Τοπική Ανάπτυξη

Η Τοπική Ανάπτυξη στο διαδίκτυο

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10/7/2020, μια ακόμα συζήτηση, διαδικτυακή προσφορά του Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα με θέμα αυτήν φορά, για πρώτη φορά, την Τοπική Ανάπτυξη.

Την συζήτηση οργάνωσαν οι Εκδόσεις Στέντορας, οι οποίες έχουν ήδη προϊστορία σε θεματικές όπως: Τοπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Οικονομία & Αγροτική Ανάπτυξη, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εκδόσεις σχετικών βιβλίων.

Στην συζήτηση, η οποία μεταδιδόταν ταυτόχρονα από το Facebook και από το www.vgainoumemprosta.skywalker.gr, ήταν συνδεδεμένοι με δυνατότητα έγγραφων σχολιασμών 88 συμμετέχοντες και καταγράφηκαν πάνω από 10.000 θεάσεις

Περισσότερα...

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής και η κλιματική αλλαγή

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00 με 13:00 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» (τοποθεσία: Βουστάσιο Κοντογιάννη, Μενίδι, Πλήθωνος Γεμιστού 14, 136 78 Αχαρνές, τηλ. 210 2400242, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) οργανώνει διαδικτυακή συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Συνεργατισμού, που για φέτος έχει ως θέμα την κλιματική αλλαγή.

Στην προσπάθεια επικοινωνίας των κτηνοτρόφων –οι οποίοι δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, καθότι τα αγροτικά επαγγέλματα δεν είναι απλώς μια εργασία αλλά, κυρίως, τρόπος ζωής 365 μέρες τον χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα– ήρθε αρωγός η πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας skywalker.gr (

Περισσότερα...

1η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Περισσότερα...

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου για να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο.

«Η συμβολή του ασβεστίου και της βιταμίνης D που περιέχει το γάλα, ο «λευκός χρυσός», ιδιαίτερα στην κανονική ανάπτυξη του σκελετού, αλλά και κατά της οστεοπόρωσης, είναι γνωστή. Έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι η ακεραιότητα των οστών (αντοχή στις κακώσεις) διασφαλίζεται καλύτερα με την κατανάλωση γάλακτος απ’ ό,τι με κάθε άλλη πηγή ασβεστίου» (ΣΕΒΓΑΠ).

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής υπενθυμίζει πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά που ζουν σε

Περισσότερα...

Κτηνοτροφία για την προστασία της αττικής υπαίθρου

Περισσότερα...

 

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στις 14:00 (και μέχρι τις 16:00), ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του με εστίαση στη «Μετά τον κορονοϊό εποχή για την κτηνοτροφία της Αττικής» και θέματα:

  1. Την προστασία του περιβάλλοντος της αττικής υπαίθρου.
  2. Τη μετά τον κορονοϊό εποχή για την κτηνοτροφία της Αττικής.
  3. Την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (1-6-2020).

Την πρώτη διαδικτυακή προσπάθεια την προετοιμάζει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής με την υποστήριξη του Skywalker.gr, της μεγαλύτερης πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα.

Αν η ισορροπία είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ζωής και η ανισορροπία συνήθως αιτία θανάτου

Περισσότερα...

Η ζωή αλλάζει τους συσχετισμούς εξουσίας

Περισσότερα...

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας, και ειδικότερα του δυτικού κόσμου, καταγράφηκε ότι περίπου κάθε 300 χρόνια αλλάζει το πολιτιστικό περιβάλλον. Η έναρξη της κάθε αλλαγής είχε ως αφορμή μια σημαντική τεχνολογική εφαρμογή. Η Αναγέννηση (1400-1800) άρχισε με την ανακάλυψη της τυπογραφίας. Η Βιομηχανική Επανάσταση (1800-2050) ξεκίνησε με την ατμομηχανή. Η Κοινωνία της Γνώσης (ή Βιομηχανική Εποχή 4.0, 2050-) οφείλεται στο διαδίκτυο και ξεκίνησε το 2008.

Κάθε περίοδος αλλαγής διαρκεί περίπου 30-40 χρόνια, δηλαδή αναμένουμε, με στατιστική λογική, ότι θα είμαστε πλήρως στη νέα εποχή το 2050 (2008 + 30 ή 40 = 2040 ή 2050). Αυτή η μεταβατική περίοδος μοιάζει ότι επιταχύνεται

Περισσότερα...

Παρθένο ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Περισσότερα...

 

Τέλος στα ανοιχτά ανώνυμα ελαιόλαδα –τα αμφιβόλου περιεχομένου «λαδόξιδα»– στα εστιατόρια βάζει οριστικά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδης με τις αλλαγές στην υπάρχουσα σχετική απόφαση, τις οποίες εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Το ελαιόλαδο στην εστίαση», που συνδιοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε και το Chefs Club στη Horeca στις 9/2/20.

Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας από το βήμα του Gastronomy Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/2 στο πλαίσιο της Horeca, επιβεβαίωσε

Περισσότερα...