×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 738

vinietaki-like-b2.jpg

 

Βεργίνα: Η πρώτη ελληνική μπίρα και η μάχη με τους μεγάλους (www.facebook.com/VoriaGreece/posts/1805010216228324)

vergina stentoras skywalkergr

Ο γνωστός για την προκλητική πολιτική του σάτιρα, Αμερικανός μουσικός, Φρανκ Ζάπα, σε ένα από τα πολλά αποφθέγματά του, είχε πει ότι «μία χώρα δεν μπορεί να θεωρείται σοβαρή, εάν δεν διαθέτει έως μία δική της μπίρα και μία αεροπορική εταιρία».

Εναρμονισμένος απόλυτα με το απόφθεγμα του Ζάπα, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, αντιμετώπισε αρκετά χρόνια πριν μία ιδιότυπη πρόκληση. Παρά το γεγονός ότι ζούσε στην Αθήνα-στην περιοχή του Παπάγου-και αμέσως μετά τις σπουδές του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις σπουδές του, αναπτύσσοντας στη συνέχεια εργοστάσιο χημικών βαριάς οργανικής σύνθεσης με τον αδερφό του, δεν μπορούσε να αποδεχτεί, όπως ο ίδιος έχει πει «ότι δεν υπήρχε ελληνική μπίρα στην Ελλάδα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/f6JyNK.

 

Σε τεχνολογική υστέρηση οδηγούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις (twitter.com/growingstartup/status/988311729078710272)

texnologiki ysterisi stentoras skywalkergr

Σε σταδιακή τεχνολογική υστέρηση οδηγεί τις ελληνικές επιχειρήσεις, η αδυναμία πραγματοποίησης επενδύσεων για τον μετασχηματισμό τους. Οι επενδύσεις των εταιριών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αποσβέσεις του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, γεγονός που οδηγεί σε τεχνολογική υστέρηση τις εγχώριες εταιρίες. Τα παραπάνω διαπιστώνει μελέτη της PwC Ελλάδας: «Από την ύφεση στην ανάκαμψη-Πολιτικές διευκόλυνσης επενδύσεων». Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων πρέπει να αυξηθούν κατά €15 δις ετησίως μόνο και μόνο για την ανανέωση του υπάρχοντος κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, ώστε να αποφευχθεί η τεχνολογική υστέρηση. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/r3M44H.

 

Επένδυση της DECA Investments στη Viva ύψους 15 εκατ. ευρώ! (twitter.com/Getbusygr/status/988405345453297665)

vivawallet stentoras skywalkergr

H DECA Investments ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στη Viva Wallet Holdings έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο όμιλος εταιριών Viva Wallet δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000. Αποτελείται από τις εταιρίες Viva Wallet Holding A.E. (μητρική εταιρία του ομίλου, πρώην Realize A.E.) η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 18 χρόνια στον τομέα τεχνολογιών πληροφορικής για συστήματα συναλλαγών, τη Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Α.Ε. που δραστηριοποιείται σε B2C υπηρεσίες μεταφορών, θεαμάτων, (γνωστή ως Viva.gr), καθώς και τη Viva Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε. (Viva Payments).

Η Viva Payments αποτελεί το μοναδικό ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος στην Ελλάδα, το οποίο είναι principal member των οργανισμών Mastercard και Visa για υπηρεσίες εκκαθάρισης (acquiring) και έκδοσης καρτών (issuing) και είναι ο μόνος χρηματοοικονομικός οργανισμός πανευρωπαϊκά που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε cloud υποδομές (Microsoft Azure).

Η Viva Payments παρέχει υπηρεσίες πληρωμών σε τρία νομίσματα (€, £, LEU) και σε πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ρουμανία). Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Ελλάδα, διαθέτει υποκατάστημα στις Βρυξέλλες και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία «passporting» της άδειάς της στις υπόλοιπες 29 χώρες του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/G9pVXL.

 

Elon Musk: 5 τρόποι να γίνετε πιο παραγωγικοί (www.facebook.com/Popaganda/posts/917252051782035)

elonmusk stentoras skywalkergr

Αυτές είναι οι πέντε συμβουλές του Elon Musk για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, σύμφωνα με e-mail που έστειλε στους υπαλλήλους του:

  1. Μην κάνετε πολύωρα meeting
  2. Σηκωθείτε και φύγετε από το meeting
  3. Μη χρησιμοποιείτε ακρωνύμια
  4. Παραβλέψτε την ιεραρχία όταν θέλετε να επικοινωνήσετε
  5. Να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική

Διαβάστε αναλυτικά: goo.gl/crrF9T.

 

Σε 184 δήμους αρχίζει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (twitter.com/EE_Athens/status/988665956816732160)

ypoxrewtiki prosxoliki ekpaideusi

Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019, σε 184 δήμους της χώρας, η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των τριμερών επιτροπών και των περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/edBtmC.

 

Άσκηση: Τι τρώμε πριν και τι μετά; (www.facebook.com/sofokleousin/posts/10156290998861354)

askisi stentoras skywalkergr

Είτε ξεκινάμε τώρα να ασκούμαστε εν όψει του... μαγιό, είτε αθλούμαστε συστηματικά και μακροπρόθεσμα, σίγουρα όλοι θέλουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα από τον χρόνο και την ενέργεια που αφιερώνουμε στην προπόνησή μας. Πέρα από το σωστό πρόγραμμα άσκησης, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή και ιδιαίτερα το τι καταναλώνουμε πριν και μετά την προπόνησή μας. Γι’ αυτά ακριβώς τα πολύ σημαντικά γεύματα, ζητήσαμε να μας διαφωτίσει ο Άκης από τη CTfivepercent Nutrition Team.

Όπως μας επισημαίνει ο Άκης, το τι τρώμε, τι πίνουμε και κυρίως το πότε καταναλώνουμε τις τροφές, παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοσή μας, στην εξέλιξη του μυϊκού μας τόνου, στην αποκατάσταση του σώματος και γενικότερα στη σωματική μας κατάσταση και υγεία.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/eB9HQs.

 

Μήπως η δουλειά επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σου; (twitter.com/epixeiro/status/988658932712427520)

psychology stentoras skywalkergr

Μια νέα έρευνα στη Βρετανία ρίχνει φως στο πώς επηρεάζει η δουλειά τον τρόπο που νιώθουμε για τον εαυτό μας.

Μπορεί η γνωστή φράση να λέει «βρες αυτό που αγαπάς να κάνεις και δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις ποτέ» αλλά η συγκεκριμένη παραδοχή αφήνει εκτός τον πολύ σημαντικό παράγοντα της επιτυχίας.

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία, αποκάλυψε ότι το 70% των Βρετανών εργαζομένων αισθάνεται ότι το επάγγελμά τους επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμησή τους.

Περισσότεροι από 1.200 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην έρευνα του CV-Library και οι λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι η δουλειά τους τούς επηρεάζει αρνητικά, κυμαίνονταν από την αίσθηση περιορισμένων ικανοτήτων, τα λάθη, τον κίνδυνο απόλυσης ή την απόρριψη μιας αίτησης προαγωγής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/wvXEtN.

 

Ο τουρισμός υγείας είναι ένα ώριμο προϊόν με σημαντικές προοπτικές (www.facebook.com/dimokratiki/posts/1709464839139599)

Σε εφαρμογή της εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της οργανωμένης ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων, το υπουργείο Τουρισμού δίνει έμφαση στην άμεση και δυναμική προώθηση του τουρισμού υγείας, που αποτελεί ένα ώριμο προϊόν με σημαντικές προοπτικές. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/Q6Pm79.

 

«Ζόρι» οι πανελλαδικές για παιδιά και γονείς (www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1938723036178166&id=180333675350453)

panellinies stentoras skywalkergr

Ατελείωτο διάβασμα, καφέδες και ξενύχτια πάνω από τα βιβλία και άγχος, πολύ άγχος. Οι πανελλαδικές εξετάσεις που πλησιάζουν -ένας μήνας και κάτι έμεινε- είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται τα παιδιά ολοκληρώνοντας τη μαθητική τους ζωή.

