήρκεσε 3 ώρες, ενώ το σενάριο περιελάμβανε έρευνα και διάσωση ενός περιηγητή που στην προσπάθειά του να εξερευνήσει τον ορεινό όγκο στη λίμνη Ζηρού γλιστρά και πέφτει από λάθος χειρισμό με συνέπεια να τραυματιστεί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/Fo1Lf6

 

Εργομέτρηση: Τι είναι και πώς γίνεται; (www.facebook.com/FitnessMotivationHellas/posts/903001003216814)

ergometrisi likelike

Η εργομέτρηση είναι η διαδικασία μέτρησης και αξιολόγησης της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας και της μυϊκής προσπάθειας και δύναμης, μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και δοκιμασίες.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες αθλητές αλλά και σε απλούς αθλούμενους που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους και επιδιώκουν ο χρόνος άσκησής τους να είναι αποδοτικός. Για τους επαγγελματίες αθλητές, η εργομέτρηση αποτελεί βασικό εργαλείο της προπόνησής τους, αφού βάσει αυτής ο προπονητής παρακολουθεί την κατάσταση του αθλητή και προσαρμόζει κατάλληλα το πρόγραμμα προπόνησης.
Για τους απλούς αθλούμενους, η εργομέτρηση, με τη σωστή καθοδήγηση από τους εργοφυσιολόγους, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα κατάλληλα δομημένο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τους προσωπικούς στόχους του καθενός.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/tnjE7B.

 

Σε τι ποσοστό εξαρτάται η ευτυχία από την εργασία και πώς κάνουμε σαμποτάζ στον εαυτό μας ξεχνώντας την έμπνευση; (twitter.com/doctvgr/status/995619917503352832)

eytyxia ergasia

Η προσωπική ευτυχία δεν φαίνεται να αυξάνεται μαζί με τα εισοδήματα. Από τη στιγμή που φτάνουμε σε ένα επίπεδο ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, χωρίς να αγκομαχούμε τουλάχιστον. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του οικονομολόγου Richard Layard, που εξέτασε από τα μέσα του 1940 μέχρι και το 2000 μεγάλο δείγμα ανθρώπων στην Αμερική και αποκάλυψε πως παρά την τριπλάσια αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν «πολύ χαρούμενοι» παραμένει σταθερά στο 30%. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: https://goo.gl/kuHDsi.

 

Ζει στην Πάτρα και κάθε φωτογραφία γι' αυτόν είναι ένας ποορισμός! (twitter.com/patrasevents_gr/status/994879803806363649)

ilias geok skywalkergr

Ξεκίνησε τη φωτογραφία από χόμπι, όπως άλλωστε οι περισσότεροι. Στην πορεία όμως το χόμπι αυτό εξελίχθηκε σε λατρεία. Ο 35χρονος Ηλίας Γεωργάκης-Κώστας (Ilias. geo. k) βρήκε στη φωτογραφία αυτό που αναζητούσε από μικρός. Τον προορισμό.

«Κάθε φωτογραφία για μένα πλέον είναι και ένας προορισμός και όλο αυτό έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που αγάπησα αυτή την τέχνη και άρχισα να ασχολούμαι μαζί της εντατικά» τονίζει ο ίδιος.

Ακολουθεί ένα «ταξίδι» που συνεχίζεται, χωρίς φυσικά να γνωρίζει πού μπορεί να τον βγάλει και ας λέει ότι η κάθε φωτογραφία γι' αυτόν είναι ένας προορισμός. Αυτό είναι ίσως που τον μαγεύει. Μαγικό, άλλωστε, είναι και το συναίσθημα που νιώθει όταν το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/VLzT8b.

 

Νυχτερινή εργασία: Γιατί βλάπτει την υγεία; (https://www.facebook.com/onmed.gr/posts/1725847430827774)

nyxterini ergasia likelike

Πλήθος μελετών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νυχτερινή εργασία βλάπτει μακροπρόθεσμα την υγεία.

Όπως επιβεβαιώνεται από νέα ευρήματα Καναδών ερευνητών, αυτό οφείλεται στο ότι η εργασία σε νυχτερινή βάρδια επί τέσσερις ημέρες επιδρά στην έκφραση 20.000 γονιδίων.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: https://goo.gl/cxDcd9.

 

Η δυσκολία του να είσαι ρευματικός: Από την εργασία μέχρι τις σεξουαλικές σχέσεις και την αποδοχή (twitter.com/DailyNewsGR/status/996100235150659584)

reymatikos stentoras skywalkergr

Η άρνηση αποδοχής και συμβιβασμού με την ασθένεια συγκαταλέγεται μεταξύ των πολύ συχνών προβληματισμών που προκύπτουν στον πάσχοντα από κάποιο ρευματικό νόσημα, ανέφερε η κα Αθανασία Παππά, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση «Ημέρες Υγείας 2018».

Οι άλλοι πιο συχνοί προβληματισμοί είναι η ψυχική και οικονομική επιβάρυνση μέχρι να φτάσει στον κατάλληλο ιατρό, ο φόβος με τη διάγνωση της νόσου, η άρνηση συμμόρφωσης με τις ιατρικές οδηγίες (εναλλακτικές θεραπείες τις οποίες συχνά δεν εκμυστηρεύονται στον ιατρό), η ανησυχία για τις συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις (ΜΤΧ/Χημειοθεραπεία/ΣΕΛ) και οι προσωπικές-σεξουαλικές σχέσεις.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: goo.gl/wJpTVv

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn