fyt.jpg

 

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνεται συζήτηση με τον διεθνούς κύρους πολύπειρο Αυστραλό βιοκαλλιεργητή Andre Leu, τ. προέδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «Οι μύθοι περί των ασφαλών φυτοφαρμάκων» από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ).

Επίσης, μετά την πολυήμερη επίσκεψη του συγγραφέα στη χώρα μας, οργανώνεται συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 12:00, σε αίθουσα του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) για την πληρέστερη γνωριμία με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και το ευρύ κοινό.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο εστιάζει σε βασικούς μύθους που συντηρούν οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων, τους οποίους και αποδομεί, όπως ότι τα φυτοφάρμακα είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματά τους είναι δήθεν ασφαλή σε μικρές ποσότητες, διασπώνται, ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές και είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια, θα μιλήσει ο συγγραφέας και στελέχη του ΣΥΒΑΑ.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Andre Leu στην Ελλάδα ξεκίνησε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με τη βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας μεταβαίνει στο Ηράκλειο Κρήτης (20/1), σε εκδήλωση της Ομάδας Βιοκαλλιεργητών Κρήτης.

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα βρεθεί στον Πύργο Ηλείας, όπου θα συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου στο δημαρχείο και ώρα 13:00.

Οι επισκέψεις του Andre Leu στη χώρα μας ολοκληρώνονται την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75) από τις 11:00 π.μ. θα συμμετάσχει σε εκδήλωση αναλυτικής παρουσίασης του βιβλίου και του συνολικότερου έργου του ενώπιον εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, παραγωγών και καταναλωτών βιολογικών προϊόντων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τον ΣΥΒΑΑ, που είχε και την πρωτοβουλία της έκδοσης του εν λόγω βιβλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις:

  • Για τη Θεσσαλονίκη: Ανδροκλής Γιάτσογλου, 6943 834921.
  • Για την εκδήλωση του Πύργου: Ανδρέας Βαρώτσος, 6976 927187.
  • Για την εκδήλωση του Ηρακλείου: Βαγγέλης Χουρδάκης, 6978 293326.
  • Για την εκδήλωση της Αθήνας: Στέφανος Παπαπολυμέρου, 6995 110941, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, www.bioagores.gr, 210 3615490, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημοσιογράφος, «Αγρονέα»

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn