stentoras.jpg

 

Ανταπόκριση 6 Ιουλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε η τακτική συζήτηση της Τετάρτης, στις 5/7/2023, του ανοιχτού διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με αναφορές σε πολλά θέματα, υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Κοντογιάννη.

Στη δημόσια συζήτηση, με την τεχνική οργάνωση της κ. Μάγδας Κοντογιάννη (κτηνοτρόφου, Μενίδι, 693 2094231), ακούστηκαν οι: κ. Δημήτρης Ρουκάς, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, κ. Θανάσης Νόβας, κ. Ζαφείρης Ναστούλης, κ. Ηλίας Ευαγγελόπουλος, κ. Μιχάλης Σταθάκης, κ. Ιωάννα Σαπουνάκη και παρακολούθησαν ακόμα 350 συμμετέχοντες μέσω Facebook στο https://www.facebook.com/100063644853541/videos/1348267225758100, με συντονιστή τον γράφοντα (699 8282382).

Από τα πολλά και διάφορα θέματα που ακούστηκαν καταγράφηκαν τα παρακάτω:

  • Εντοπίστηκε μια περίεργη άρνηση της δημόσιας διοίκησης να υποστηρίξει μετάκληση «εργατών κτηνοτροφίας», απαντώντας σε σχετικό αίτημα ως εξής: «Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μετάκληση εργατών αφορά μόνο εργάτες γης» από το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Υπηρεσίας Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Ραντεβού, της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.
  • Η ΔΑΟΚ Κεντρικού Τομέα Αττικής κάλεσε σε ακρόαση (4/7/2023) κτηνοτρόφο με διατηρητέα κτηνοτροφική εγκατάσταση, η οποία έδωσε στοιχεία της πρόσκλησης (παράβασης;) στις 29/6/2023 και αναφερόταν σε ακατάλληλες ταΐστρες και ποτίστρες στον στάβλο. Η ακρόαση αναβλήθηκε για εύθετο χρόνο, που θα επαναπροσδιοριστεί. Η όλη μεθόδευση έχει πολλά χαρακτηριστικά αλαζονείας και αυταρχισμού της δημόσιας διοίκησης και μια μορφή εκφοβισμού και περιφρόνησης των παραγωγών πραγματικού πλούτου, στερώντας ακόμα και βιβλία μητρώου με το επιχείρημα «τι το θέλεις εσύ, αφού θα σε κλείσουμε»!
  • Ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες στην Ελλάδα η connectionproject.eu, που μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στην απόκτηση εργατικού δυναμικού από όλο τον κόσμο, σε τοπικές και παγκόσμιες προσλήψεις (μαζικές ή μεμονωμένες), στη συμβουλευτική ανθρώπινου δυναμικού, στην εξωτερική ανάθεση (outsourcing) δραστηριοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, στην εταιρική εκπαίδευση και ανάπτυξη και σε πολλά άλλα, όπως παρουσίασε ο κ. Σταθάκης.
  • Δεν μπόρεσε να διασαφηνιστεί μέχρι πότε θα γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ.
  • Οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν την πώληση «πράγματος» από ζωικά κύτταρα κοτόπουλου που καλλιεργείται σε εργαστήριο. Το νέο «πράγμα» δεν μπορεί ακόμη να διατίθεται στα παντοπωλεία των ΗΠΑ. Είναι πολύ πιο ακριβό από το συμβατικό και δεν μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα. Υπάρχει η υποψία ότι καλείται να υποκαταστήσει το κοτόπουλο και επιβαρύνει περιβαλλοντικά τον πολύ περισσότερο. Πρέπει να αναζητήσουμε την αντίδραση των κτηνοτρόφων και των φορέων τους πριν είναι πολύ αργά.
  • Απεστάλησαν εθιμοτυπικές ευχές στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ μαζί με τα σημαντικά ανεπίλυτα θέματα, όπως οι σταθερές χρήσεις γης, τα αγροτικά σχολεία μαθητείας, η υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η εξίσωση αντιμετώπισης της αστοχίας του Ν. 4056/2012 με τον ίδιο τρόπο για όλη την κτηνοτροφία, όπως έγινε ήδη επιλεκτικά για τα κοτόπουλα.
  • Αποφασίστηκε να ενημερωθούν και άλλα υπουργεία για τα θέματα της κτηνοτροφίας, όπως το Παιδείας, του Περιβάλλοντος, της Οικογένειας κ.ά.
  • Αναζητούνται εναγωνίως γεωργικές συμβουλές, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρούμε τον τρόπο λήψης τέτοιων υπηρεσιών. Οι μακροχρόνιες διαδικασίες και οι εξαγγελίες ίσως καταστούν εφικτές όταν «πεθάνουν» οι απελπισμένοι αγρότες…
  • Στις 8 Ιουλίου 2023, στις 09.30, στην Πάρνηθα προσκαλούνται όλοι να αποδώσουν τιμή στους 17 εκτελεσθέντες στις 27 Ιουλίου 1944 βοσκούς από τους Γερμανούς κατακτητές σε αντίποινα για την εκτέλεση φρουράρχου στο Κακοσάλεσι.
  • Στις 14-16 Ιουλίου 2023 στη Χίο (Πιτυός) οργανώνεται η 4η Γιορτή Βουνού & Κτηνοτροφίας.
  • Στις 4-6 Αυγούστου 2023 στον δήμο Ευρώτα οργανώνεται η 1η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου 2023 με τίτλο «Ο λαϊκός πολιτισμός στον ελληνικό αγροτικό χώρο», όπου προτίθεται να μετάσχει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής.
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2023 οργανώνεται η Ημέρα Ανοιχτών Αγροκτημάτων από την Open Farm.
  • Στις 8 και πιθανόν στις 15 Οκτωβρίου προγραμματίζονται οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στην Ελλάδα. Ευχήθηκαν όλοι καλή επιτυχία σε κάθε κτηνοτρόφο που κατεβαίνει στις εκλογές και κλήθηκαν τα μέλη να ενισχύσουν τους υποψήφιους κτηνοτρόφους όπου συμμετέχουν.
  • Στις 13-15 Οκτωβρίου 2023 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στην Αθήνα οργανώνεται το Hobby Festival, όπου θα επιδιωχθεί να συμμετάσχει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, επιδεικνύοντας τρόπους παρασκευής της τροφής μας.
  • Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, στις 20.00, σχεδιάζεται η διαδικτυακή Γιορτή της Αγρότισσας από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής.
  • Στις 19 Οκτωβρίου 2023 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και ώρες 10.00-18.00 οργανώνεται από το Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα το φεστιβάλ εκπαίδευσης My Gap Feel & Fill Festival, όπου θα ήταν χρήσιμο να λάβει μέρος ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνοντας σχολεία για τις επισκέψεις που δέχεται.
  • Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 10.00-15.00 στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, στον χώρο της Open Farm agora, προσκαλούνται όλοι οι αστοί καταναλωτές στα Μονοπάτια της Τροφής Μας, που οργανώνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος με επιδείξεις παραδοσιακής τυροκόμησης από κτηνοτρόφους κ.ά.

Όλες οι εκδηλώσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής προβάλλονται στο Facebook, στο ομώνυμο προφίλ του «Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής-Άγιος Γεώργιος».

Οι περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου πρόκειται να βρεθούν καταγεγραμμένες στο υπό έκδοση βιβλίο «Τα μονοπάτια της τροφής μας» του γράφοντας από τις εκδόσεις Στέντορας τον Οκτώβριο του 2023.

Κάθε μέρα στις 13.00 και στις 21.00 μέλη και φίλοι του Συλλόγου μετέχουν στην εκπομπή «AgroBus» της διαδικτυακής τηλεόρασης STENT TV με ενδιαφέροντα θέματα για την κτηνοτροφία και όχι μόνο.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 699 8282382, «ΑγροΝέα», «AgroBus»

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn