Τοπική Ανάπτυξη

Τοπική vs παγκοσμιοποιημένη ανάπτυξη

Περισσότερα...

Με πολλή προσοχή παρακολουθήσαμε την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2018 στον μόνο διεθνή οργανισμό που έχει ακόμα κάποιο νόημα για το διεθνές δίκαιο. Στην 73η γενική συνέλευση του ΟΗΕ ο Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ άλλων είπε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν ούτε θα αναγνωρίσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο διεκδικεί να έχει δικαιοδοσία στους πολίτες όλων των χωρών, παραβιάζοντας τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας. Δεν θα παραχωρήσουμε ποτέ την αμερικανική εθνική κυριαρχία σε μια παγκόσμια γραφειοκρατία, μη εκλεγμένη και ανεύθυνη. Η Αμερική κυβερνάται από τους Αμερικανούς. Απορρίπτουμε την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και αγκαλιάζουμε το δόγμα του πατριωτισμού».

Περισσότερα...

Ευχές για βιώσιμες κοινωνίες

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι στο κέντρο Λάμψη (Λεωφ. Πάρνηθος 279, Αχαρνές) ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» προσκαλεί γνωστούς και φίλους, αστούς και αγρότες, για να ανταλλάξουν ευχές για το 2019, ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο.

Ο κ. Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος του συλλόγου, δήλωσε ότι ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής δραστηριοποιείται στην κτηνοτροφία σε όλη την Περιφέρεια Αττικής

Περισσότερα...

Δασικές πυρκαγιές

Περισσότερα...

Οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Για την ακρίβεια, έγιναν σοβαρό πρόβλημα από τη συντεχνία των δασαρχών, ενώ είναι απολύτως φυσικές στο μεσογειακό περιβάλλον.

Εμείς όλοι ξέρουμε ότι μερικοί σπόροι (π.χ. πεύκα) από φυτά της μεσογειακής χλωρίδας αποκτούν βλαστική ικανότητα αφού θερμανθούν. Δηλαδή γίνονται ικανοί οι σπόροι να δημιουργήσουν νέα φυτική ζωή μόνο αφού θερμανθούν, σαν να πέρασε από πάνω τους φωτιά. Έτσι, αφήνουμε τα ήδη υπάρχοντα φυτά να ζήσουν χωρίς να τα

Περισσότερα...

Η Δημοκρατία δεν είναι προς πώληση

Περισσότερα...

Στις 27 Νοεμβρίου 2018 παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στον χώρο Έναστρον, από τους συντάκτες της, το Transnational Institute, το FIAN International και την Αγροοικόπολις, η ελληνική προσπάθεια έκδοσης της έκθεσης «Η Δημοκρατία δεν είναι προς πώληση: Ο αγώνας για την κυριαρχία των τροφίμων στην εποχή της λιτότητας στην Ελλάδα». Η αγγλική έκδοση έχει παρουσιαστεί ήδη στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση παρουσιάζει τις συνέπειες της λιτότητας στην Ελλάδα τα

Περισσότερα...

Η χημεία των φυσικών προϊόντων

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 βρέθηκα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, στο 30ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Χημεία των Φυσικών Προϊόντων και το 10ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής & Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC).

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.