stentoraslogonew400px

Αγροτική Οικονομία

«Χάντρες» για τους ιθαγενείς

Περισσότερα...

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ενημερωτική εκδήλωση της περιφέρειας Αττικής, που οργανώθηκε από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής στην έδρα του συλλόγου (Λ. Πορφύρα 4, 136 74 Αχαρναί, 210.24.67.866) στο Μενίδι στις 9/5/2018, την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχαρητήρια στην περιφέρεια Αττικής και στα τέσσερα στελέχη της, που παρακολουθούμε από τις 14/3/2018, όταν ξεκίνησαν αυτές της ενημερώσεις στα Μέγαρα. Έκτοτε τους ακούσαμε στον Ασπρόπυργο (15/3/2018), ενώ έγιναν ενημερωτικές εκδηλώσεις στον Μαραθώνα (22/3/2018), στην Παιανία (23/3/2018) και στις Ερυθρές (4/5/2018). Απ’ ό,τι διαβάσαμε, η εξαιρετική αυτή ενημερωτική προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στις 16/5/2018 στα Κύθηρα.

Το

Περισσότερα...

Το μέλι από τον αγρό στο βάζο

Περισσότερα...

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 17:00 στην αίθουσα του δημαρχείου Σαρωνικού στα Καλύβια Αττικής ο Μελισσοκομικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαρωνικού «Το Κεντρί» οργανώνει ημερίδα για τη μελισσοκομία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας, που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε. να είναι στις 20 Μαΐου. Κεντρικός σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες στη βιώσιμη ανάπτυξη, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον φθίνοντα αριθμό τους.

Περισσότερα...

Μικρά ενδιαφέροντα αγροτικά

Περισσότερα...

Λαχανόκηπος: «H Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις να είναι ο λαχανόκηπος της Ευρώπης. Όταν το είχα πει αυτό, έπεσαν όλοι να με φάνε: “Τι; Θα είμαστε εμείς οι υπηρέτες των Ευρωπαίων;” με κατηγόρησαν. Μα σε αυτό μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι, έχουμε τις προδιαγραφές (κλίμα, έδαφος). Όμως εμείς, αντί να φυτέψουμε σε όλα τα εύφορα εδάφη και στις πεδιάδες μας κηπευτικά και να κάνουμε εξαγωγές, προτιμούμε να βάζουμε βαμβάκι, γιατί για πολλά χρόνια μάθαμε στις επιδοτήσεις». Το ελληνικό μαρούλι έχει πολύ

Περισσότερα...

Μικρά και μεγάλα αγρονέα

Περισσότερα...

Κρασί, τυρί: Τα σκληρά πικάντικα τυριά ταιριάζουν με ημίγλυκα κόκκινα ξηρά, πόρτο, σέρι ή ροζέ κρασιά. Ξηρά ή ημίγλυκα, άσπρα ή ροζέ συνοδεύουν καλύτερα τα μαλακά τυριά. Τα μπλε τυριά ταιριάζουν καλύτερα με πόρτο ή ξηρό σέρι. Καπνιστά τυριά ταιριάζουν καλύτερα με κόκκινο ή άσπρο ξηρό κρασί. Τυριά τύπου μπρι και καμαμπέρ ταιριάζουν με αφρώδη κρασιά. Η μοτσαρέλα ταιριάζει με ημίγλυκα άσπρα ή ροζέ κρασιά. Δεν σερβίρουμε ποτέ το τυρί παγωμένο, γιατί χάνει τις γευστικές του ιδιότητες. Αφήστε το για

Περισσότερα...

Αγρονέα: Μικρά, αλλά σημαντικά

Περισσότερα...

Τυρί: Η κατανάλωση τυριού και μεταποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να αυξηθεί. Η ζήτηση για νωπό γάλα θα μειωθεί τα επόμενα 12 χρόνια. Μέχρι το 2030 η παγκόσμια παραγωγή γάλακτος αναμένεται να φτάσει πάνω από 1 δισ. τόνους, ενώ η Ε.Ε. αναμένεται να προσφέρει σχεδόν το 30%. Η αύξηση των μεταποιημένων προϊόντων θα συνδεθεί με την υψηλότερη χρήση τυριού, αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη και βουτύρου για πίτσα και άλλα παρασκευασμένα γεύματα. Η ανάπτυξη της κοινοτικής παραγωγής θα

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.