sel.52_a.jpg

Πόσο και πόσο μελάνι έχει χυθεί, πόση φαιά ουσία έχει σπαταληθεί για το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στην καρδιά της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβρη του 2001. Η επίθεση αποτελεί τη σφοδρότερη που έχει γνωρίσει η Αμερική, κοστίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, πυροδοτώντας δε πολεμική σύρραξη της Αμερικής με τη Λιβύη και το Ιράκ, χώρες που θεωρήθηκαν ιθύνουσες της επίθεσης.

sel.52 b

Το χρονικό

Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 αεροπειρατές επιβιβάζονται σε 4 αεροσκάφη των Αμερικανικών Αερογραμμών. Μετά την απογείωση παίρνουν με τη βία τον έλεγχο των αεροπλάνων. Στις 08:50 το πρώτο αεροπλάνο πέφτει στον βόρειο ουρανοξύστη των Δίδυμων Πύργων. Λίγο αργότερα το δεύτερο αεροσκάφος πέφτει στον έτερο πύργο. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν ακαριαία τη ζωή τους, ενώ πολλοί, όντες εγκλωβισμένοι, πέφτουν στο κενό για να σωθούν. Στην πόλη επικρατεί χάος και μαύρος καπνός σηματοδοτεί την τραγωδία.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί μουδιασμένη το γεγονός, ενώ σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα τα άλλα δύο αεροσκάφη πετούσαν πάνω από το Πεντάγωνο και την Ουάσιγκτον. Το ένα εκ των δύο πέφτει στο Πεντάγωνο, αφαιρώντας τη ζωή 125 στρατιωτικών και πολιτών. Οι επιβάτες του τέταρτου αεροσκάφους έμαθαν από τηλεφωνικές κλήσεις των οικείων τους για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου από τους αεροπειρατές. Οι επιβάτες επιτέθηκαν στους αεροπειρατές, οι οποίοι έπειτα από μερικούς ελιγμούς έριξαν και το τέταρτο αεροπλάνο σε ακατοίκητη περιοχή στην Πενσιλβάνια, με αποτέλεσμα 45 επιβαίνοντες να σκοτωθούν.

Το τραγικό συμβάν αυτού του βεληνεκούς δεν θα μπορούσε πάρα να πυροδοτήσει σωρεία σεναρίων για την αλήθεια που κρύβεται πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα όλων των εποχών.

Μπους: Ο ενορχηστρωτής της τραγωδίας;

sel.52 c

Από την πρώτη στιγμή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι πίσω από την επίθεση κρυβόταν η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία και σχεδίασε το χτύπημα. Συγκεκριμένα υποστηρίζεται ότι η ίδια η κυβέρνηση της Αμερικής τοποθέτησε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ορόφους των πύργων, στους οποίους και αποδίδεται η κατάρρευση των τελευταίων. Η θεμελίωση αυτής της θεωρίας στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι οι πύργοι δεν θα μπορούσαν να καταρρεύσουν μόνο από την πρόσκρουση των αεροπλάνων και την ανάφλεξη των καυσίμων τους και αντίστοιχα δεν θα μπορούσε να καταρρεύσει τόσο γρήγορα το κτίριο 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, αφού δεν είχε χτυπηθεί από αεροπλάνο. Ο Μπους παρουσιάζεται ως ο βασικός εγκέφαλος του σχεδίου, του οποίου απώτερος στόχος ήταν να νομιμοποιηθεί η πολεμική εισβολή της Αμερικής στο Ιράκ.

Ήταν Εβραίοι στους πύργους;

Στο σενάριο αυτό η Μοσάντ έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς παρουσιάζεται να γνωρίζει για την προσχεδιασμένη επίθεση και να έχει ενημερώσει όλους τους Αμερικανούς εβραϊκού θρησκεύματος που εργάζονταν σε γραφεία των πύργων για να μην παρουσιαστούν την επομένη μέρα στην εργασία τους. Έτσι η θεωρία ότι 4.000 Εβραίοι δεν βρίσκονταν στους Δίδυμους Πύργους την κρίσιμη μέρα δεν άργησε να διαδοθεί.

Ποιος ευθύνεται που δεν απογειώθηκαν μαχητικά αναχαίτισης;

Στις 11/9 κανένα μαχητικό αναχαίτισης δεν απογειώθηκε προκειμένου να αναχαιτίσει τα αεροπλάνα με τους αεροπειρατές, ενώ η Αρχή Αεράμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) προβλέπεται να διατάσσει την κατάρριψη εμπορικού αεροπλάνου από μαχητικά αεροσκάφη σε περίπτωση που αεροπειρατές το καταλάβουν. Για το γεγονός αυτό οι στρατηγοί της NORAD ανέφεραν ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την αεροπειρατεία και για τον λόγο αυτό δεν προχώρησαν στη σχετική διαδικασία. Έκτοτε αρκετοί θεωρούν ότι η ίδια η NORAD σκόπιμα δεν προχώρησε στην απαιτούμενη διαδικασία, ενώ είχε πλήρη γνώση.

Tι ρόλο έπαιξαν οι χρηματιστές;

Λίγο πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στα χρηματιστήρια και στις ασφαλιστικές εταιρίες. Ένα τεράστιο ποσό put options τοποθετήθηκε στις μετοχές της United Airlines και της American Airlines, των εταιριών δηλαδή των οποίων τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι χρηματιστές γνώριζαν για την επικείμενη επίθεση και επωφελήθηκαν οικονομικά από την τραγωδία. Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ διενήργησαν σχετικές έρευνες, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον μία χρηματιστηριακή εταιρία της Wall Street εμφανίζεται να είχε σχέσεις με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον άνθρωπο που θεωρείται ότι ήταν πίσω από τον σχεδιασμό της επίθεσης.

Πώς επικοινώνησαν οι επιβάτες με τους δικούς τους;

Πριν από την πτώση του τέταρου αεροσκάφους στην περιοχή της Πενσιλβάνιας και λίγη ώρα μετά την πτώση των υπόλοιπων 3 οι επιβάτες του τέταρτου αεροπλάνου φέρονται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους τους. Ωστόσο ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον τα τηλέφωνα να είχαν σήμα στο ύψος στο οποίο πετούν τα εμπορικά αεροσκάφη.

Τι συνέβη με την πτήση 93;

Το τέταρτο αεροσκάφος είναι τμήμα της ιστορίας που έχει δημιουργήσει πολλές έριδες. Ενώ βάσει επίσημων καταγραφών το τέταρτο αεροσκάφος, η πτήση 93, που κατέλαβαν αεροπειρατές, προσέκρουσε στο Σάνκσβιλ της Πενσιλβάνιας, εκτιμάται ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους ανέκτησαν τον έλεγχό του και το έριξαν σε ένα χωράφι, ορισμένοι όμως έχουν διαφορετική άποψη. Θιασώτες διαφορετικής εξήγησης ισχυρίζονται ότι η πτήση 93 προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ ένα ψεύτικο αεροπλάνο καταρρίφθηκε στον ουρανό και άλλοι υποστηρίζουν ότι οι επιβάτες είτε απήχθησαν είτε δολοφονήθηκαν και γι’ αυτό δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μαρτυρούν οι αριθμοί την τραγωδία;

Κλείνουμε με μια ωδή στην αριθμολογία, σύμφωνα με την οποία οι αριθμοί από μόνοι τους μαρτυρούν την τραγωδία που σημάδεψε τη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

 • Οι Δίδυμοι Πύργοι φαίνονται σαν τον αριθμό 11.
 • Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η μέρα του χρόνου: 2 + 5 + 4 = 11.
 • Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μένουν 111 μέρες για το τέλος του χρόνου.
 • Το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους ήταν η πτήση 11 από τις American Airlines ή AA - A = το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, άρα ξανά έχουμε 11:11.
 • Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η 11η πολιτεία που προστέθηκε στην Ένωση.
 • Η πόλη της Νέας Υόρκης (New York city) αποτελείται από 11 γράμματα.
 • Το Αφγανιστάν (Afghanistan) αποτελείται από 11 γράμματα.
 • Το Πεντάγωνο (the Pentagon) αποτελείται από 11 γράμματα.
 • Ο Ramzi Yousef καταδικάστηκε για την ενορχήστρωση της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους το 1993, το όνομα του οποίου αποτελείται επίσης από 11 γράμματα.
 • Πτήση 11 και 92 επιβαίνοντες: 9 + 2 = 11.
 • Πτήση 77 και 65 επιβαίνοντες: 6 + 5 = 11.


Σοφία Γκοτσοπούλου,

Διευθύντρια Πωλήσεων-Skywalker.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn