vinietaki-like-b2.jpg

Η 1η μας δημοσίευση αφορά την εργασία και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/kerkyranet/posts/1608673959228065

Πρόσκληση για το πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους αστέγους»

Στόχος η μετάβαση από τις δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: kerkyra.net/?p=50295.

Η 2η δημοσίευσή μας αφορά την εργασία και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: twitter.com/socpolicy/status/967765656220372992

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» κατά τον μήνα Ιανουάριο 2018 καταγράφεται αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 16.542 θέσεις εργασίας (buff.ly/2ot9SEK).

Η 3η μας δημοσίευση αφορά την εργασία και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/moneyonline.gr/posts/1665423696850881

Τα ένσημά τους online μπορούν να δουν οι ασφαλισμένοι στο «ΑΤΛΑΣ» - εργασία - ασφάλιση.

Τη δυνατότητα με ένα κλικ να δουν πόσα ένσημα έχουν συγκεντρώσει κατά τον εργασιακό τους βίο, έχουν οι πολίτες μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/i7VQfs.

Η 4η δημοσίευσή μας αφορά την επιχειρηματικότητα & μπορείτε να τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/patrisnews/posts/2274032655955200

Εξωδικαστικός: Επέκταση των 120 δόσεων σε όλους τους επαγγελματίες - PatrisNews - εφημερίδα «Πατρίς Ηλείας».

Επέκταση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού το επόμενο διάστημα, ώστε να καλύψει επιχειρήσεις με χρέη και κάτω των 20.000 ευρώ προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/oQUdbk.

 

H 5η μας δημοσίευση αφορά την επιχειρηματικότητα και θα τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/tilestwragreece/posts/980343385472815

21χρονος Έλληνας ντύνει φιγούρες Playmobil με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/cNzsM8.

Η 6η μας δημοσίευση αφορά την επιχειρηματικότητα και θα τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/news247/posts/10155138132956481

Στη Γευγελή ο βασικός μισθός δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ. Εκεί έχουν «μετακομίσει» ελληνικές εταιρίες λόγω οικονομικής κρίσης. Την ίδια περίοδο δρομολογούνται πάνω από 30 εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/jDq5HL.

H 7η δημοσίευσή μας αφορά τον εθελοντισμό και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/eVhTMQ

Κυριακή 29 Απριλίου σηκώνουμε μανίκια για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Εσύ είσαι μέσα; Δήλωσε συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org.
#letsdoitgreece

 

Η 8η δημοσίευση αφορά τον εθελοντισμό & μπορείτε να τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/ThalassaDivingSchool/posts/1394247130680826

Bottom and beach cleaning Chalkis Liani Ammos #Project Aware Foundation, #MedSOS.

Το κέντρο καταδύσεων «Thalassa» με ομάδα δυτών και όλα τα συστήματα προσκόπων Χαλκίδας, με συλλογική προσπάθεια καθαρίσαμε στις 24 Φεβρουαρίου 2018 τον βυθό στο αλιευτικό καταφύγιο Λιανή Άμμος και μέρος από τη μεγάλη παραλία της Χαλκίδας Λιανή Άμμος.

Τα απορρίμματα ταξινομήθηκαν ανά είδος, καταμετρήθηκαν και γράφτηκαν στο φύλλο καταγραφής όπου θα αποσταλεί στον διεθνή εθελοντικό οργανισμό για την προστασία των ωκεανών #Project Aware Foundation αλλά και στη Μεσόγειο SOS, έτσι ώστε να βοηθήσουν τις μελέτες για την προστασία της θάλασσας.

Ο δήμος Χαλκίδας ήταν μαζί μας και συμμετείχε με προσωπικό και ένα φορτηγό όπου φορτώθηκαν άμεσα όλα τα απορρίμματα για να σταλούν στην ανακύκλωση.

4 ρόδες και 14 σακούλες απορριμμάτων με 230 κιλά πλαστικά, αλουμίνια, αλιευτικά εργαλεία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στην πρώτη δράση καθαρισμού της θάλασσας για το 2018, αλλά περισσότερο τα παιδιά γιατί είναι μια εθελοντική δράση και χαίρομαι παρά πολύ που υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή και καταφέραμε στο ελάχιστο να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως.

Ομάδα πρώτου συστήματος προσκόπων Χαλκίδας, ομάδα τετάρτου συστήματος προσκόπων Χαλκίδας, ομάδα έκτου συστήματος προσκόπων Χαλκίδας, ομάδα δυτών «Thalassa Diving Academy», όμιλος ερασιτεχνών ψαράδων Λιανής Άμμου, δήμος Χαλκίδας.

Το κέντρο καταδύσεων #ThalassaDivingSchool ευαισθητοποιημένο στις δράσεις για το περιβάλλον θα οργανώσει και άλλους καθαρισμούς σε ακτές και θάλασσες και χρειαζόμαστε όλους όσοι θέλετε να συμμετάσχετε για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Η 9η δημοσίευσή μας αφορά την εκπαίδευση και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/kU3kjF

Ο Owura Kwadwo, από το Κουμάσι της Γκάνας, μίλησε στο Bored Panda για τις εμπειρίες του από τη διδασκαλία ITC (τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών) σε μια αγροτική κοινότητα, που δεν διαθέτει βασικό εξοπλισμό και πόρους για το έργο αυτό. «Κάθε δάσκαλος έχει έναν τρόπο να παρουσιάσει το θέμα του στους μαθητές του. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος» εξήγησε. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/sBg4pg.

Η 10η δημοσίευσή μας αφορά την εκπαίδευση και θα τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/crimepolicygr/posts/1567814449920647

Αναβάθμιση και επέκταση των σχολείων των φυλακών

Μια νέα αρχιτεκτονική για την εκπαίδευση στις φυλακές εισάγεται με διάταξη του νομοσχεδίου για την ίδρυση πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (άρθρο 31) το οποίο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των υπουργείων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στοχεύει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις φυλακές και στην υλοποίηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων.
Κοινή πεποίθηση των δύο υπουργείων είναι ότι η εκπαίδευση στις φυλακές αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο αντεγκληματικής πολιτικής, καθώς συμβάλλοντας στη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου κράτησης και στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων υποστηρίζει την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων - αποφυλακισμένων. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/IIocbE.

H 11η δημοσίευσή μας αφορά την εκπαίδευση και θα τη βρείτε εδώ: goo.gl/cuLc99

Τρεις ομάδες του Α.Π.Θ. συμμετέχουν στη φόρμουλα Α.Ε.Ι. στη Φλώρινα.
Η ΑRT, με το μονοθέσιο φορμουλάκι «Art18», η Aristurtle με το μονοθέσιο «Eve» και η ASAT με το αεροπλάνο «Νεφέλη». Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/TeUwws.

Η 12η μας δημοσίευση αφορά τα hobby και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: www.facebook.com/reader.gr/posts/437197186750803

Σάρωσε η Nintendo στα Όσκαρ των video games

Το «Legend of Zelda: Breath of the Wild» κέρδισε τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/tfrZvc.

Η 13η δημοσίευσή μας αφορά τα hobby και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/4wgyve

Φωτογραφία: Ο πιο γλυκός εθισμός του σήμερα. Γράφει η Κωνσταντίνα Ζαφειρίδου. Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν τοποθετήσει στη λίστα με τα χόμπι τους τη φωτογραφία, κάτι το οποίο μπορούμε να το διακρίνουμε καθημερινά βλέποντας συνεχώς ανθρώπους να περπατούν στους δρόμους με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι ή ακόμη και με την απλή κάμερα από το smartphone τους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/hwCcKx.

H 14η δημοσίευσή μας αφορά τα hobby και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: goo.gl/3GpCgw

Μαθήματα αυτοάμυνας στα γυμναστήρια του Δ.Ο.Π.Α.Π.

Ένα νέο πρόγραμμα τεχνών άμυνας έχει ξεκινήσει στα γυμναστήρια του Δ.Ο.Π.Α.Π. με δάσκαλο τον Μανώλη Δημητρίου, ο οποίος είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στην πάλη, διακεκριμένος σε πανελλήνια πρωταθλήματα μαχητικών αθλημάτων και τεχνών (2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kick box 2016, 3ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu 2017) και συμμετοχή σε επαγγελματικούς αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών.

Η διδασκαλία των τεχνών αυτοάμυνας πραγματοποιείται σε όλα τα γυμναστήρια του Δ.Ο.Π.Α.Π. (Σύρου, Ξανθίππου, Αργυροκάστρου και Νευροκοπίου) και γίνεται με απλό, δημιουργικό και ασφαλή τρόπο απευθυνόμενη τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

«Τα μαθήματα επικεντρώνονται σε ένα σύστημα ρεαλιστικής αυτοάμυνας, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία από διάφορες πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα, όπως πάλη, τζούντο, πυγμαχία και πολλά άλλα. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν μάχη στο έδαφος, όρθια μάχη, χτυπήματα με χέρια και πόδια, λαβές ελέγχου και ακινητοποίησης. Για την καλύτερη κατανόηση της διδασκαλίας οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εφαρμόζουν τις παραπάνω τεχνικές μέσα από προσομοιώσεις ρεαλιστικών σεναρίων. Τα μαθήματα γίνονται πάντα με σεβασμό και ευθύνη, πάντοτε σε ένα ευχάριστο κλίμα. Για αυτόν τον λόγο μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά» μας λέει ο κ. Δημητρίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: goo.gl/xefucc.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn