Αγροτική Οικονομία

Αγροτικά νέα-Αγρο..Νέα

Περισσότερα...

 

3.000 χρόνια ίδιας ελληνικής γλώσσας. «Θαμαί» είναι ένα αρχαιοελληνικό επίρρημα που σημαίνει πολλές φορές. Σήμερα για κάποιον που συχνάζει σε ένα μέρος λέμε ότι είναι θαμώνας…

Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί από 73,6 έτη το 2022 σε 78,1 έτη το 2050 και το παγκόσμιο προσδόκιμο υγιούς ζωής αναμένεται να αυξηθεί από 64,8 έτη το 2022 σε 67,4 έτη το 2050. Καθώς το φορτίο των ασθενειών συνεχίζει να μετατοπίζεται στις μη μεταδοτικές ασθένειες (καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και διαβήτης), αναμένεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ζουν πιο πολύ, αλλά με περισσότερα χρόνια κακής υγείας. Ο αριθμός των χαμένων ετών λόγω κακής υγείας και πρόωρου θανάτου, που αποδίδονται σε

Περισσότερα...

Κτηνοτρόφος, ο φροντιστής του περιβάλλοντος

Περισσότερα...

 

5 Ιουνίου: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1973 από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και, από τότε, φέρνει στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, προσκαλώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμευτούν για την προστασία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι, από περισσότερες από 150 χώρες, συμμετέχουν κάθε χρόνο σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τον εορτασμό της.

Το φετινό (2024) σύνθημα είναι We are #GenerationRestoration, και ο OHE τονίζει: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δάση, να αναζωογονήσουμε τις πηγές του νερού, να επαναφέρουμε τα εδάφη. Είμαστε η γενιά

Περισσότερα...

Μια ημέρα στην Αττική ύπαιθρο με κτηνοτρόφους

Περισσότερα...

 

Το Σάββατο 1/6/2024, άνοιξε το αγρόκτημά του και υποδέχτηκε επισκέπτες στις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις στα Μέγαρα Αττικής ο κτηνοτρόφος κύριος Νίκος Κορδαλής.

Οι δύο προγραμματισμένες ομάδες επισκεπτών, στις 10:00 και στις 11:30, έγιναν τρεις (10:00, 11:00 και 12:00) για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας Κορδαλή στην κτηνοτροφική ζώνη των Μεγάρων, στην περιοχή Αγελαίουσα.

Οι 45 επισκέπτες (22 ενήλικοι και 23 παιδιά) άκουσαν τη γενική ενημέρωση για την κτηνοτροφία και ακολούθησαν το προσωπικό στη διαδικασία επίδειξης αρμέγματος και κουράς, αφού έπιασαν οι ζέστες και τα πρόβατα πρέπει να απαλλαγούν από το χειμωνιάτικο μαλλί τους. Οι αναφωνήσεις των παιδιών και η βροχή των ερωτήσεων έδωσαν πραγματικό

Περισσότερα...

Agro..ΝΕΑ

Περισσότερα...

 

«Όταν παρατηρείς ότι, για να παραγάγεις, χρειάζεται να πάρεις άδεια από εκείνους που δεν παράγουν τίποτα, όταν βλέπεις ότι το χρήμα ρέει σε εκείνους που δεν ασχολούνται με αγαθά αλλά με χάρες, όταν συνειδητοποιείς ότι πολλοί γίνονται πλούσιοι από τη δωροδοκία και την επιρροή περισσότερο από ό,τι με το έργο σου, και ότι οι νόμοι δεν σε προστατεύουν από αυτούς, αλλά ότι, αντίθετα, είναι αυτοί που προστατεύονται από εσένα, όταν ανακαλύψεις ότι η διαφθορά ανταμείβεται και η ειλικρίνεια γίνεται αυτοθυσία, τότε μπορείς να ισχυριστείς, χωρίς τον φόβο να κάνεις λάθος, ότι η κοινωνία σου είναι καταδικασμένη» (Alissa Zinovievna / Ayn Rand, 1905-1982).

Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, μέσα στο

Περισσότερα...

Ημέρα Open Farm, Κορδαλής - Μέγαρα Αττικής

Περισσότερα...

 

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις 10:00 και στις 11:30, το Αγρόκτημα ΚΟΡΔΑΛΗ, στην περιοχή Αγελαίουσα Μεγάρων Αττικής μετέχει στις γιορτές «Open Farm Days 2024, https://openfarm.gr/event/open-farm-days-2024-kordalis_1-6/» και υποδέχεται όσους δηλώσουν συμμετοχή, με την ευκαιρία και της Παγκόσμιας Ημέρας ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Στο Αγρόκτημα ΚΟΡΔΑΛΗ θα γίνει ξενάγηση από τα μέλη της οικογένειας και τους συνεργάτες τους στον στάβλο και τις εγκαταστάσεις που ζουν τα πρόβατα. Θα απολαύσουμε μια διαδρομή στη φύση και στους χώρους της μονάδας βιώνοντας την καθημερινή κτηνοτροφική ζωή και την παραγωγή πραγματικού πλούτου για όλους.

Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία εκτροφής των ζώων και

Περισσότερα...

Οι αγρότες και οι αγρότισσες στο διαδίκτυο στις 29 Μαΐου

Περισσότερα...

 

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις 21:30, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής προσκαλεί όποια και όποιο δηλώνει αγρότης ή αγρότισσα (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς ή δασοκόμος) ως κυρίαρχη επαγγελματική ιδιότητα κατά την υποψηφιότητά του στις εκλογές.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει πραγματοποιήσει πάνω από 400 ανοιχτές δημόσιες διαδικτυακές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του – κάθε Τετάρτη στις 21:30 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές και δημόσιες, δηλαδή, μπορεί κάποιος/α να συμμετάσχει την Τετάρτη 29/5/2024 στις 21:30 μέσω Zoom (

Περισσότερα...