dimitrakis.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/6/2023 η τακτική δημόσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με κύριο θέμα την αξιολόγηση του υβριδικού συνεδρίου «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία – αειφορία του περιβάλλοντος», που έγινε στις 10-11/6/2023 στο Λιδωρίκι.

Συμμετείχαν οι: κα Μάγδα Κοντογιάννη (οικοδέσποινα), κα Αργυρώ Λαγγουράνη, κ. Θ. Νόβας, κ. Ζ. Ναστούλης, κα Ε. Κουμάκη, κ. Η. Ευαγγελόπουλος, κα Α. Μιχαηλίδου, κα Γ. Μίχου, κα Ι. Σαπουνάκη, κα Δ. Τρεμπέλη, κ. Δ. Ρουκάς, ο γράφων (συντονιστής) και μετείχαν μέσω Facebook άλλοι 300 στο https://www.facebook.com/100063644853541/videos/1668334493591182

Με πάνω από 250 διαδικτυακές συζητήσεις τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η κα Μάγδα Κοντογιάννη θεωρεί ότι το ίντερνετ δίνει την ευκαιρία της συμμετοχής στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι δεσμευμένοι με την καθημερινή φροντίδα των ζωντανών τους στους βοσκοτόπους και στους στάβλους τους. Ταυτόχρονα, οι συνεδριάσεις είναι μια μορφή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Η λειτουργία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής σε αυτό τον τομέα είναι παραδειγματική για κάθε οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών. Έχει σταθερές ημερομηνίες συνεδριάσεων. Οργανώνει μεγάλες ανοικτές εκδηλώσεις σχεδόν κάθε τρίμηνο. Όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου προδημοσιεύονται. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές σε όλους τους συγκατοίκους και τα αποτελέσματα κάθε εκδήλωσης δημοσιοποιούνται.

Μετά το υβριδικό συνέδριο «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία – αειφορία του περιβάλλοντος» έγινε συζήτηση με τους εισηγητές και τους οργανωτές το μεσημέρι της 11ης/6ου/2023. Την Τετάρτη 14/6/2023 ακούστηκαν:

  • Συγχαρητήρια για την οργάνωση του υβριδικού συνεδρίου από τους εθελοντές μέλη.
  • Ήταν πάρα πολύ καλά τα κανάλια επικοινωνίας για όποιον ενδιαφερόταν και μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα.
  • Το θέμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και όλοι προσπάθησαν να προσφέρουν στοιχεία για τη συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία του περιβάλλοντος.
  • Προτάθηκε να βρεθεί τρόπος να επικοινωνηθούν οι εισηγήσεις.
  • Προτάθηκε να βρεθεί τρόπος να γραφτούν εύληπτα βιβλιαράκια για παιδιά, που να δείχνουν τα βασικά στοιχεία της συμβολής της κτηνοτροφίας στο αειφόρο περιβάλλον.
  • Προτάθηκε να προσπαθήσουμε να βρούμε κανάλια επικοινωνίας με τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει να ενημερωθούν επαρκώς.
  • Θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε το βιβλιαράκι για τα παιδιά το καλοκαίρι με εθελοντές και ομαδική εργασία σε ένα Σαββατοκύριακο.
  • Θα γίνει προσπάθεια να εκδοθεί το βιβλιαράκι για τα παιδιά, έστω και ως παράρτημα σε κάποια έκδοση βιβλίου, μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.
  • Θα οργανωθεί ανοικτή εκδήλωση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, από τις 11.00, στην Αττική με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αγρότισσας και της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, με επίδειξη παραδοσιακής τυροκόμησης και γευσιγνωσία γαλακτοκομικών – ζωικών προϊόντων.
  • Θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την έκδοση 12σέλιδου μικρού βιβλίου για τα παιδιά, ώστε να εκδοθεί κάπου ανάμεσα στον Νοέμβριο και στον Δεκέμβριο του 2023.
  • Από τον προσεχή Φεβρουάριο του 2024 θα επιδιωχθεί η έγκριση του βιβλίου από το υπουργείο Παιδείας για να δίνεται στους μαθητές από τη σχολική χρονιά 2024-25.
  • Ο σχεδιασμός είναι ενταγμένος στο Όραμα 2040 (2021) του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, που προωθεί το Νέο Σύμφωνο Υπαίθρου 2040 (2022).
  • Στις 21/6/2023 θα συζητήσουμε για την κρεοφαγία και την Τετάρτη 28/6/2023 για τους συνεταιρισμούς με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Συνεταιρισμών (1/7/2023).

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 699 8282382, «ΑγροΝέα», «AgroBus

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn