sta-social-media-stentoras-skywalker.jpg

Δημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) που κέρδισαν το ενδιαφέρον της ομάδας του Skywalker.gr την εβδομάδα 25 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2019 και θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Τα πιο συχνά ψέματα που λένε οι υπάλληλοι στην εργασία τους (Πηγή: Facebook - https://goo.gl/FzTGNt)

psemata ergasia stentoras skywalker

Όλοι λέμε ψέματα στον εργασιακό μας χώρο, «το ψέμα στο γραφείο είναι μια πραγματική πανδημία», λέει χαρακτηριστικά η ειδικός στα εργασιακά και πολυβραβευμένη συγγραφέας Lynn Taylor στο βιβλίο της «Tame Your Terrible Office Tyrant». Τα μικρά λευκά ψεματάκια στα οποία καταφεύγουν οι υπάλληλοι στην καθημερινή τους εργασία αποτέλεσαν μάλιστα και αντικείμενο μελέτης του ψυχολόγου Robert Feldman του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ψεύδονται στις καθημερινές τους συνομιλίες 2-3 φορές το δεκάλεπτο!

Γιατί όμως λέμε ψέματα; «Παρακάμπτουμε την αλήθεια για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη», εξηγεί η Taylor, «και στις περισσότερες περιπτώσεις δικαιολογούμε τα ψέματα λέγοντας πως είναι για το καλό των άλλων ή επειδή το κάνουν όλοι». Είναι όμως έτσι; «Τα ψέματα λέγονται κυρίως γιατί είναι βολικότερα και συχνά συγκαλύπτουν πράγματα», ομολογεί η ειδικός. Όσο για τα πιο δύσκολα ψέματα να εντοπιστούν, «αυτά είναι τα ψέματα της παράλειψης. Δεν ανακαλύπτονται τις περισσότερες φορές παρά αργότερα. Η τυπική συνομιλία που τα περιλαμβάνει πάει κάπως έτσι: “Γιατί δεν μου το είπες;”, “Υπέθεσα ότι…”».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/6EnZnN

 

Στη Φινλανδία οι φυλακισμένοι προσφέρουν εργασία σε μια start-up (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/GFFpro/status/1112442165555269634)

finland fylakes stentoras skywalker

Οι κρατούμενοι στη Φινλανδία εργάζονται για να εκπαιδεύουν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Υπάρχουν 10 χώροι εργασίας μεταξύ των φυλακών του Ελσίνκι και του Τούρκου, μιας πόλης που βρίσκεται δυο ώρες βορειοδυτικά της φινλανδικής πρωτεύουσας. «Η Υπηρεσία Ποινικών Κυρώσεων της Φινλανδίας αναπτύσσει διαρκώς τις εργασίες των φυλακών, εστιάζοντας στην πτυχή της επανένταξης και στην εκπαίδευση των κρατουμένων στις δεξιότητες που απαιτούνται στη μελλοντική επαγγελματική ζωή», αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία στο ιστολόγιό της. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/95HhnB

Με τη δουλειά μας προσφέρουμε όλοι κι από κάτι (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/pillowfightsgr/status/1111900920642789381)

douleia ergasia stentoras skywalker

Διαλέξαμε να κάνουμε ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Μπορεί να το επιλέξαμε από ανάγκη, χωρίς να μας άρεσε ιδιαίτερα, απλώς γιατί έπρεπε ν’ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και με κάποιο τρόπο να επιβιώσουμε. Όπως και να ’χει, το σίγουρο είναι πως η δουλειά μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας και μας είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους. Βέβαια, είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν τελικά κάνουμε τη δουλειά που μας αρέσει, επειδή μ’ αυτό τον τρόπο η προσφορά μας έχει καλύτερα αποτελέσματα. […] Μέσω της δουλειάς μας εξασφαλίζουμε και καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Πέρα, όμως, από τα χρήματα που βγάζουμε, ένα θετικό που μας προσφέρει η εργασία είναι πως νιώθουμε παραγωγικοί. Η αίσθηση ότι προσφέρουμε στην κοινωνία με έναν δικό μας τρόπο, ότι προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι, δημιουργώντας απ’ την πλευρά μας το καλύτερο που μπορούμε. Αυτή η διαδικασία της προσφοράς μάς κρατά σε εγρήγορση και μας βοηθά να εξελισσόμαστε όλο και περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/tur7fH

 

Γιατί δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε νέα πράγματα (Πηγή: Facebook - https://goo.gl/rpcX3B)

dia viou mathisi stentoras skywalker

Ο όρος «διά βίου μάθηση» αναφέρεται στην αντίληψη σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που ξεκινά από τη γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. «Στη σύγχρονη κοινωνία, η αύξηση των γνώσεων γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς που η επιμόρφωση και η συμπληρωματική εκπαίδευση αποτελούν ζητούμενο και προτεραιότητα. Βέβαια, η διά βίου μάθηση δεν αποσκοπεί μόνο στην εκπαιδευτική εξέλιξη του ατόμου, αλλά και στην κοινωνική», εξηγεί η σύμβουλος εκπαίδευσης Νανά Τσουμάκη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/o2WuaG

 

Τι θα αλλάξει στα ελληνικά σχολικά βιβλία λόγω της Βόρειας Μακεδονίας (Πηγή: Facebook - https://goo.gl/6enVDb)

sxolika vivlia voreia makedonia stentoras skywalker

Το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» θα ενσωματωθεί στα ελληνικά σχολικά βιβλία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη. Στο τραπέζι έχουν πέσει κατά κύριο λόγο τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εναρμόνισης εγχειριδίων και αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων Αθήνας και Σκοπίων με βάση τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες. Μια σειρά συναντήσεων της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, στη Δοϊράνη και στην Αθήνα θα καθορίσει το νέο πλαίσιο για τα σχολικά βιβλία, τα οποία, όπως συμφώνησαν τα μέλη της Επιτροπής, θα πρέπει να είναι έτοιμα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020. Στα ελληνικά βιβλία η γειτονική χώρα θα αναφέρεται ως Βόρεια Μακεδονία και οι πολίτες της ως πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/HAENso

 

Το Λύκειο Αρχαγγέλου δρα και συγκινεί (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/irodiaki/status/1112319886498226177)

lykeio arxaggelou stentoras skywalker

Ποιος είπε πως η νέα γενιά είναι αδιάφορη… Ποιος είπε πως το μυαλό και η ψυχή της έχει πιαστεί αιχμάλωτη της εικονικής πραγματικότητας των νέων τεχνολογιών… Ποιος είπε ότι δεν πονά, δεν αγαπά, δεν έχει στην ψυχή της βαθιά ριζωμένη τη φλόγα της προσφοράς και της αλληλεγγύης… Ποιος είπε ότι τα νέα παιδιά, όπως για παράδειγμα οι μαθητές του Λυκείου Αρχαγγέλου, δεν είναι η ελπίδα προσωποποιημένη για μια καλύτερη κοινωνία που θα στηρίζεται στη δύναμη των ενεργών πολιτών;

Μόλις πληροφορήθηκαν τα συγκλονιστικά νέα για τον σοβαρότατο τραυματισμό του συμμαθητή και φίλου τους Τσαμπίκου Δανά σε τροχαίο ατύχημα, αλλά και γνωρίζοντας τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει οικογένεια της περιοχής, τα αγόρια και τα κορίτσια του σχολείου δεν έμειναν στις συζητήσεις, στις ευχές και στις προσευχές. Αποφάσισαν να δράσουν, δίνοντας επιπρόσθετη αξία στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού (1-7 Απριλίου) στην οποία συμμετέχουν ενεργά ως μέλη του δικτύου σχολείων του προγράμματος εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω» του Ιδρύματος Λαμπράκη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/AJKKGN

Δενδροφύτευση από τον Σύλλογο Εφέδρων Πελοποννήσου (Πηγή: Facebook - https://goo.gl/GgdCC9)

dentrofyteusi sep stentoras skywalker

Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (ΣΕΠ) συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του κ. Δ. Βουκελάτου, προέδρου του Συλλόγου «Νέα Γλυκιά Ζωή», στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό της Γλυκιάς Ζωής του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Μετά τις καλοκαιρινές ολέθριες πυρκαγιές ο ΣΕΠ βρέθηκε για άλλη μια φορά κοντά στους ανθρώπους του οικισμού, δείχνοντας πως σε ό,τι κι αν χρειαστούν είναι πάντα δίπλα τους. Ήταν μια εκδήλωση για τον συνάνθρωπο, τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/vZqykk

 

Πόσες όμορφες δράσεις μπορούν να γίνουν μέσα σε μια μέρα σε όλη την Ελλάδα; (Πηγή: Facebook - https://www.facebook.com/ldigreece/photos/a.476710245787932/2015883061870635/?type=3&theater)

letsdoitgreece stentoras skywalker

Δες στον Χάρτη Δράσεων (www.letsdoitgreece.org/map) τη δράση που σε εκφράζει ή, αν δεν έχεις ανεβάσει ακόμα τη δική σου, σε περιμένουμε με μια απλή κίνηση να τη μοιραστείς με την υπόλοιπη Ελλάδα!

 

Δωρεά αγάπης η παιδική χαρά στον βρεφονηπιακό σταθμό Ζυγού, από τον Ροταριανό Όμιλο Δυτικής Καβάλας (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/QwTuh2hVAggQqjl/status/1112405530436386817)

rotorianos omilos dytikis kavalas stentoras skywalker

Μια παιδική χαρά δώρισε στον βρεφονηπιακό σταθμό του Δ.Δ. Ζυγού Δήμου Καβάλας ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας. Το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2019, εκπρόσωποι του Δήμου, μέλη του Ομίλου και γονείς παραβρέθηκαν στη χαρούμενη γιορτή εγκαινίων που ετοίμασε η διεύθυνση του σταθμού και η διευθύντρια κα Δέσποινα Αντωνιάδου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/r6BNGV

 

Έχετε πτήση; Ιδού 20 πολύτιμα tips για πιο άνετο και ευχάριστο ταξίδι (Πηγή: Facebook - https://www.facebook.com/lifo.mag/posts/2456228631076443?__tn__=-R)

ptisi tips stentoras skywalker

 

Τα αεροπορικά ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς μπορεί να ακούγονται συναρπαστικά, αλλά δεν παύουν να είναι ταυτόχρονα και ιδιαίτερα κουραστικά. Ακόμη και οι πιο «έμπειροι» ταξιδιώτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις μακρινές πτήσεις, ειδικά στις υπερατλαντικές. Το Business Insider αποκαλύπτει 20 μικρά μυστικά που μπορεί να κάνουν μια πολύωρη πτήση να (μοιάζει πως) διαρκεί λιγότερο και τους επιβάτες της να νιώθουν περισσότερο άνετα.

  1. Επιλέξτε προσεκτικά το φαγητό
  2. Πάρτε μαζί μερικά σνακ
  3. Μην καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες φαγητού
  4. Προτιμήστε ένα «σπέσιαλ» γεύμα
  5. Φροντίστε να είστε ενυδατωμένοι
  6. Αποφύγετε την καφεΐνη
  7. Προτιμήστε λίγο τσάι αντί για καφέ
  8. Αποφύγετε το πολύ αλκοόλ
  9. Φορέστε άνετα ρούχα
  10. Φορέστε πολλές στρώσεις ρούχων
  11. Πάρτε μαζί σας ένα κασκόλ
  12. Έχετε μαζί σας ένα κατάλληλο μαξιλάρι για τον αυχένα
  13. Φροντίστε την πλάτη σας με επιπλέον στηρίγματα, όπως μαξιλάρια
  14. Έχετε μαζί σας ακουστικά
  15. Έχετε μαζί σας μια μάσκα ύπνου
  16. Κάντε μικρές ασκήσεις γυμναστικής ενώ κάθεστε στη θέση
  17. Πάρτε μαζί φορτιστή κινητού
  18. Επιλέξτε θέση δίπλα στο παράθυρο
  19. Επιλέξτε θέση δίπλα στο φτερό του αεροπλάνου
  20. Φορέστε κλειστά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/THjEPs

 

 

Λύκειο Τσαγκαράδας: Πρώτο βραβείο σε φωτογραφικό διαγωνισμό με μήνυμα κατά του ρατσισμού (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/e_thessalia/status/1110874543197949952)

lykeio tsagkaradas stentoras skywalker

Το πρώτο βραβείο στον φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα την ενεργοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού απέσπασε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Τσαγκαράδας Νικολέττα Καραπατή. «Κάναμε μια ομαδική προσπάθεια με την οποία θελήσαμε να στείλουμε το μήνυμα κατά του ρατσισμού και υπέρ της υπεράσπισης των ανθρωπιστικών αξιών», τόνισε η βραβευμένη μαθήτρια, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με τρεις φωτογραφίες της στις οποίες απεικονίζονται και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές της Σπυριδούλα Πατατούκου, Ελευθερία Βρακοζώνη και Δημήτρης Αλτίνης. Η μία φωτογραφία αφορούσε τις κακοποιημένες γυναίκες, η δεύτερη έναν μαθητή που δέχεται μπούλινγκ και η τρίτη, που κέρδισε και το πρώτο βραβείο, απεικόνιζε μια κοπέλα με διάφορα χρώματα στο πρόσωπό της που εξέφραζε αντιρατσιστικά μηνύματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/mhQcY7

 

Βγες έξω και απλά περπάτα (Πηγή: Facebook - https://goo.gl/f7pQ8v)

perpatima stentoras skywalker

O Φόρεστ Γκαμπ θα γίνει το είδωλό σου! Αν δεν έχεις δει την ταινία, φαντάσου έναν τύπο που μια μέρα ξαφνικά αρχίζει να τρέχει και καταλήγει να κάνει τον γύρο του κόσμου, παρασύροντας χιλιάδες ανθρώπους να τον ακολουθήσουν. Εσύ όμως δεν χρειάζεται να πας τόσο μακριά ούτε να λείψεις χρόνια από το σπίτι σου. Μπορείς να βγαίνεις έξω κάθε μέρα και να περπατάς για μισή ώρα τουλάχιστον. Γιατί να το κάνεις αυτό; Γιατί το έχεις ανάγκη. Το χρειάζεσαι. Εκτός από τα καρδιαγγειακά και την οστική πυκνότητα, που είναι γνωστά, με το περπάτημα:

  • Θα δεις τη σιλουέτα σου να αλλάζει πολύ σύντομα. Εάν προσέξεις και τη διατροφή σου, είναι σίγουρο πως θα χάσεις κιλά και λίπος.
  • Δεν θα αρρωσταίνεις τόσο συχνά. Μπορεί τώρα η μάνα σου να φωνάζει «Παιδί μου, πού πας με τέτοιο καιρό;», αλλά κι εκείνη θα διαπιστώσει ότι το τρέξιμο θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου.
  • Δεν θα επιτρέπεις στο στρες να σε καταβάλλει, ενώ τώρα απλά σε πεθαίνει.
  • Θα έχεις καλύτερη μνήμη και πνευματική διαύγεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/3q8dNt

 

Airbnb: Η εκτίναξη των ενοικίων και οι νόμοι που έρχονται (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/Indicatorgr/status/1112285745841127424)

airbnb stentoras skywalker

Σαν Φρανσίσκο, 2007. Δυο φίλοι αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο του διαμερίσματός τους και αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν το διεθνές συνέδριο που διεξάγεται στην περιοχή τους για να καλύψουν το μίσθωμα. Προσφέρουν διαμονή σε φουσκωτά στρώματα και σπιτικό πρωινό. Δίχως να γνωρίζουν εκείνη τη στιγμή την εξέλιξη, κατάφεραν λίγους μήνες αργότερα να δημιουργήσουν την πιο επιτυχημένη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, την ιστοσελίδα Airbnb (Airbedandbreakfast). Στην Ελλάδα το φαινόμενο ανθεί τα τελευταία τρία χρόνια, με αποκορύφωμα το 2018 που, όπως αποδεικνύεται από έρευνα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες αλλά και προβλήματα στον τομέα των ακινήτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/evqu2k

 

Νοικιάστε ομπρέλα και ξαπλώστρα με ένα κλικ (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/madata/status/1112381295772917760)

solve stentoras skywalker

Πλησιάζει το καλοκαίρι. Η επιθυμία για μπάνιο σφοδρή, οι παραλίες θα γεμίσουν κόσμο και κάποιοι από μας, που δεν είναι πρωινοί τύποι, δεν καταφέρνουν εγκαίρως να κερδίσουν μια θέση στον ήλιο με ξαπλώστρα και ομπρέλα. Γι’ αυτό, οι ιδρυτές της «Solve» κάνουν ευκολότερη τη ζωή των τουριστών, των παραθεριστών και των λουόμενων. Η συγκεκριμένη start-up είναι μια πλατφόρμα με την οποία μπορεί κανείς να βρει την παραλία που επιθυμεί να επισκεφθεί, να κάνει κράτηση για ομπρέλα και ξαπλώστρα και να έχει χώρο αποθήκευσης και φύλαξης για τα πράγματά του, όπως εξηγεί ο διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Solve Κώστας Γαλαζούλας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/oUbAet

 

 

DW: Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει ή βουλιάζει (Πηγή: Twitter - https://twitter.com/sofokleous10/status/1111935358046887936)

aytokinitoviomixania stentoras skywalker

Ιστορικές αλλαγές περιμένουν τη βιομηχανία αυτοκινήτου, καθώς η ηλεκτροκίνηση απαιτεί δαπανηρές επενδύσεις χωρίς να υπόσχεται άμεσα κέρδη. Ο κλάδος απαντά με μείωση κόστους, αλλά και θέσεων εργασίας. Ο Μάρκους Μπέρετ, στέλεχος της εταιρίας συμβούλων Roland Berger, συνοψίζει το μεγάλο δίλημμα με λίγες λέξεις: «Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να ξοδέψει πολλά δισεκατομμύρια σε νέες τεχνολογίες, όπως η ηλεκτροκίνηση, με τις οποίες είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βγάλει μεγάλο κέρδος, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια». Η δυσκολία του εγχειρήματος αυξάνεται σε μια εποχή που όλες οι μεγάλες αγορές, ιδιαίτερα της Κίνας, αρχίζουν να εξασθενούν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://goo.gl/jg5pR4

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn