Αγροτική Οικονομία

Σχολεία, πρακτική, επισκέψεις, credit

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε η τακτική δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής την Τετάρτη 23/3/2022 με κύριο θέμα τα Σχολεία Μαθητείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Οι τακτικές συζητήσεις κάθε Τετάρτη στις 21.00 οργανώνονται με προσανατολισμό το υβριδικό συνέδριο «Αγροτικό Σύμφωνο 2040 Αττικής Υπαίθρου», 18 Μαΐου 2022, 10.00-16.00.

Οι αμέσως επόμενες Τετάρτες θα φιλοξενήσουν συζητήσεις, χωρίς να σταματούν τα αρμέγματα και η αγωνία για εξεύρεση ζωοτροφών, ο αγώνας για μείωση κατανάλωσης καυσίμων, ο αγώνας για αγρεργάτες και ο αγώνας για πώληση της αγροτικής παραγωγής, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, 21.00, για τις «Ομάδες Τοπικής Δράσης»,

Περισσότερα...

Καλή εβδομάδα και 25η Μαρτίου με «ΑγροΝέα»

Περισσότερα...

 

Βιβλιοθήκη. Στη Δανία υπάρχουν βιβλιοθήκες όπου μπορείς να δανειστείς ένα άτομο αντί για ένα βιβλίο για να ακούσεις την ιστορία της ζωής του για 30 λεπτά. Στόχος η καταπολέμηση της προκατάληψης. Κάθε άτομο έχει τίτλο: «άνεργος», «πρόσφυγας», «διπολικός» κ.λπ., αλλά όταν ακούσετε την ιστορία τους, συνειδητοποιείτε πόσο δεν πρέπει να «κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του». Αυτό το καινοτόμο και λαμπρό έργο διεξάγεται σε πάνω από 50 χώρες. Λέγεται ανθρώπινη βιβλιοθήκη! (L. Iliou, Facebook, 12/9/2021).

Υπερτουρισμός. «Το παράδειγμα της Σαντορίνης στην Ελλάδα και το παράδειγμα της Βενετίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι κλασικά των προβλημάτων που μπορεί να

Περισσότερα...

Προς την 25η Μαρτίου με «ΑγροΝέα»

Περισσότερα...

 

Η «Ι-Μ-Ο-Ν Is Made Of Nature» αναδείχθηκε 4η στην κατηγορία Κυκλική Οικονομία με σπάνια βιολειτουργικά προϊόντα, αξιοποιώντας ένα υποπροϊόν των τυροκομείων το οποίο μετασχηματίζει σε πρώτη ύλη υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο διαγωνισμός έγινε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης (www.imonmed.com, Ειρ. Πατσιούρα, www.ismadeofnature.com).

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, όλων των φερόντων ζωή. Η ενδεδειγμένη σχέση του ανθρώπου με τα υπόλοιπα έμβια της Γης εξακολουθεί να προσδιορίζεται από τον αδιαπραγμάτευτο αξιακό κώδικα που επιβάλλει σεβασμό για όλα τα φέροντα ζωή όντα (4 Οκτ., Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, Αχαρνές).

ABF. Το 4ο διεθνές

Περισσότερα...

Σχολεία μαθητείας αγροτικής επιχειρηματικότητας

Περισσότερα...

 

Με το ενδιαφέρον του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής να εστιάζεται στην ευρεία συμμετοχή στη διαμόρφωση ενός νέου «Αγροτικού Συμφώνου 2040 Αττικής Υπαίθρου», με καταληκτική ημερομηνία τις 18 Μαΐου 2022, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχει σε διαδικτυακές συζητήσεις κάθε Τετάρτη.

Την Τετάρτη 9/2/2022 το θέμα ήταν «Χρηματοδότηση κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας», την Τετάρτη 16/2/2022 «Τοπική αγροδιατροφική ασφάλεια», την Τετάρτη 24/2/2022 «Επείγοντα ή σημαντικά», την Τετάρτη 2/3/2022 «Τοπική Εφοδιαστική Αλυσίδα», την Τετάρτη 9/3/2022 «Η γυναίκα στην τοπική ανάπτυξη» και την Τετάρτη 16/3/2022 το θέμα είναι «Τοπική επιχειρηματικότητα» στο

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα»… αγροπαλαιά αλλά πάντα σημαντικά

Περισσότερα...

 

Απειλές. Σε απειλή βρίσκεται το 28% των ειδών στον νέο Κόκκινο Κατάλογο (IUCN, UICN). Μελετήθηκαν 138.374 είδη, από τα οποία τα 38.543 ταξινομούνται σε διάφορα επίπεδα απειλής, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια κατάρρευση της βιοποικιλότητας μορφής έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών. Θύματα των ανθρώπων είναι οι καρχαρίες και τα σαλάχια. Όλα τα είδη απειλούνται από υπεραλίευση (Διεθνής Ένωση Προστασίας Φύσης, Μασσαλία, ΑΠΕ-ΜΠΕ, atlandea.gr, 4/9/2021, σ.σ. μήπως ο IUCN θα έπρεπε να εντάξει και τους Έλληνες κτηνοτρόφους Κόκκινο Κατάλογο»;).

Νέα τμήματα, ίδια αναποτελεσματικότητα, νέες μισθοδοσίες. Νέο τμήμα θα διαμορφωθεί στο υπουργείο Αγροτικής

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα» κοντά μας

Περισσότερα...

Ψηφιακά στα αγροτικά. Μια ψηφιακή πλατφόρμα, η farmit.gr, μέσω της οποίας οι Έλληνες αγρότες θα μπορούν να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εξασφαλίζουν την προμήθεια φρέσκων προϊόντων απευθείας από το χωράφι με ένα μόνο κλικ, δημιούργησαν πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μ. Φωτίου, Δ. Κατσακιώρη, Δ. Τροβιάς, Φ. Κουφόπουλος, Έ. Γιαννακοπούλου) και θα είναι λειτουργικά έτοιμη το 2022 (Χ. Διαμαντόπουλος, agro24.gr, 5/7/2021).

Γαστρονομικές κοινότητες. Μέσα από τη δημιουργία γαστρονομικών κοινοτήτων όλοι οι εμπλεκόμενοι, από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές έως τους ανθρώπους της εστίασης και τους ξενοδόχους

Περισσότερα...