07.06_newsI_900x600_002.jpg

 

Το Σάββατο 1/6/2024, άνοιξε το αγρόκτημά του και υποδέχτηκε επισκέπτες στις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις στα Μέγαρα Αττικής ο κτηνοτρόφος κύριος Νίκος Κορδαλής.

Οι δύο προγραμματισμένες ομάδες επισκεπτών, στις 10:00 και στις 11:30, έγιναν τρεις (10:00, 11:00 και 12:00) για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας Κορδαλή στην κτηνοτροφική ζώνη των Μεγάρων, στην περιοχή Αγελαίουσα.

Οι 45 επισκέπτες (22 ενήλικοι και 23 παιδιά) άκουσαν τη γενική ενημέρωση για την κτηνοτροφία και ακολούθησαν το προσωπικό στη διαδικασία επίδειξης αρμέγματος και κουράς, αφού έπιασαν οι ζέστες και τα πρόβατα πρέπει να απαλλαγούν από το χειμωνιάτικο μαλλί τους. Οι αναφωνήσεις των παιδιών και η βροχή των ερωτήσεων έδωσαν πραγματικό νόημα στην Open Farm Day την 1η/6/2024 στο αγρόκτημα Κορδαλή στα Μέγαρα.

Ακολούθως, όλοι γεύτηκαν γιαούρτια, κρέμες ή ρυζόγαλο της γαλακτοβιομηχανίας Στάμου, στην οποία δίνει το γάλα της η μονάδα Κορδαλή, συζητώντας για τις εντυπώσεις και τις απορίες τους.

Η εκδήλωση Open Farm Days 2024, οργανωμένη από την επιχειρηματική ομάδα Open Farm (εντός Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, Κένεντι 1, Αγορά Καταναλωτή, Άγιος Ιωάννης Ρέντης 18233, www.openfarm.gr, τηλ.: 6978 999279, agora: 210 4831583, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ενεργοποίησε αγροκτήματα-φάρμες σε όλη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου 2024, και προετοιμάζει την Open Farm Days στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024, προσκαλώντας από τώρα όλους τους συμπολίτες μας. Και μέχρι τότε, όπως είπε ο κύριος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, η Agora του Open Farm μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά περιμένει το κοινό για τις πολλές και πολλαπλές εκδηλώσεις, κυρίως για να εκπαιδευτούν μικροί και μεγάλοι σχετικά με την προέλευση της τροφής και τους βιώσιμους τρόπους κατανάλωσης. Επίσης, στόχος είναι να συνδεθούν οι καταναλωτές στις πόλεις με τα επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Και αυτό το έκανε αποτελεσματικότατα το αγρόκτημα «Πρόβειο Ν. Κορδαλής» και η οικογένεια Νίκου Κορδαλή, με τον Θωμά Κορδαλή, τη Μαρία Κορδαλή και την κυρία Λίτσα Μωραΐτη, μαζί με την κυρία Αθηνά Μιχαηλίδου.

Τα τελευταία χρόνια, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», με υπεύθυνη τη γραμματέα κυρία Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος, Μενίδι) έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις εξωστρέφειας και ενημέρωσης των αστών συμπολιτών των τσιμεντουπόλεων, τόσο σε ημερίδες όσο και με βιωματικά εργαστήρια στα σχολεία, όπου έγινε ενημέρωση τόσο για την προέλευση της τροφής όσο και για τα μονοπάτια της τροφής μας.

Η συστηματική προσπάθεια των περιαστικών κτηνοτρόφων έχει ως βάση τα τακτικά ανοιχτά διαδικτυακά Διοικητικά Συμβούλια του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κάθε Τετάρτη στις 21:30. Έχουν γίνει πάνω από 400 τέτοιες συνεδριάσεις τα τελευταία 3,5 χρόνια, και η τελευταία συνεδρίαση με κεντρικό θέμα την Ημέρα Περιβάλλοντος έγινε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn