invmik.jpg

 

Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, στις 10:00, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης οργανώνεται από τον ΣΕΑΜ και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων, στο Αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (περιοχή αεροδρομίου) στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Στην επιμορφωτική ημερίδα με συντονιστή τον κύριο Δημήτριο Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα, AgroBus), θα απευθύνει χαιρετισμό ο κύριος Σάββας Μπαλουκτσής (πρόεδρος του ΣΕΑΜ - Συνδέσμου Εισαγωγέων & Αντιπροσώπων Μηχανημάτων) και εκπρόσωπος της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα θέματα που θα προσεγγιστούν είναι:

  • «Συστήματα & εφαρμογές γεωργίας ακριβείας» με εισηγητές τους: κύριο Διονύση Παπαχριστοδουλόπουλο (PJ CONTELLIS) & κύριο Χαράλαμπο Μηλιώτη (AGROTECH)
  • «Ασφάλεια χειρισμού γεωργικών μηχανημάτων / συντήρηση» με εισηγητές τους: κύριο Χρήστο Αγοραστό (AGROTECH) & κύριο Μιχάλη Τσαγκαρόπουλο (PJ CONTELLIS)
  • «Μηχανές σποράς συστημάτων μειωμένης κατεργασίας εδάφους, πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα» με εισηγητή τον δρα Θ. Γιτσόπουλο (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)
  • «Ορθή χρήση & επιθεώρηση ψεκαστικών μηχανημάτων» με εισηγητή τον κύριο Γ. Μπουροδήμο (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).
  • «Παρουσίαση ειδικότητας Τεχνικού Γεωργικών Μηχανημάτων, με εισηγήτρια την κυρία Ε. Σιώκη (Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)

Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια γεφύρωσης της παραγόμενης τεχνολογικής γνώσης, των διαθέσιμων εμπορικών εργαλείων-μηχανημάτων και την κάλυψη των αναγκών των παραγωγών πραγματικού πλούτου, των αγροτών, ταυτόχρονα με τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία του ΣΕΑΜ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πρέπει να συμπληρωθεί με την ενεργό συμμετοχή στην πρωτοβουλία και από τους αγρότες, οι οποίοι είναι οι τελικοί πολλαπλασιαστές των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων για την αγροτική επιχείρηση, για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και βέβαια για την εθνική οικονομία.

Λένε για την πέτρα: Ο αφηρημένος σκόνταψε πάνω της, ο βίαιος τη χρησιμοποίησε ως όπλο, ο οικοδόμος τη χρησιμοποίησε για να χτίσει, ο μυλωνάς την αξιοποίησε για να κάνει αλεύρι, ο κουρασμένος οδοιπόρος την έκανε κάθισμα, ο Δαυίδ σκότωσε τον Γολιάθ, ο Φειδίας λάξευσε τα ωραιότερα αγάλματα…Σε κάθε περίπτωση τη διαφορά δεν την έκανε η πέτρα…αλλά ο άνθρωπος!

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Αντιπροσώπων Μηχανημάτων - ΣΕΑΜ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στο Αγρόκτημα του ΕΛΓΟ (κοντά στο αεροδρόμιο), στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχουν στην ενημερωτική ημερίδα «Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες», στις 10:00, τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn