stentoraslogonew400px

Αιδώς Αργείοι

Δείξε μου τα αμπελοχώραφα

Περισσότερα...Εκεί στο καφενείο, στο Κ.Α.Π.Η., στον σύλλογο κυριών ακούτε; Ακούστε, γιατί κάποιος σας χρειάζεται. Σταματήστε για λίγο τις πίτες, την πρέφα, την κοινωνική κριτική και τις πολιτικές συζητήσεις και αφουγκραστείτε. Λυπάμαι που πρέπει να σας αναστατώσω τώρα που θέλετε να αποσυρθείτε, αλλά είναι ανάγκη. Τα παιδιά και τα εγγόνια σας, τα δικά σας ή κάποιου άλλου, θέλουν βοήθεια. Όποια αρωγή μπορείτε να παράσχετε είναι σημαντική.

Σοφία. Καθημερινή και χρηστική. Όχι βαριά φιλοσοφία ή επαναλαμβανόμενες ιστορίες από τη ζωή σας. Μικρές, χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητα. Όχι με ύφος καρδιναλίου, αλλά με την ταπεινότητα της εμπειρίας. Όχι δογματικά, αλλά ανοιχτά. Όχι για υποχρεωτική

Περισσότερα...

Domine, unde venis?

Περισσότερα...Σε συναντώ συχνά στο λεωφορείο. Κάποτε συνεργαστήκαμε, κάναμε δουλειές μαζί. Σου πούλησα και μου πούλησες. Ίσως σε είχα δάσκαλο ή καθηγητή. Ζήτησες την κόρη μου σε γάμο, αλλά τελικά το έσκασες με τη γυναίκα μου. Σε κάποιο συνέδριο διαφωνήσαμε έντονα, αλλά τα βρήκαμε στο lobby. Κάνεις καλή παρέα, από ένα σημείο όμως και έπειτα θα ήθελα να ήσουν πιο ήσυχος.

Σου εμπιστεύθηκα το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών μου. Πέρασα κάποιες φορές από

Περισσότερα...

Περνάς καλά, αστέρι μου;

Περισσότερα...Σε μια αθώα, φυσιολογική αντιπαράθεση αγοριών και κοριτσιών για τη συνέχεια του πάρτι κάποια συμμαθήτρια είπε: «Άσ’ τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Αφού έτσι περνούν καλά». Η χειριστική ατάκα άφησε αδιάφορη την αγοροπαρέα, αλλά βασάνισε το εφηβικό μυαλό μου, που συμπέρανε: «θα ήθελα να μπορούν όλοι να περνούν καλά». Αργότερα το αναδιατύπωσα σε «πέρνα καλά, επιτρέποντας το ίδιο και στους γύρω σου» και το αξιοποίησα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μου ως θεμέλιο της ελευθερίας.

Περισσότερα...

Επαναστάτης ή θεματοφύλακας;

Περισσότερα...Ακολουθώντας τη μοίρα κάθε ξεχωριστού δημιουργήματος, το αβγό της κότας κατρακύλησε διστακτικά στην παγίδα της καθημερινότητας. Εξέτασε τις εναλλακτικές του και προτίμησε τη φαινομενική υποταγή. Ο διακριτικός επαναπροσδιορισμός του και η ήπια προσαρμογή του δεν το βοήθησε να διαφύγει της προσοχής. Ξεχωριστό δημιούργημα, ιδιαίτερο και ουσιώδες, στην προσέγγισή μας πάντως μη γονιμοποιημένο. Ελαχιστοποιείται έτσι η ευθύνη παραδείγματος και μηδενίζεται ενδεχόμενο εκφυλισμού.

Περισσότερα...

Παίγνια γαλουχίας

Περισσότερα...Μια τρομακτική πολυπλοκότητα βασανίζει τους βίους όλων μας, ακόμα κι αν θέλουμε να ζήσουμε μια απλή ενδοσυστημική ζωή θηλαστικού. Συμβάσεις, ψιλά γράμματα, λογιστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., γραφεία εξυπηρέτησης, οικεία παραρτήματα υπηρεσιών, λογαριασμοί, τεχνικές προδιαγραφές, προστασία δεδομένων, καταγραφές, απογραφές, εγγραφές, πιστοποιήσεις, άδειες εξάσκησης, συντεχνιακά δικαιώματα και προοπτικές καριέρας κατακλύζουν βασανιστικά τους περιέκτες εγγράφων μας προς

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.