periballon16.jpg

 

Πέτυχε το πρωτόγνωρο υβριδικό συνέδριο «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία – αειφορία του περιβάλλοντος», που έγινε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2023 στη φιλόξενη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδος στο Λιδωρίκι.

Το συνέδριο πέτυχε τους στόχους του, που ήταν η επαρκής τεκμηρίωση της πραγματικής συμβολής της κτηνοτροφίας στην ισορροπία – αειφορία του περιβάλλοντος, χάρις στη συμμετοχή εμπείρων συμπολιτών και επιστημόνων.

Οι εργασίες ήταν δημόσιες, διαθέσιμες σε κάθε ελληνόφωνο, για παρακολούθηση στη διαδικτυακή τηλεόραση STENT TV. Όλες οι συζητήσεις είναι αναρτημένες στο https://www.facebook.com/100063644853541/videos/279260207891903 για το Σάββατο 10/6/2023 (διάρκειας 7:50 ωρών, παρακολούθησαν 610 άτομα) και στο https://www.facebook.com/100063644853541/videos/782316800200495 για την Κυριακή 11/6/2023 (διάρκειας 3:02 ωρών, παρακολούθησαν 450 άτομα).

Στο συνέδριο έδωσαν το παρών η κα Α. Λαγγουράνη, η κα Μ. Κοντογιάννη, ο κ. Ν. Ασημακόπουλος, ο κ. Γ. Μπούγας (υπ. βουλευτής), ο κ. Γ. Γλυμίτσας (αντιδήμαρχος), ο κ. Μ. Δρίτσας (CEO Elevate), ο κ. Ν. Πέτρου (πρόεδρος κοινότητας), ο κ. Τ. Φλώρος (δημ. σύμβουλος), ο κ. Γ. Κουλούλας (π. δήμαρχος), ο κ. Γ. Γκόλφης, ο κ. Κ. Κουτσούμπας (αντιπρόσωπος κτηνοτρόφων), ο κ. Θ. Παπαθανασίου (κτηνοτρόφος), ο κ. Χ. Γεραντώνης, ο π. Δημήτριος, η κα Σ. Κουτσούμπα, ο κ. Ν. Πανάγος, η κα Α. Λακαφώση, η κα Λ. Μαστροπέτρου (υπ. βουλευτής), ο κ. Λ. Καραμπάρμπας (υπ. βουλευτής), ο κ. Δ. Γιαννόπουλος και πολλοί άλλοι συμπολίτες.

Το συνέδριο έγινε χωρίς εξαρτήσεις από χορηγούς, με τα λιγότερα πλαστικά, μόνο με τοπικά προϊόντα, με εθελοντική συνδρομή πολλών μελών της κοινωνίας, όπως των: κας Γ. Μίχου, κας Α. Μιχαηλίδου, κας Μ. Κοντογιάννη, κ. Δ. Φυντάνη, κ. Χ. Πουρνιά, κας Β. Καραστάθη, κας Σ. Κουτσούμπα, κας Μ. Μουλά, κας Ε. Μιχαηλίδου, κ. Ν. Κορδαλή, κ. Γκίκα, κας Α. Λαγγουράνη, κας Γ. Γεροδήμου, κας Β. Κολοκυθά, κ. Γ. Κουτσούμπα, κ. Γ. Τσιάντα, κ. Σ. Κουτσούμπα, κ. Γ. Κρικέλα, του γράφοντος κ.ά.

Το συνέδριο οργάνωσαν ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιδωρικίου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δωρίδας, με συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή των: κας Αργυρώς Λαγουράνη (κτηνοτρόφου, Λιδωρίκι, προέδρου), κας Μάγδας Κοντογιάννη (κτηνοτρόφου, Μενίδι, αντιπροέδρου), κ. Νίκου Ασημακόπουλου (κτηνοτρόφου, Λιδωρίκι), κας Αθηνάς-Ελπίδας Μιχαηλίδου (πρόβειο Κορδαλή, Μέγαρα, γραμματέως), κας Γιάννας Μίχου (skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, Κονιάκος Φωκίδας) και του γράφοντος («ΑγροΝέα», Θεσσαλονίκη, συντονιστή).

Στόχος του συνεδρίου είναι η τεκμηρίωση του ότι «η κτηνοτροφία διατηρεί την ισορροπία στο περιβάλλον και συμβάλλει στην αειφορία», ώστε μετά τις 15 Οκτωβρίου 2023 όποιος θέλει να μπορεί να συζητήσει σοβαρά και ψύχραιμα για την ανάγκη επίτευξης ισορροπίας στο περιβάλλον. Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (693 2094231) ξεκαθάρισε ότι περιβάλλον είμαστε τόσο όλοι εμείς όσο και το φυσικό, το κοινωνικό, το πολιτιστικό, το οικονομικό, το τεχνολογικό.

Η κα Αργυρώ Λαγγουράνη (694 8403759) ενημέρωσε ότι στις 15 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας και αμέσως μετά η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, και μέχρι τότε θα προσπαθήσουν όλοι να συντάξουν τα πορίσματα του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Λιδωρίκι με τη συμβολή των εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 699 8282382, «ΑγροΝέα», «AgroBus»

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn