Κοινωνική Οικονομία

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού στο Μενίδι

Περισσότερα...

Γιορτάστηκε στις 5 Ιουλίου 2019 στο Μενίδι (Πλήθωνος Γεμιστού 14, 136 78 Αχαρνές, τοποθεσία: Βουστάσιο Κοντογιάννη) η Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής, η οποία φέτος είχε επισήμως οριστεί για τις 6 Ιουλίου 2019, το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου, με θέμα «Συνεργατισμός για αξιοπρεπή εργασία» και εισηγήτρια τη γραμματέα του συλλόγου, την κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932 094231).

Τους συμμετέχοντες χαιρέτισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κ. Γιάννης Κοντογιάννης.

Η κα Κοντογιάννη αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα για να ενισχύσει την εικόνα της αξιοπρεπούς εργασίας των κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα βεβαίως των συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων.

Περισσότερα...

Κοινωνική οικονομία: Ευκαιρίες και δυσκολίες στη νέα πολιτική συγκυρία

Περισσότερα...

Η κοινωνική οικονομία (Κ.Ο.) είναι ο κοινωνικοοικονομικός χώρος όπου πραγματοποιούνται οικονομικές ή εις είδος ανταλλαγές με σκοπό την επίρρωση των προβλημάτων συγκεκριμένων ομάδων της κοινωνίας (ευάλωτες και ειδικές ομάδες ή τα ωφελούμενα μέλη των συνεταιρισμών).

Ευάλωτες ομάδες θεωρούνται αυτές που αποτελούνται από ψυχικά ή κινητικά ασθενείς και ειδικές είναι οι ομάδες που αποτελούνται από παραβατικούς, αποφυλακισμένους ή φυλακισμένους, τοξικοεξαρτημένους, κακοποιημένες γυναίκες κ.ά., ενώ συμπληρώνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια λόγω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης από νέες ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα που βρίσκονται σταθερά κάτω από το όριο της φτώχειας.   

Περισσότερα...

Οι αξίες βάση για την κοινωνική οικονομία

Περισσότερα...

Στους πολύ ενδιαφέροντες κύκλους συζητήσεων για την τοπική ανάπτυξη υπάγεται η προγραμματισμένη για κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα συζήτηση στις 7/7/2019 με θέμα την κοινωνική οικονομία στον φιλόξενο χώρο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης.

Έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Συνεργατισμού (CoopsDay), η οποία φέτος έπεσε στις 6 Ιουλίου. Στην Ελλάδα γιορτάστηκε μόνο από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής με εισηγήτρια την κα Μάγδα Κοντογιάννη και θέμα «Συνεργατισμός για αξιοπρεπή εργασία» (5/7), καθώς και στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης με συντονιστή τον γράφοντα (παλαιό Αρχηγό) και θέμα «Κοινωνική οικονομία» (7/7).

Εκεί μεταξύ άλλων ξεκαθαρίστηκε ότι το υβρίδιο που παρουσιάστηκε

Περισσότερα...

Μια «φωτογραφία» της αγροτικής ανάπτυξης

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στην Πνευματική Εστία Βούλας (Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, Αγίου Ιωάννου 2 ή/& Ζεφύρου 2, 166 73 Βούλα) θα γίνει η παρουσίαση της νέας εκδοτικής προσπάθειας των εκδόσεων Στέντορας με θέμα την αγροτική ανάπτυξη.

Πρόκειται για την καινούργια προσφορά του Skywalker.gr στο κοινωνικό σύνολο μέσω των εκδόσεών του και την αναδημοσίευση άρθρων του γράφοντος σχετικών με την αγροτική ανάπτυξη, συγκεντρωμένων στο βιβλίο «Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη». Τα κείμενα είχαν δημοσιευτεί στις εφημερίδες «Skywalker Freepress» και «Στέντορας», καθώς και στον ιστότοπο stentoras.gr, τα τελευταία δύο χρόνια.

Περισσότερα...

Παρουσίαση αγροτικών εκθέσεων της Ιταλίας

Περισσότερα...

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην παρουσίαση της Συνομοσπονδίας Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανημάτων Ιταλίας Feder Unacoma στις 11/6/2019 στο νεόδμητο ξενοδοχείο Elia Ermou (Ερμού 15, Αθήνα) για τις πολύ σημαντικές εκθέσεις EIMA και Agrilevante στην Ιταλία.

Στην παρουσίαση είδαμε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων κ. Κώστα Σπανούλη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών «Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών» κ. Αθανάσιο Κελμάγερ, τη γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» κα Μάγδα Κοντογιάννη, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους.

Ο κ. Marco Acerbi, διευθυντής της EIMA, ανέφερε ότι η προσεχής ΕΙΜΑ (Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων)

Περισσότερα...

Συνεταιρισμοί για αξιοπρεπή εργασία

Περισσότερα...

Το πρώτο Σάββατο κάθε Ιουλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού (CoopsDay), η οποία φέτος είναι στις 6/7.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής θα την τιμήσει την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 21:00 (μετά τις κτηνοτροφικές εργασίες στον στάβλο) στην έδρα του, Πλήθωνος Γεμιστού 14, 136 78 Αχαρνές (γωνία με Λάμπρου Πορφύρα 4, περιοχή: Λαθαία, Βουστάσιο Κοντογιάννη) με θέμα «Συνεταιρισμοί για αξιοπρεπή εργασία» (πληροφορίες: Μάγδα Κοντογιάννη, 6906 962549).

Στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση την Κυριακή 7 Ιουλίου στη λέσχη του (Μαρίνου Αντύπα 1, 570 01 Θέρμη, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ) με θέμα «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία» (πληροφορίες: Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.