goat27.jpg

 

Τρόφιμα-«ασπίδες» κατά των ιώσεων. Το μέλι μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Επίσης έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Η κατανάλωση 4 κ.σ. μελιού ημερησίως μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος κατά 2 ημέρες. Εσείς μπορείτε να αρκεστείτε στην κατανάλωση 1 κ.σ. μέλι την ημέρα (ΝΕΑ Αιτωλοακαρνανίας, 10/3/2023).

Από το γάλα από αυτά τα γίδια του Σπύρου μπορεί να παραχθεί φέτα που θα έχει γεύση Ελλάδας με όλα τα βότανα και άνθη της ελληνικής υπαίθρου. Δεν παράγεται πραγματική «φέτα» από τα σταβλισμένα εισαχθέντα ζώα, που τρώνε σόγια εισαγωγής και παίρνουν φάρμακα για να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η «βιομηχανοποιημένη» με λάθος τεχνοκρατικές οδηγίες σταβλισμένη κτηνοτροφία φυλάκισε ένα κομμάτι της φύσης σε στάβλους και το «αρμέγει» για να παράγει κέρδη. Είναι λάθος καταστροφικό για το περιβάλλον, μέσα στο οποίο είναι και ο κτηνοτρόφος και όλοι μας, και η οικονομία όλη (18/3/2023).

Πάνω από 10ετία θα χρειαστεί να περάσει για να εξεταστούν όλες οι αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί για τους δασικούς χάρτες στην Κρήτη, εφόσον δεν αυξηθούν οι αρμόδιες επιτροπές που τις εξετάζουν. Ενδεικτικά από τις 4.200 αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν στα Χανιά για τους δασικούς χάρτες μόλις 120 έχουν εξεταστεί έως σήμερα, ενώ οι αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν με τη νεότερη ανάρτηση ανέχονται σε 25.000. Πέραν της υποστελέχωσης των επιτροπών, η κατάργηση των δικηγόρων και η ανάθεση αυτού του έργου σε δασολόγους θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, καθώς είναι ενδεικτικό ότι στην Κρήτη υπάρχουν μόλις 9 δασολόγοι έναντι 1.500 δικηγόρων. «Σκεφτείτε αυτοί οι 9 δασολόγοι να έχουν να εξετάσουν αυτές τις 25.000 υποθέσεις» (Δικηγορικοί Σύλλογοι Κρήτης, Δ. Κοτσώνης, 18/3/2023).

Ένα στα δύο οπωρολαχανικά που εντοπίζονται με επικίνδυνες τοξικές συγκεντρώσεις ουσιών σε όλες τις πύλες της Ε.Ε. προέρχονται από την Τουρκία, λέει η Ευρ. Επιτροπή σε απάντηση στην ευρωβουλευτή του ΕΛΚ κα Μ. Σπυράκη. Η Επίτροπος Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων κα Σ. Κυριακίδου επισημαίνει ότι το υψηλό ποσοστό απορρίψεων που αντιστοιχεί σε εισαγωγές από την Τουρκία αποδεικνύει την εφαρμογή ελέγχων στα σύνορα της Ε.Ε. και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών (ΝΕΑ Αιτωλοακαρνανίας, 23/3/2023, σ.σ. ταυτόχρονα μπορεί να ερμηνευθεί η πάρα πολύ μεγάλη αντιστοιχία στην ανάλογη χρήση απαγορευμένων ουσιών στην παραγωγή τροφής στην Τουρκία και στους πάρα πολύ μεγάλους κινδύνους για τους Ευρωπαίους από τις εισαγωγές από την Τουρκία).

Στα τέλη των ’90 ιδιωτικοποιήθηκε το νερό στη Γαλλία. Η ποιότητα του νερού έγινε «χάλια», διότι δεν επένδυαν σε σωλήνες αλλά ξέπλεναν τις σωλήνες με καθαριστικά. Οι Γάλλοι επανακρατικοποίησαν τα νερά τους, πληρώνοντας πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που είχαν εισπράξει. Η Γερμανία βίωσε επίσης την ίδια απάτη της ιδιωτικοποίησης στο Βερολίνο. Διενεργήθηκε δημοψήφισμα το 2013 για την επανακρατικοποίηση του νερού, που κόστισε στους κατοίκους του Βερολίνου 1,2 δισ. €. Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη (Β. Βιλιάρδος, analyst.gr, 11/3/2023).

Παγωτό με βιολογικό ελιαόλαδο - Γεώργιος Μπαλλής. Η νέα μόδα στο παγωτό που κάνει θραύση στο εξωτερικό είναι η προσθήκη ελαιολάδου σε αυτό. Υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές συνταγές στο διαδίκτυο. Για να το φτιάξετε, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα υλικά. Βρείτε το καλύτερο έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι και το καλύτερο παγωτό βανίλια. Γεμίστε ένα μπολ με 2-3 κουταλιές παγωτό, περιχύστε με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού στην κορυφή (από ανάρτηση στο Facebook του φίλου κ. P. Foukis, 12/3/2023).

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn