Κοινωνική Οικονομία

Κοινωνική οικονομία και περιφερειακή ανάπτυξη

Περισσότερα...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση έκανε ο ομότιμος καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ανθρωποοικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Συνεταιριστικών Ερευνών & Μελετών κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) με τίτλο «Ο συνεταιριστικός θεσμός και η βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας: Δυνατότητες, αδυναμίες και εκτιμήσεις για το μέλλον» στο 19ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων στη Λαμία.

Την εισήγηση την εντοπίσαμε στη σελ. 67 του 16ου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού Κοινωνική Οικονομία (

Περισσότερα...

Ινστιτούτο Συνεταιριστικών Ερευνών & Μελετών (ΙΣΕΜ)

Περισσότερα...

Κυκλοφόρησε το 16ο τεύχος (Δεκέμβριος 2018) του μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού «Κοινωνική Οικονομία» του ΙΣΕΜ με 228 σελίδες (http://isem-journal.blogspot.com/p/blog-page_18.html). Το τεύχος απαρτίζεται από 1. το σημείωμα της έκδοσης, 2. στήλη για το συμβούλιο της έκδοσης, 3. επιστημονικές εργασίες, 4. αξιόλογα κείμενα, 5. τη στήλη «Νομοθεσία», 6. περίληψη ανακοινώσεων, 7. σχόλια / προτάσεις και 8. τη στήλη «Βιβλία».

Στο σημείωμα της

Περισσότερα...

Η αλαζονεία της εξουσίας έγινε… ΚΑΛΟ;

Περισσότερα...

 Η κοινωνική οικονομία ανήκει στους πολίτες και στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, δεν ιδιωτικοποιείται ούτε κρατικοποιείται. Εάν τελικά αυτό συμβαίνει, τότε το αξίωμα αυτό αναιρείται και συνιστά κακέκτυπο και πολιτικοοικονομική απάτη. Κοινωνική οικονομία χωρίς κοινωνία δεν γίνεται. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πρόσχημα για τη διαιώνιση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Το Υπουργείο Εργασίας στην Ελλάδα απέτυχε ολοσχερώς στην προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας –όπως

Περισσότερα...

Αγροτική Καινοτομία Α.Ε.

Περισσότερα...

Συγχαρητήρια σε όσους την προετοίμαζαν δύο χρόνια τώρα, όπως ανακοινώθηκε στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της Αγροτική Καινοτομία Α.Ε. στις 5 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιό της πρόεδρος είναι ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, αντιπρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Κακαφίκας και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Νικόλαος Στουπής.

Η Αγροτική Καινοτομία Α.Ε. είναι μια καινούργια εταιρία με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών

Περισσότερα...

Καταγράφοντας σκέψεις για την κοινωνική οικονομία

Περισσότερα...

Η κοινωνική οικονομία είναι το σύστημα οικονομικής διαχείρισης που είναι προσανατολισμένο στην ικανοποίηση αναγκών και όχι στην επίτευξη εκχρηματισμένων κερδών. Κύρια δομή της κοινωνικής οικονομίας είναι οι συνεργατισμοί (cooperatives), που από λάθος μετάφρασης το 1914 (πρώτος ο νόμος 620 στην Ελλάδα) χαρακτηρίστηκαν «συνεταιρισμοί». Θα συνεχίσουμε να τους λέμε συνεταιρισμούς για να μη δημιουργηθεί σύγχυση.

Οι συνεταιρισμοί διακρίνονται σε

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.