64dB για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη & την κοινωνική αντίληψη
Η εφημερίδα
κυκλοφορεί
κάθε Σάββατο
και παραμένει
μέχρι την
Πέμπτη στα
περίπτερα.

Αιδώς Αργείοι

Guy Fawkes

Περισσότερα...Ήταν Άγγλος στρατιώτης, μέλος ομάδας καθολικών συνωμοτών που αποφάσισαν να δολοφονήσουν τον βασιλιά Ιάκωβο Α’ της Αγγλίας, ίσως και μερικά μέλη της οικογένειάς του, όπως και κάμποσους αριστοκράτες, ανατινάζοντας το βρετανικό Κοινοβούλιο την κατάλληλη στιγμή. Στόχευσαν σε ώρα ομιλίας του βασιλιά σε κοινή συνέλευση της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων, που θα γινόταν την 5η Νοεμβρίου του 1605.

Οι συνωμότες ήθελαν να αντιδράσουν στη σκληρή στάση του προτεστάντη βασιλιά έναντι των καθολικών υπηκόων του. Έτσι, συγκέντρωσαν 36 βαρέλια πυρίτιδας σε ένα υπόγειο κελάρι κάτω από το Κοινοβούλιο για να τα πυροδοτήσουν βάσει του σχεδίου τους. Η οργάνωση αυτής της απόπειρας ονομάστηκε Gunpowder Treason (Συνωμοσία της Πυρίτιδας).

Περισσότερα...

Υπηρέτες και αφεντάδες

Περισσότερα...«Υπηρετώ» σημαίνει ότι εργάζομαι για κάποιον, προσφέρω τις υπηρεσίες μου, εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου, είμαι υπηρέτης ή δούλος, είμαι ταγμένος σε κάποιο σκοπό.

Το «υπηρετώ» υπονοεί ότι μπορώ να δω λίγο πιο πάνω από τη μύτη μου, πέρα από τις ανάγκες και τα «θέλω» μου. Μπορώ να αναγνωρίσω κάποιο ανώτερο σκοπό, ένα κοινό συμφέρον ή έστω τις ανάγκες κάποιου άλλου. Ότι διακρίνω τα δικαιώματα που γεννιούνται και τις επιθυμίες που ανασαίνουν γύρω μου. Μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το κοινό καλό και

Περισσότερα...

Κοινοτισμός

Περισσότερα...Λίγο η αύξηση του προσδόκιμου, λίγο η κουλτούρα της δεύτερης ευκαιρίας, λίγο ο καταιγισμός ιδεών και προτύπων, λίγο η γεύση ευζωίας, λίγο η ανάπτυξη των επιστημών, λίγο το ένα, λίγο το άλλο, μαζεύτηκαν πολλά. Και μας έκαναν να θέλουμε και να διεκδικούμε πολλούς ακμιακούς κύκλους, έναντι του ενός, που βίωναν οι πρόγονοί μας. Και, γιατί όχι, αφού το τραβάει ο οργανισμός μας, καλό είναι να το μπορούμε και να το απολαμβάνουμε. Και ίσως μπορούμε να αλληλοϋποστηριχτούμε σε αυτό.

Περισσότερα...

Lorem ipsum

Περισσότερα...Σύγχρονοι και παλαιοί τυπογράφοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κάποιο χωρίς νόημα κείμενο για να παρουσιάσουν δείγματα τυπογραφικών στοιχείων, πρότυπες μορφοποιήσεις ή προπλάσματα κάποιας μακέτας στην οποία εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα κείμενα. Ειδικά για την παρουσίαση γραμματοσειρών σήμερα χρησιμοποιούνται παντογράμματα, προτάσεις δηλαδή που περιλαμβάνουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτου.

Παραδείγματα τέτοιων χρησιμοποιούμενων παντογραμμάτων

Περισσότερα...

Εβαλιουέισον

Περισσότερα...Ποιος είναι ο λιγότερο άγριος τρόπος να αξιολογήσεις έναν πολιτικό;
Ο αντικειμενικός: «Έκανε αυτό που είπε;»
Ο αστικός: «Είναι όμως από μεγάλο τζάκι».
Ο συγκαταβατικός: «Έλα μωρέ, τι παραπάνω θα έκανε από τους άλλους;»
Ο ραγιάδικος: «Τέτοιοι που ήμαστε, τέτοιοι μας πρέπουν».
Ο προτεσταντικός: «Είχε καλές προθέσεις».
Ο ελληναράδικος: «Εμένα δεν με πείραξε».
Ο διαπλεκόμενος: «Εμένα με βόλεψε».
Ο αδιάφορος: «Ποιος είναι αυτός;»
Ο πολυσυλλεκτικός: «Από πού θες να αρχίσω;»

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.