Όνειρα για σπουδές μπερδεύονται μαζί με ατελείωτες ώρες αγωνίας, λύπης, άγχους. Δεν είναι όμως μόνο οι μαθητές που βιώνουν όλα αυτά τα συναισθήματα, αλλά και οι οικογένειές τους, καθώς οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι «κολλητικό μικρόβιο» για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: tinyurl.com/y7lmr769.

 

Ποσοστό λίπους: Πόσο μπορώ να το μειώσω σ’ έναν μήνα; (www.facebook.com/FitnessMotivationHellas2/posts/2145155872177624)

lipos stentoras skywalkergr

Θα μιλήσω για μέσες, τυπικές καταστάσεις, γιατί όπως μπορείτε να υποθέσετε δεν είναι τα πράγματα ίδια για όλους και όλες τις φάσεις. Έτσι θα πρέπει να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι αν πετυχαίνετε μια μείωση της τάξης του 0.4% με 0.6% σε εβδομαδιαία βάση.

Αυτό είναι ένα πολύ καλό και παράλληλα απόλυτα ρεαλιστικό αποτέλεσμα για κάποιον που το παλεύει με γνώση και συνέπεια.
Τα κάπως μεγαλύτερα ποσοστά -από 0.6% έως 0.8%- είναι εφικτά, αν αυξήσουμε την αερόβια άσκηση και κάνουμε μια μεγαλύτερη προσπάθεια με τη διατροφή.
Δεν είναι ανήκουστο αν συναντήσουμε και κάτι κοντά στο 1% αλλά αυτό θα είναι η εξαίρεση και μάλλον κάτι προσωρινό σε μια εβδομάδα με απόλυτα ευνοϊκές συγκυρίες.
Αν παλεύετε και έχετε πιο μέτρια αποτελέσματα -κάτι γύρω στο 0.2% έως 0.3% ας πούμε- μην απογοητευθείτε προς Θεού.
Το θέμα είναι να κάνετε βήματα προς τα μπροστά με συνέπεια και ας είναι και μικρά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/yWY5qU.

 

Οι εθελοντές της διπλανής πόρτας (twitter.com/pagkoinia/status/989016074602598400)

ethelontes

Όσοι μπορούν να κάνουν κάτι, το κάνουν. Όσοι μπορούν να κάνουν περισσότερα, γίνονται εθελοντές. Αυτή η αγνώστου προέλευσης παροιμία έρχεται να συναντήσει την ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως τη ζούμε από την αρχή της νέας δεκαετίας: Όπου και αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του, θα δει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Και ευτυχώς, όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν και οι άνθρωποι που θυσιάζουν λίγο ή περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο για να βοηθήσουν, χωρίς ανταλλάγματα. Οι εθελοντές μπορεί να μην πληρώνονται με χρήματα, αλλά η αμοιβή τους μετριέται με το πιο δυνατό νόμισμα του κόσμου. Δεν είναι ούτε το ευρώ, ούτε το δολάριο. Ο εθελοντισμός πληρώνεται με χαμόγελα, γεννημένα από την ευγνωμοσύνη και την αισιοδοξία όσων χαίρονται τις «υπηρεσίες» τους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/kB6mND.

 

Αυτή είναι η γηραιότερη δρομέας που ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης (www.facebook.com/runnfun.gr/posts/2008879362663192)

vostoni skywalkergr

Η Κάθριν Μπέιερς δεν διακρίθηκε στον πρόσφατο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Λογικό. Όταν είσαι 85 χρονών και τρέχεις σε έναν από τους πιο απαιτητικούς Μαραθωνίους του κόσμου, δεν φιλοδοξείς να διακριθείς. Όμως αν υπήρχε ένα βραβείο για τον πιο θαρραλέο δρομέα της κούρσας, η κα Μπέιερς δεν θα είχε αντίπαλο.

Άνθρωποι με πολύ μικρότερη ηλικία από αυτή δεν θα κατάφερναν καν να τερματίσουν και εκείνη όχι απλά το κατάφερε, αλλά το έκανε και με απίστευτα κακές καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: goo.gl/NqsURH.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn