vinietaki-like-b2.jpg

 

TalkTalkBnB: Η εναλλακτική πλατφόρμα ταξιδιών (www.facebook.com/citycampus.gr/posts/1638635646213556)

TalkTalkBnB stentoras skywalkergr

Το νέο πρόγραμμα TalkTalkBnB, όπως ονομάζεται, ξεκίνησε από την ιδέα που είχε ο Hubert Laurent να μετακομίσει με την οικογένειά του για ένα χρόνο στην Αγγλία, ώστε η κόρη του να εξοικειωθεί καλύτερα με την αγγλική γλώσσα. Εκείνη αρνήθηκε και τότε ο Laurent σκέφτηκε ότι θα μπορούσαν να προσκαλέσουν οι ίδιοι έναν Άγγλο να μείνει στο σπίτι τους για δώδεκα μήνες.

Η δημιουργία του οφείλεται στο ότι στη σύγχρονη κοινωνία είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τα άτομα μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες, κάτι το οποίο αποτελεί σίγουρα προνόμιο για όσους ψάχνουν εργασία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις μια ξένη γλώσσα είναι μέσα από την εξάσκηση, αποτέλεσε αφορμή δημιουργίας αυτού του προγράμματος.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/Xa3xBR.

 

Νοσοκομείο Κοζάνης: «Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής» (twitter.com/proinoslogos/status/993386923405299712)

aimodosia likelike skywalkergr

Το μήνυμα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς πέρασε σε εκδήλωση της υπηρεσίας αιμοδοσίας του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου στην αίθουσα Φίλιππος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/vMSfFX.

 

Έρευνα: Οι βαριές δουλειές και η νυχτερινή εργασία μειώνουν τη γυναικεία γονιμότητα (twitter.com/ProthSelida/status/993048244279115778)

gonimotita stentorasgr ergasia

Οι γυναίκες που κάνουν σωματικά απαιτητικές δουλειές (π.χ. σηκώνουν βάρη) ή εργάζονται σε νυχτερινές και εναλλασσόμενες βάρδιες, μπορεί να δυσκολευτούν περισσότερο να κάνουν παιδί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τη φύση της δουλειάς με τον χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα για να μείνει έγκυος. Όμως η νέα έρευνα δείχνει για πρώτη φορά ότι οι συνθήκες εργασίας μπορεί να επιδράσουν στην ίδια τη βιολογική ικανότητα μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί, λόγω της μειωμένης ποσότητας και ποιότητας των κατάλληλων ωαρίων. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/yHfKho.

 

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» του ν. 4399/2016 (www.facebook.com/ekepa.gr/posts/1869531523097667)

geniki epixeirimatikotita stentorasgr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, παρατείνεται έως τις 21 Μαΐου 2018 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στον 2ο κύκλο του καθεστώτος του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα» για τη διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού υποψηφίων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Διαβάστε αναλυτικά εδώ: goo.gl/9sZEus.

 

Πώς η εκπαίδευση του εγκεφάλου σας κάνει πιο έξυπνους; (twitter.com/Ethernewsdotcom/status/993417478192746501)

brain stentoras likelike

Αποδεικνύεται ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται άσκηση (όπως δηλαδή χρειάζονται και οι μύες μας) και ότι η σωστή πνευματική προπόνηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις βασικές γνωστικές λειτουργίες μας. Η σκέψη είναι ουσιαστικά μια διαδικασία που δημιουργεί νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο. Σε ορισμένο βαθμό, η ικανότητά μας να διαπρέπουμε στην παραγωγή αυτών των νοητικών συνδέσεων που οδηγούν στην ευφυΐα είναι κληρονομική. Ωστόσο, επειδή οι συνδέσεις γίνονται μέσα από προσπάθεια και πρακτική, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νοημοσύνη μπορεί να επεκταθεί και να κυμαίνεται ανάλογα με τη διανοητική προσπάθεια του καθενός.

Πρόσφατα, μια εταιρία, η οποία έχει τη βάση της στο Σαν Φρανσίσκο, έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας το πρώτο «πρόγραμμα εκπαίδευσης του εγκεφάλου», το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν και να ανακτήσουν την πνευματική τους διαύγεια. Ονομάζεται «Lumosity» και επινοήθηκε από κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της νευροεπιστήμης και της γνωστικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/kGZVHX.

 

Εργασία και μετά τη…συνταξιοδότηση (twitter.com/trikalanews/status/993213788378845184)

syntaxiodotisi stentoras skywalkergr

Σταματά ο εξαναγκασμός για «λουκέτο» επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, ετοιμάζεται διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να διατηρούν ανοικτή την επιχείρησή τους.

Αρκεί να καταθέσουν την αίτηση για σύνταξη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. και να δηλώσουν στο ταμείο ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται, ενεργοποιώντας την ήδη ψηφισμένη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου για την απασχόληση συνταξιούχων. 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/4scLvF.

 

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Προϋπόθεση ανάπτυξης η αύξηση του κατώτατου μισθού (twitter.com/EE_Athens/status/992705212501573632)

xatzitheodosiou hatzitheodosiou stentorasgr

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τονίζει, μέσω άρθρου του στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε., την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Στο άρθρο του αναφέρει τα οφέλη που θα προκύψουν για την κατανάλωση, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και συνολικά για την ελληνική οικονομία και επισημαίνει ότι είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα.

Διαβάστε το άρθρο εδώ: goo.gl/vsVnjL.

 

Ε.Ε.: Επενδύσεις €20 δις στην τεχνητή νοημοσύνη (www.facebook.com/startup.gr/posts/2039276472753713)

artificial intelligence stentorasgr

Μια νέα προσέγγιση, με στόχο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων εξελίξεων όσον αφορά τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence), υιοθετεί η Ευρώπη. Η πολιτική αυτή αρθρώνεται σε τρία σκέλη: αύξηση των δημoσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προετοιμασία για κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και διασφάλιση κατάλληλου δεοντολογικού και νομικού πλαισίου. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/wq9tmF.

 

10 συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με Τ.Ε.Ι. (www.facebook.com/neolaiagr/posts/10156406384054866)

panepistimio stentorasgr skywalkergr

Δείτε αναλυτικά ποια παραμένουν «ορφανά»: Μόνο ένα Τ.Ε.Ι. παραμένει «ελεύθερο», καθώς δεν δέχτηκε από κανένα πανεπιστήμιο πρόταση για συγχώνευση, αλλά ούτε και το ίδιο επεδίωξε (σ.σ. επίσημα) να κάνει τέτοιες συζητήσεις. Πρόκειται για το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, το οποίο θεωρείται στον ακαδημαϊκό χώρο, ένα από τα πιο δυναμικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Διαβάστε αναλυτικά εδώ: goo.gl/X8WqyQ.

 

Γιατί τα μαθήματα πιάνου είναι ένα τόσο δημιουργικό χόμπι για το παιδί μου; (twitter.com/MytwinsGr/status/993414147730755585)

mathimata pianou likelike

Το να μάθει κανείς πιάνο είναι πολύ διαφορετικό από την εκμάθηση πολλών άλλων πραγμάτων. Διδάσκει πειθαρχία. Πρέπει να καθίσετε με ένα συγκεκριμένο στιλ, να εστιάσετε στα κλειδιά, να διατηρήσετε σωστή κίνηση του σώματός σας. Όλα αυτά μπορούν να φέρουν πειθαρχία στη καθημερινότητα του παιδιού σας και να κάνουν πιο πρακτική τη ζωή του. Επίσης, βοηθάει να κάνει τη διάθεσή του καλύτερη. Ένα άτομο που παίζει πιάνο μπορεί να καταλάβει καλύτερα τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων στο πλαίσιο μιας κανονικής ρουτίνας. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η συνεχής αλλαγή στον τόνο, τη μελωδία και τον όγκο της. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: goo.gl/KucTGz.

 

Πώς θα δηλώσετε τα εισοδήματα από Airbnb; (www.facebook.com/FortuneGreece/posts/976045365900838)

airbnb ΑΑΔΕ stentorasgr

Όσοι απέκτησαν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb το 2017 θα πρέπει να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στο έντυπο Ε2 και στη στήλη 7.

Επιλέγοντας τον κωδικό 60 της στήλης αυτής θα δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες (τύπου Airbnb), ενώ επιλέγοντας τον κωδικό 61 της στήλης θα δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τη βραχυχρόνια υπεκμίσθωση ακινήτων μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες κατά το φορολογικό έτος 2017. Τα εισοδήματα αυτά φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστές από 15% έως 45%.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες: goo.gl/hpnGDm.

 

Πώς θα επιλέξεις χόμπι ανάλογα με τη δουλειά που κάνεις; (twitter.com/shapegr/status/993400050423353344)

hobby stentoras 12052018

  • Αν εργάζεσαι σε γραφείο και η επανάληψη είναι κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητάς σου, προτίμησε ένα χόμπι που ανοίγει τους ορίζοντές σου. Παρακολούθησε, για παράδειγμα, μαθήματα μαγειρικής (δεν θα είναι τέλειο να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου σούσι;) ή φωτογραφίας, που θα σου δώσουν την ευκαιρία να δεις τα ίδια πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.
  • Αν η δουλειά σου έχει άμεση επαφή με κόσμο, αν είσαι, για παράδειγμα, σε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή εκπαιδευτικός, διάλεξε ένα χόμπι που σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή και να εκφράσεις τον βαθύτερο εαυτό σου, όπως τα μαθήματα δημιουργικής γραφής ή yoga.
  • Αν η δουλειά σου είναι μοναχική, είναι σημαντικό στον ελεύθερο χρόνο σου να ανακτήσεις την ανθρώπινη επαφή. Γράψου σε μαθήματα χορού ή σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα.
  • Αν στο επάγγελμά σου έχεις σημαντικές ευθύνες και κατά συνέπεια μεγάλο στρες, αναζήτησε ένα χόμπι που θα σε βοηθήσει να απελευθερώσεις την ένταση, όπως η ζωγραφική, η μουσική ή η κολύμβηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/937Na2.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn