vinietaki-like-b2.jpg

 

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς: «Εθελοντισμός» και «ανθρώπινο χρέος» (twitter.com/fouitgr/status/990972711794106369)

ethelontes aimodotes stentorasgr

Στις παλαιότερες γενιές η λέξη «εθελοντισμός» έφερνε στο νου τους εθελοντές των πολέμων. Το 1859, στο Σολφερίνο της Βόρειας Ιταλίας γινόταν μάχη μεταξύ της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και της γαλλοϊταλικής συμμαχίας στη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων. Στη μάχη του Σολφερίνο 300.000 άνδρες συγκρούστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το σκοτάδι βρήκε το πεδίο μάχης με 39.000 νεκρούς και τραυματίες. Οι σπαραχτικές κραυγές των πληγωμένων ακούγονταν πολύ μακριά και προκάλεσαν φρίκη σ’ όσους τις άκουγαν.

Πολλοί απ’ τους τραυματίες μην αντέχοντας τον πόνο παρακαλούσαν για τη χαριστική βολή. Μεταξύ των αυτήκοων μαρτύρων αυτού του δράματος βρισκόταν ένας Ελβετός επιχειρηματίας, ο Ιωάννης Ερρίκος Ντυνάν. Δεν μπόρεσε να μείνει απαθής. Οργάνωσε σχεδόν αμέσως σε μικρές ομάδες τους κατοίκους του χωριού Σολφερίνο. Κατευθύνθηκαν στο πεδίο μάχης και άρχισαν να περισυλλέγουν τους τραυματίες, μεταφέροντάς τους στο χωριό. Προσπάθησαν να βοηθήσουν όλοι με τα μέσα που είχαν.

Η ενέργεια αυτή έδωσε στον Ντυνάν την ιδέα για την ίδρυση μιας οργάνωσης με σκοπό να προσφέρει βοήθεια. Τον Αύγουστο του 1864, εκπρόσωποι 16 χωρών παρευρέθηκαν στο συνέδριο που έγινε στη Γενεύη θέτοντας τις βάσεις για τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγου του Ερυθρού Σταυρού. Αναφερόμαστε στον Ερυθρό Σταύρο, γιατί σήμερα είναι η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/j1qHtz.

 

Ελληνική καινοτομία: Εκπαίδευση χειρουργών με εικονική πραγματικότητα (twitter.com/patrisnewspaper/status/990905160108072965)

kainotomia stentoras skywalkergr

Τρεις Έλληνες καθηγητές, με το όραμα να μετασχηματίσουν την εκπαίδευση χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και πρωτοπορούν σε παγκόσμιο επίπεδο στον χώρο της τεχνολογίας αλλά και της εκπαίδευσης, μέσω ενός καινοτόμου λογισμικού. Εδώ και περίπου δύο χρόνια, έχουν συστήσει την εταιρία ORAMAVR (αρχικά λεγόταν OvidVR), με κύριο προϊόν μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για την εκπαίδευση χειρουργών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/6ppA8d.

 

Κοινωνικός τουρισμός: 223.750 οι δικαιούχοι του προγράμματος (www.facebook.com/paratiritis.thrakis/posts/1385421748263488)

koinwnikos tourismos stentorasgr

Σε 223.750 άτομα ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας για το 2018, τα οποία περιλαμβάνουν επιδοτούμενες διακοπές (κοινωνικός τουρισμός), εκδρομικό πρόγραμμα, δωρεάν παροχή βιβλίων και χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον τ. Ο.Γ.Α. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/qzzz3k.

 

Μοτοκούζι: Πώς να μη συμπαθήσεις ένα συνεργατικό καφενείο που πήρε το όνομά του από τους Στέρεο Νόβα; (www.facebook.com/Popaganda/posts/919339998239907)

motokouzi stentorasgr

Τα τελευταία χρόνια, πέρα από τη «λοκαλοποίηση» των εξόδων για φαγητό και ποτό, με όλο και περισσότερα μαγαζιά να ανοίγουν σε συνοικιακούς δρόμους και πλατείες, παρατηρείται και μία άνθιση από συνεργατικούς χώρους που «τρέχουν» από κολεκτίβες. Σε γειτονιές, όπως το Κουκάκι, χώροι που ανήκουν και λειτουργούν από κοινού εξαιτίας μιας ομάδας ανθρώπων, έχουν καθιερωθεί και αποτελούν φιλόξενα στέκια για όλες τις ώρες. Μία περιοχή που δεν έχει μπει ακόμη στον συνεργατικό χάρτη είναι το Περιστέρι. Μέχρι πρότινος δηλαδή, μιας και μία Μοτοκούζι «πάρκαρε» εδώ και λίγους μήνες σε μία ήσυχη γωνία του, με «μοναδικό της όπλο», όχι μία Polaroid, όπως λένε οι Στέρεο Νόβα στο ομώνυμο κομμάτι από όπου και πήρε το όνομά του το μαγαζί, αλλά τον συνδυασμό ποικίλων δραστηριοτήτων με το σερβίρισμα ιδιαίτερων προϊόντων. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/yo8zT1.

 

«Επιχειρηματικότητα Νέων» στις «Ημέρες Νεολαίας» δήμου Παπάγου-Χολαργού (twitter.com/enypografa/status/990511653077823489

epixeirimatikotita stentorasgr skywalkergr

Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, και η υπεύθυνη επικοινωνίας του Σ.Ε.Ν./J.A. Greece, κα Μαρία Γιαννέτου, ενημέρωσαν τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του δήμου Παπάγου-Χολαργού για την επιχειρηματικότητα νέων και τους έδωσαν ιδέες και συμβουλές για το πώς οι ίδιοι μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες, αξιοποιώντας τις ιδέες τους και το νεαρό της ηλικίας τους, στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Νεολαίας» που υλοποιεί ο δήμος. Πολύ μεγάλη απήχηση είχε η παρουσίαση του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» και πολλά παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/dfft8X.

Ι.Ο.Β.Ε.-διαΝΕΟσις: Εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα το φορολογικό σύστημα (twitter.com/bigbusinessgr/status/990890952003731457)

dianeosis stentorasgr

«Άδικο και αναποτελεσματικό» χαρακτηρίζει το σύστημα φορολογίας εισοδήματος της Ελλάδας νέα έρευνα της διαΝΕΟσις και του Ι.Ο.Β.Ε., ενώ επισημαίνεται ότι «αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα και αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις φορολογικές ανισότητες».

Σύμφωνα με την έρευνα «το σύστημα φορολογίας είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλάζει πολύ συχνά και είναι φτιαγμένο με τρόπο που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή». Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/NkjJf6.

 

 

Αποκτήστε επαγγελματική υπεροχή στον τομέα του τουρισμού με δωρεάν μεταπτυχιακή εξειδίκευση (www.facebook.com/espaergasia/posts/2327559454137433)

tourism skywalkergr stentorasgr

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ.) προσφέρουν σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή ελληνικών κολεγίων, πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στον τουρισμό για την απόκτηση του Vellum International Diploma in Travel and Tourism. Το πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό αφορά όλους τους εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού και σε όσους θέλουν να εργαστούν σε αυτόν, δημιουργώντας τμήματα κατάρτισης του προγράμματος, τα οποία ξεκινούν από τις 14/5/2018, όπως ενημερώνει και η σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος: tourism.elkedim.gr.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/5dqSSX.

Υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά: Τι ισχύει για τους εργαζομένους; (twitter.com/newsweek_portal/status/990879406930452480)

1stofMay stentorasgr skywalkergr

Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε από πέρυσι ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας και ως εκ τούτου για τους εργαζομένους και τους εργοδότες ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα για μία υποχρεωτική αργία.

Αυτό σημειώνει σε εγκύκλιό της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Όπως υπενθυμίζει η Ε.Σ.Ε.Ε., ο καθορισμός της Πρωτομαγιάς (1ης Μαΐου), ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας νομοθετήθηκε με τον νόμο 4468/2017-ΦΕΚ, τεύχος Α 61/28.04.2017.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/dTWHDt.

 

Άγχος και αθλητική απόδοση (www.facebook.com/FitnessMotivationHellas/posts/896459887204259)

agxos athlitiki apodosi stentorasgr

Το άγχος κατά τη διάρκεια του αθλητισμού, όπως και σε οτιδήποτε άλλο στη ζωή, μπορεί να είναι οξύ, επεισοδιακό ή χρόνιο. Για το μεγαλύτερο μέρος στον αθλητισμό, είναι επεισοδιακό, είτε κατά τη διάρκεια ενός ανταγωνιστικού αγώνα ή σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ενώ το οξύ στρες μπορεί πραγματικά να ενεργήσει ως πρόκληση, αν δεν αξιοποιηθεί, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα επεισοδιακό στρεσογόνο παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα και να παρεμποδίσει το έργο του αθλητή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/2SKv5M.

 

 

Με τον βαθμό απολυτηρίου η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (www.facebook.com/haniotika.nea/posts/1902983223055999)

panellinies stentorasgr skywalkergr

Σε προθάλαμο για τα πανεπιστήμια θα εξελιχθεί ουσιαστικά η Γ΄ Λυκείου, μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα, καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη Β΄ Λυκείου. Παράλληλα, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση, για ένα μεταβατικό διάστημα, τις ιατρικές σχολές, τις νομικές και τα πολυτεχνεία, όπως κάνει γνωστό ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, με συνέντευξή του στα «Νέα». Ο υπουργός Παιδείας λέει επίσης «όχι» στα μη κρατικά Α.Ε.Ι., επικρίνοντας για «ιδεολογική εμμονή» τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του «νεοφιλελεύθερου μοντέλου» του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/J6E8oW.

 

Ο.Ο.Σ.Α.: Οι μισές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα οδεύουν προς αυτοματοποίηση (twitter.com/News247gr/status/990853649248108546)

oosa stentoras skywalkergr

Σχεδόν μία στις δύο θέσεις εργασίας (48%) έχουν πιθανότητα να αυτοματοποιηθούν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μέσα στα επόμενα δέκα έως 20 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, που έκανε εκτιμήσεις για 32 χώρες.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ των χωρών, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη, ο μέσος εργαζόμενος έχει πιθανότητα 57% να δει τη θέση εργασίας του να επηρεάζεται εν μέρει ή εν όλω από την αυτοματοποίηση και τις μηχανές (τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ κ.ά.).

Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίας δεν θα αυτοματοποιηθούν πλήρως, αλλά μερικά από τα έως τώρα καθήκοντα των εργαζομένων θα γίνονται πλέον με αυτοματοποιημένο τρόπο. Συνεπώς, το βασικό «μήνυμα» δεν είναι τόσο ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας πολλών ανθρώπων, όσο ότι θα μεταβληθούν δραστικά έως δραματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/3z2AuH.

 

 

Ο ορισμός της δημιουργικότητας: Όταν το μολύβι αντικαθιστά την κάμερα (www.facebook.com/neolaiagr/posts/10156389366749866)

photography stentoras skywalkergr

Αυτές οι φανταστικές δημιουργίες ανήκουν στον Ben Heine, ο οποίος γεννήθηκε στο Abidjan και ζει στο Βέλγιο.

Αυτό που τον κάνει μοναδικό είναι ότι τραβάει φωτογραφίες και μετά ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας μολύβι και τη φαντασία του, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Απλό ε; Όχι και τόσο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/CKLmoX.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn