×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 738

vinietaki-like-b2.jpg

Διαβάστε παρακάτω τις δημοσιεύσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας και στα οποία κάναμε like στο φύλλο #9 της Εφημερίδας Στέντορας.

 

EU-OSHA: Εκστρατεία για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία (goo.gl/H5fYT7)

eu osha likelike stentoras

Η έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες είναι πολύ πιο συχνή στους χώρους εργασίας της Ευρώπης από όσο φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος. Οι επικίνδυνες ουσίες στον χώρο εργασίας μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας και πολλές ασθένειες, καθώς και κινδύνους για την ασφάλεια.

Στόχος της εκστρατείας είναι να αυξαηθεί η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που προκαλούνται από επικίνδυνες ουσίες στον χώρο εργασίας και να προαχθεί η νοοτροπία πρόληψης των κινδύνων.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 24/04/2018. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/2M9mq1.

 

Αύξηση κατώτατου μισθού φέρνει η νέα συλλογική σύμβαση (goo.gl/myGXnW)

ayksisi katwtatou misthou stentoras skywalker

Μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα σε ορίζοντα τριετίας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/N2AXK1.

 

Η πρώτη καφετέρια στην Ελλάδα που σερβίρει καφέ σε ποτήρι που τρώγεται (goo.gl/Mnnmqn)

italus stentoras skywalkergr

Τι πιο ονειρικό από ευωδιαστό καφέ, με τη γνώριμη ιεροτελεστία να ολοκληρώνεται με την απόλαυση μιας τραγανής γκοφρέτας με σοκολάτα; Κατέκλυσε το instagram πριν από δύο περίπου χρόνια, με τους instagrammers να ποστάρουν σαν τρελοί τον καφέ τους μέσα σε ένα super οικολογικό κύπελλο. Ήταν θέμα χρόνου να «σκάσει μύτη» και στην Ελλάδα, όπου το θέμα «καφές» έχει απογειωθεί σε άλλα επίπεδα. Έτσι, το καφέ Italus στην Καλλιθέα έβαλε το τραγανό, σοκολατένιο κύπελλο στη ζωή μας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/fXUEi5.

 

«Trito Biolife»: Χειροποίητα βιολογικά σαπούνια από 15χρονους μαθητές της Λιβαδειάς (goo.gl/NPfGRi)

SENJA Livadeias likelike stentoras skywalker.gr

Είναι η δεύτερη χρονιά που το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Η περσινή εμπειρία δημιουργίας της δικής τους μαθητικής επιχείρησης -που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Βασιλείας Γερακοπούλου- άρεσε πολύ στους μαθητές και τις μαθήτριες τους σχολείου. Φέτος τα ίδια τα παιδιά ζήτησαν να δηλώσουν συμμετοχή και είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένα.

Δημιουργούν μόνα τους πανέμορφα βιολογικά σαπούνια και κηραλοιφές, αξιοποιώντας πρώτες ύλες από την τοπική παραγωγή. Τα προϊόντα της μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Τrito Βiolife» είναι κορυφαίας ποιότητας, καλαίσθητα και κυρίως φτιαγμένα με το χέρι, με την αγάπη και τη φροντίδα 15χρονων παιδιών. Για αυτό και μόνο, η αξία τους είναι μεγάλη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/RTkXPe.

 

Πώς θα χορηγείται ασφαλιστική κάλυψη σε επαγγελματίες με χρέη και ανέργους (goo.gl/pfzRC8)

bibliario ygeias stentoras skywalker.gr

Αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας, αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας. Ειδικότερα, βάσει αυτής μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες) αποκτούν πλέον ασφαλιστική ικανότητα, εφόσον έχουν καταβάλει στον Ε.Φ.Κ.Α. τις ελάχιστες εισφορές από 1/1/2017, ακόμη και αν έχουν χρέη προ του 2016. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/V8xGm5.

 

 Υποβολή αίτησης-δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. έτους 2018 (goo.gl/XSgwHU)

panellinies2018 stentoras skywalker.gr

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των γενικών λυκείων (ΓΕ.Λ.) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των γενικών λυκείων (ΓΕ.Λ.) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/rtn39e.

 

Η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου ανακηρύχθηκε η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο (goo.gl/p2c6uK)

best teacher zafeirakou stentoras skywalker.gr

Καλύτερη δασκάλα του κόσμου ανακηρύχθηκε φέτος η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου κερδίζοντας μαζί με το βραβείο και χρηματικό έπαθλο που φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/JWuFsM.

 

Ανοίγει το πρώτο κοινωνικό βιβλιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη (goo.gl/xC4yBp)

koinwniko vivliopwleio stentoras skywalker.gr

Στη δημιουργία του πρώτου κοινωνικού βιβλιοπωλείου, προχωρά ο δήμος της Θεσσαλονίκης. Στόχος; Να καλυφθούν οι ανάγκες γραφικής ύλης όλων των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/kGKX9L.

 

Παίκτες του Ρεθύμνου ψώνισαν και μαγείρεψαν για άπορες οικογένειες (goo.gl/daVFmd)

cretan kings syssitia stentoras skywalkergr

Η Κ.Α.Ε. Ρέθυμνο Cretan Kings με τη σημαντική αρωγή των σουπερμάρκετ SYN.KA συνεχίζει τη δράση «Assist Αγάπης» του κοινωνικού προγράμματος «Cretan Kings Assist», προσφέροντας στους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/1SUQ7k.

 

Εθελοντές δίνουν χρώμα στη ζωή μη προνομιούχων παιδιών (goo.gl/85s995)

zwgrafoi likelike stentoras

Εδώ και περίπου 8 χρόνια μια ομάδα εθελοντών, μία φορά τον μήνα, παίρνουν τα πινέλα τους και τα χαμόγελά τους και δίνουν ένα ραντεβού έξω από ιδρύματα, δομές, στέγες ανηλίκων, νοσοκομεία. Είναι οι «ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά» που χαρίζουν χαρά σε μη προνομιούχα παιδιά, όπως λένε. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/gnq89v.

 

Κρήτη: Εθελοντές καθάρισαν το γραφικό λιμανάκι του Καθολικού στον Άγιο Νικόλαο (goo.gl/5Z5HqA)

kriti skywalkergr ethelontismos

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενόψει μάλιστα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (17/03) εθελοντικός καθαρισμός στο λιμανάκι του Καθολικού στον Άγιο Νικόλαο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/xwgpMJ.

 

Μια δωδεκάχρονη έκλεψε την παράσταση στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας (goo.gl/e4Rzyz)

imimarathwnios ethelontismos skywalkergr

Η μικρή Γλυκερία Σκάρκου, αν και μόλις 12 χρόνων, ξεχώρισε στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η 12χρονη είναι αθλήτρια του Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου, που γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Χαραμή, τερμάτισε τρίτη στα 5 χλμ., αποτελώντας μια από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης. Η Σκάρκου είναι αθλήτρια του παλαιού αθλητή Χαραμή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τηλεοπτική κάλυψη της ΕΡΤ, αναφέρθηκε ως τρίτη η αμέσως επόμενη αθλήτρια, καθώς κανείς δεν πίστεψε ότι λόγω της ηλικίας της συμμετείχε και μάλιστα τερματίζοντας σε τόσο καλή θέση. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/M5HRxG.

 

Χρυσό μετάλλιο για τη Μαρία Δερβίση στη ρυθμική και ασημένιο στο ανσάμπλ (goo.gl/WP31Qi)

aphrodite cup ethelontismos skywalkergr

Η «πρωτάρα» στην κατηγορία γυναικών της ρυθμικής γυμναστικής, Μαρία Δερβίση, έκανε δικό της το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό του τέταρτου διεθνούς τουρνουά «Aphrodite Cup», με την ολοκλήρωση του οποίου έπεσε και η αυλαία της δεύτερης από τις τρεις ημέρες των αγώνων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/sqyG48.

Στα 55 του χρόνια ο «Γάλλος spiderman» σκαρφαλώνει τους πιο ψηλούς ουρανοξύστες του κόσμου (goo.gl/XiNuKZ)

spiderman stentoras skywalker.gr

Ο Alain Robert, γνωστός και ως ο «Γάλλος spiderman» για τον λόγο ότι σκαρφαλώνει στους πιο ψηλούς ουρανοξύστες του κόσμου, συνεχίζει αυτό το επικίνδυνο σπορ σε ηλικία 55 χρονών.

Πρόσφατα, ανέβηκε το τέταρτο σε σειρά πιο ψηλό κτίριο εταιρίας στο Παρίσι, αφού πρώτα κατάφερε να ξεφύγει από τους άνδρες ασφαλείας της εισόδου που προσπάθησαν να τον πιάσουν, σύμφωνα με το Reuters.

Το χόμπι του Robert ξεκίνησε σε ηλικία 11 χρονών όταν είχε ήδη ανέβει 150 ουρανοξύστες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των: Burj Khalifa στο Ντουμπάι, Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και Sydney Opera House. «Για μένα η αναρρίχηση είναι ένα πάθος, ένας τρόπος ζωής» είπε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/mMoZHi.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn