Αγροτική Οικονομία

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής στη Βουλή

Περισσότερα...

 

Στις 21/7/20, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής, κλήθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γ. Βλάχο συλλογικότητες και φορείς να εκθέσουν τις απόψεις τους για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σε τρεις συνεδριάσεις, στις 20/7 η πρώτη, στις 21/7 η δεύτερη με εκπροσώπους συλλογικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών και φορείς, και στις 22/7 η τρίτη μόνο με τα μέλη της Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση της 21ης/7 είχαν κληθεί 17 συλλογικότητες και φορείς, μεταξύ των οποίων ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο Σύλλογος Κτηνιάτρων, η Πανελλήνια

Περισσότερα...

Αγροτική επιχειρηματικότητα στην κτηνοτροφία

Περισσότερα...

 

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 έλαβε χώρα διαδικτυακή δημόσια συζήτηση, ενημέρωση, προβληματισμός για τον αγροτικό κόσμο και ειδικότερα για την κτηνοτροφία με τίτλο «Αγροτική επιχειρηματικότητα στην κτηνοτροφία» έπειτα από πρόταση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (κα Μάγδα Κοντογιάννη) και υποστήριξη από το skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα.

Το Skywalker προσφέρει τώρα στο πολυπληθές ενδιαφερόμενο κοινό του, όπως παλαιότερα με τα γνωστά Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας και άλλες δράσεις του, νέες προτάσεις διαδικτυακών συζητήσεων για επίκαιρα θέματα, με τον γενικό χαρακτηρισμό «after-Coronavirus era» (aCera), τις οποίες πραγματοποιεί στην πλατφόρμα Zoom, με ταυτόχρονη δημόσια προβολή στο Facebook: Skywalker με δυνατότητα υποβολής

Περισσότερα...

Βγαίνουμε μπροστά στη μετα-κορονοϊό εποχή

Περισσότερα...

 

«Προετοιμάζοντας τους ανθρώπινους πόρους για την επόμενη μέρα»: Το βίντεο της τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε το Skywalker.gr βρίσκεται στο Facebook, στο https://www.facebook.com/Skywalker.gr/videos/651643798732663/?t=56, από τις 30/4/20, με 17 κύριους εισηγητές και περίπου 242 χρήστες να την παρακολουθούν ταυτόχρονα, ενώ πάνω από 10.000 είδαν το βίντεο ακολούθως. Απόλαυσα τη συζήτηση και όσα ακούστηκαν, μια πραγματική πνευματική όαση μέσα στην πανδημία και στο «πλυντήριο» των ΜΜΕ (5/5/20).

Φάουλ: Όμορφη Τετάρτη με υγεία. Κι όταν η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση σωστές προτεραιότητες, όλος ο κόσμος συντάχθηκε. Μόλις όμως ξεκίνησε με τα «φάουλ», όπως το εξακοσάρι των

Περισσότερα...

Το βιβλίο «Ανθοκομία» στην Ανθαγορά Αθηνών

Περισσότερα...

 

Έλαβε χώρα στις 17/6/20, πετυχαίνοντας τους στόχους της, η παρουσίαση του βιβλίου «Ανθοκομία: Καλλιέργεια και μετασυλλεκτική διαχείριση ανθέων και φυλλωμάτων» του καθηγητή Αναστάσιου Δάρρα στην Ανθαγορά Αθηνών (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, Αθήνα, 210 2584680).

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα και δη της κας Ελισάβετ Καλαρούτη, Διευθύντριας Δράσεων, Skywalker.gr.                                   

Μεταδόθηκε δημόσια διαδικτυακά: 

Περισσότερα...

Τα «Αγρονέα» στην εποχή του κορονοϊού

Περισσότερα...

 

Ρύπανση και κορονοϊός: Ιταλοί επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε εξωτερικούς χώρους σε αστική και σε βιομηχανική περιοχή στο Μπέργκαμο και εντόπισαν ένα γονίδιο που σχετίζεται με τον Covid-19 σε πολλαπλά δείγματα. Η ανίχνευση επιβεβαιώθηκε, και ερευνάται εάν ο ιός θα μπορούσε να διασπαρεί ευρύτερα μέσω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (Λ. Σέτι, Πανεπιστήμιο Μπολόνια, Guardian, planetnews.gr, 24/4/20).

Τουριστικός κόσμος: «Ο τουριστικός κόσμος, όσο μπαίνει περισσότερο στην παραδοσιακή τουριστική περίοδο και συνειδητοποιεί ότι έσοδα δεν φαίνονται στο ορατό μέλλον, ενώ παράλληλα πλησιάζει και ο χρόνος άρσης των απαγορεύσεων λειτουργίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για το κόστος, τόσο περισσότερο θα πανικοβάλλεται

Περισσότερα...

«Ανθοκομία, καλλιεργητικές και μετασυλλεκτικές τεχνικές»

Περισσότερα...

 

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00 ο κ. Αθανάσιος Κελμάγερ (πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών) προσκαλεί τον καθηγητή κ. Αναστάσιο Δάρρα να παρουσιάσει το βιβλίο του «Ανθοκομία, καλλιέργεια και μετασυλλεκτική διαχείριση ανθέων και φυλλωμάτων» σε μέλη του ΑΑΣΑ και σε ενδιαφερόμενους στην Ανθαγορά Αθηνών (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια), κάθως και μέσω τoυ Facebook: Skywalker.gr και του Facebook: Ανθαγορά Αθηνών.

Την τεχνική υποστήριξη προσφέρει το Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Βγαίνουμε μπροστά», με τη βοήθεια της κας Ελισάβετ Καλαρούτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το

Περισσότερα...