vinietaki-like-b2.jpg

Διαβάστε παρακάτω τις δημοσιεύσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας, κέρδισαν like και δημοσιεύτηκαν στο 10o φύλλο της εφημερίδας «Στέντορας».

 

Η πόλη που γίνεται «φυτώριο» ταλέντων στο μπάσκετ (https://goo.gl/C5CMAs)

basket stentoras skywalker

Παρ’ όλο που δεν τη βοηθούν οι υποδομές, καθώς η πόλη δεν διαθέτει νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ με παρκέ, η Νέα Ιωνία εξελίσσεται σε σημαντική «μήτρα» νέων ταλέντων στον χώρο του μπάσκετ, καθώς εκατοντάδες παιδιά, αγόρια κυρίως, αλλά και κορίτσια, κάθε ηλικίας προπονούνται, αγωνίζονται σε επίσημα πρωταθλήματα κάθε κατηγορίας και φέρνουν τίτλους. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Γιώργος Γλύκας, ο οποίος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φιλοσοφία της ομάδας είναι να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα με τα ίδια της τα παιδιά». Αυτό όμως μας λέει δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς «υπάρχουν τα κοράκια όπως λέμε εμείς, οι μεγαλύτερες ομάδες, που όποιο ταλέντο δουν έρχονται και το μαζεύουν». «Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά που θα ενσωματώσουν την ανδρική μας ομάδα για να φτάσει η πόλη μας όσο πιο ψηλά μπορούμε». Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/JBfmtD.

 

Η μικρή Φρίντα (goo.gl/YqX7Li)

frinta stentoras skywalkergr

Πέντε φίλοι που είχαν ένα κοινό όραμα, να δημιουργήσουν ένα café-gallery, το οποίο πρώτα απ’ όλα θα ήθελαν να επισκέπτονται οι ίδιοι, μόλις παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και ήδη το αγαπήσαμε από το πρώτο καλημέρα.

Η «μικρή Φρίντα» είναι κοντά μας από το πρωί προσφέροντας υπέροχα ροφήματα αλλά και χειροποίητα γλυκά τα οποία καθημερινά ανανεώνονται! Από σπιτικές λεμονάδες, ζεστές σοκολάτες και καφέ άριστης ποιότητας μέχρι μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και ετικέτες κρασιών που θα λατρέψουμε. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/sFBhB2.

 

Συνεργασία ΕΛΣΤΑΤ-Υπουργείου Παιδείας για τη βελτίωση των στατιστικών εκπαίδευσης (https://goo.gl/NiJ2zh)

elstat stentoras skywalkergr

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας και τη βελτίωση των στατιστικών εκπαίδευσης υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γεώργιος Αγγελόπουλος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/2T58Ki.

 

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (https://goo.gl/wnCTKe)

kratiko pistopoihtiko glwssomatheias

Ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 μέχρι και την Τρίτη 3 Απριλίου 2018, θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής για τις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2018. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/mfoMdh.

 

Εκπαίδευση των μελών της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου από το Ε.Κ.Α.Β. Πάτρας (https://goo.gl/4aJHku)

ekpaideusi stentoras skywalkergr

Η εθελοντική ομάδα έρευνας διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) Μεσολογγίου στο πλαίσιο της συνεχούς και διαρκούς εκπαίδευσης των μελών της βρέθηκε τη Δευτέρα 19/3/2018 στις εγκαταστάσεις του εθνικού κέντρου άμεσης βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) Πάτρας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/uH8P3G.

 

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (https://goo.gl/dGsNq4)

simvoulio epikrateias stentoras skywalkergr

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αμφισβητεί τις ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διακριθέντων αθλητών δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δημιουργεί, όμως, και πολλά ερωτηματικά, αφού αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Η απόφαση δε, έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/JSVEz5.

 

Ε.Σ.Ε.Ε.: Το βαρόμετρο για το λιανικό εμπόριο (https://goo.gl/BXksbT)

varometro inemy stentoras skywalkergr

«Το βαρόμετρο της Ε.Σ.Ε.Ε. επισφραγίζει τις τάσεις σταθεροποίησης του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα και επισημαίνει την απόσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Το ΙΝ.ΕΜ.Υ., πραγματοποιώντας την εξαμηνιαία έρευνα του λιανικού εμπορίου, διαμόρφωσε για δεύτερη φορά και το βαρόμετρο του λιανικού εμπορίου για το β’ εξάμηνο του 2017, το οποίο έφτασε το 51,8 από 50,1 το α’ εξάμηνο του 2017 και 51,6 το β’ εξάμηνο του 2016.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: taxcoach.gr/blog/33851.

 

Νεοφυής επιχειρηματικότητα: Εκδόθηκαν οι προεγκρίσεις - Οι δικαιούχοι στην Κρήτη (https://goo.gl/mQdHB7)

neofyhs epixeirimatikotita stentoras skywalker

Εκδόθηκε ο πίνακας προεγκρίσεων και η βαθμολογική κατάταξη των επιχειρηματικών σχεδίων που αφορούν στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι έχουν προεγκριθεί (και από την Κρήτη) θα πρέπει -έως τις 10 Μαΐου- να προσκομίσουν τον λεγόμενο «φυσικό φάκελο», δηλαδή τα έγγραφα εκείνα που αποδεικνύουν ότι όλες οι πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο υποβολής είναι αληθείς. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/kYp462

 

 

Το «δικαίωμα της αποσύνδεσης» από την εργασία (https://goo.gl/BYZ7Zu)

right to disconnect stentoras skywalkergr

Το δικαίωμα της αποσύνδεσης είναι ένα προτεινόμενο ανθρώπινο δικαίωμα και αφορά την ικανότητα των ανθρώπων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην ασχολούνται με θέματα γύρω από αυτή με ηλεκτρονικά μέσα εκτός του ωραρίου τους. Τα ψηφιακά εργαλεία φέρνουν μεν ευελιξία και αποτελεσματικότητα στους υπαλλήλους αλλά από την άλλη δημιουργούν απουσία ορίων. Ήδη αρκετές χώρες στην Ευρώπη σκέφτονται να εντάξουν στη νομοθεσία τους κανόνες για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ενώ και μεγάλες εταιρίες θέτουν πλέον κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των υπαλλήλων τους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/s5N1uM.

 

PlayUnified: Ζούμε μαζί-Παίζουμε μαζί από τα Special Olympics Hellas (https://goo.gl/ciRGfw)

so hellas stentoras skywalkergr

Τα Special Olympics μέσω του προγράμματος PlayUnified -ένα καινοτόμο παγκόσμιο πρόγραμμα των Special Olympics- επιτρέπει σε άτοµα όλων των ηλικιών, µε και χωρίς διανοητική αναπηρία, να συµµετάσχουν μαζί σε αθλητικές ομάδες. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, βελτιώνουν την τεχνική τους, προκαλούν τον συναγωνισµό, δημιουργούν φιλίες και κυρίως μαθαίνουν να συνυπάρχουν. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/3orJ9Q.

 

Τα επαγγέλματα που επηρεάζουν τις ώρες ύπνου (https://goo.gl/FH3Fm5)

ypnos stentoras skywalkergr

Οι κλάδοι, οι εργαζόμενοι των οποίων στερούνται τον περισσότερο ύπνο είναι οι εξής:

 1. 1. Τομέας της υγείας (4 ώρες και 15 λεπτά)
  2. Επιβολή του νόμου (4 ώρες και 30 λεπτά)
  3. Διδασκαλία (4 ώρες και 35 λεπτά)
  4. Δημοσιογραφία (4 ώρες και 50 λεπτά)
  5. Φιλοξενία (5 ώρες)

Πηγή: bovary.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/57LkfR.

 

Περιβαλλοντικά εθελοντικά προγράμματα για το καλοκαίρι 2018 (https://goo.gl/EPsXrH)

elix stentoras skywalkergr

Θα ήθελες αυτό το καλοκαίρι να το περάσεις κάνοντας κάτι καλό για το περιβάλλον; Θέλεις να βρεθείς κοντά στη φύση, δίπλα σε εκπληκτικά τοπία; Γίνε εθελοντής σε εθνικό πάρκο, οργάνωσε καμπάνιες και δράσεις ευαισθητοποίησης, φρόντισε για την καθαριότητα ενός δάσους, προστάτευσε μια παραλία. Για όλες αυτές και αυτούς που αγαπούν το περιβάλλον και λατρεύουν την περιπέτεια στην φύση υπάρχει ένα εθελοντικό πρόγραμμα για εσάς αυτό το καλοκαίρι. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/rxgcVS.

 

25η Μαρτίου: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται; (https://goo.gl/WEmJy3)

25martiou stentoras skywalkergr

 • Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
 • Αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό, οφείλεται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
 • Αναπληρωματική ανάπαυση (ρεπό): Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχοληθούν Κυριακή άνω των πέντε ωρών, δικαιούνται πρόσθετα και αναπληρωματική ανάπαυση (ρεπό) σε άλλη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας.
 • Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (π.χ. από Σ.Σ.Ε., κανονισμό εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα Κυριακής, όπως και υποχρεωτικής αργίας, αυτοί υπερισχύουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/sQEpYY.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn