why12.jpg

 

Μια πρόσφατη έκθεση στις ΗΠΑ σχετικά με τη διατήρηση ταλέντου και διευθυντικών στελεχών αποκαλύπτει ότι 1 στους 2 μάνατζερ σκέφτεται να παραιτηθεί από την εταιρία του μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

man12Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 500 μάνατζερ στις Ηνωμένες Πολιτείες από την πλατφόρμα e-learning TalentLMS και την ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου του Harvard Dr. Ashley Prisant, ρίχνει φως στους λόγους για τους οποίους τα διευθυντικά στελέχη μένουν πιστά στις εταιρίες τους. Εκτός από την αμοιβή, οι κορυφαίοι λόγοι είναι η ομάδα που διευθύνουν (61%), η ελευθερία να παίρνουν αποφάσεις (49%), η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής (44%), η αίσθηση αναγνώρισης (37%), καθώς και οι δυνατότητες εκπαίδευσης στις εταιρίες τους (36%).

Από την άλλη πλευρά, οι παράγοντες που φαίνεται ότι διώχνουν τα διευθυντικά στελέχη είναι το κακό εργασιακό περιβάλλον, η μη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η ελλιπής εκπαίδευση και ανάπτυξη των ίδιων από τις εταιρίες τους.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι:train12

  • 1 στους 2 μάνατζερ σκέφτεται να αποχωρήσει από την εταιρία του μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
  • 7 στους 10 νιώθουν υποτιμημένοι και ότι δεν πληρώνονται αρκετά για τις ευθύνες τους.
  • 43% νιώθουν απομονωμένοι στον χώρο εργασίας μετά την προαγωγή τους.
  • 1 στους 4 μάνατζερ δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ σε δεξιότητες μάνατζμεντ και ηγεσίας.
  • 8 στους 10 θέλουν περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης από την εταιρία τους.

Το θετικό είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των διευθυντικών στελεχών συμπαθούν τους δικούς τους διευθυντές.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση. 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn