Αγροτική Οικονομία

Και η περιαστική κτηνοτροφία έχει προβλήματα

Περισσότερα...

Κτηνοτρόφοι από το Μενίδι (Αχαρνές), από το Γαλάτσι, από τη Γλυφάδα με το διοικητικό συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής έκαναν μια πρώτη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας χθες 16 Νοε. 2021, στις 11.30, για τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Αττικής (Λεωφ. Συγγρού 15-17, Αθήνα).

Η ωραιοποιημένη κατάσταση για την κτηνοτροφία, που καλλιεργεί διαχρονικά η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ με κάθε επικοινωνιακό μέσο που διαθέτει, έρχεται αντιμέτωπη με τη μη βιώσιμη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής και μέλος της Συντονιστικής

Περισσότερα...

Τα «Αγρονέα» κάθε εβδομάδα

Περισσότερα...

Τουρισμός: Το διεθνές βραβείο Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management παρέλαβε ο υπ. Τουρισμού από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTCC) ως παγκόσμιο παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού μετά την πανδημία του Covid-19 (Greek Hotelier, 5/5/21).

Αντι-δίαιτα: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας, 6/5/2021, αλλά με λιγότερο αλάτι. Ο Γ.Γ. του ΠΟΥ είπε: Η βιομηχανία τροφίμων & ποτών πρέπει να μειώσει τα ποσοστά νατρίου στα επεξεργασμένα προϊόντα. Τα πατατάκια θα πρέπει να περιέχουν το μέγιστο 500 μgr νατρίου ανά 100 γραμμάρια προϊόντος, οι πίτες και τα γλυκά έως 120 μgr και το επεξεργασμένο κρέας έως 360 μgr. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις ευθύνονται για το 32% όλων των θανάτων. Η υψηλή πρόσληψη νατρίου

Περισσότερα...

Τα διαχρονικά «Αγρονέα»

Περισσότερα...

Γάλα: Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου για να αναδείξει την τεράστια αξία του γάλακτος στην υγεία, την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ και η σχετική εκδήλωση καθιερώθηκε το 2001 (sansimera.gr, οι  αγρότισσες του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής προσκάλεσαν όλους και όλες την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, στις 21:00, σε ανοικτή δημόσια διαδικτυακή συνάντηση με μεγάλη επιτυχία).

Συνεργατισμός: Την Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατισμού (3/7/21) είχε ως θέμα η τακτική Τρίτη των αγροτισσών στις 6 Ιουλίου 2021

Περισσότερα...

AgriBusiness Summit, το μέλλον της Θεσσαλίας

Περισσότερα...

 

Την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Νοεμβρίου 2021 στα Τρίκαλα (Ananti City Resort) θα διεξαχθεί το AgriBusiness Thessaly Summit 2021 με τίτλο «Το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή» (www.agribusinessforum.org, +30 210 2845980, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Το AgriBusiness Thessaly Summit 2021 περιλαμβάνει επτά (7) συνεδρίες, τριάντα πέντε (35) θεματικά πεδία και σαράντα (40) ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι 7 κύριες συνεδρίες είναι: Συνεδρία 1: ΚΓΠ 2021-2027, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινη Συμφωνία, Κλιματική αλλαγή. Συνεδρία 2: Χρηματοδοτικά εργαλεία, ταμείο εγγυήσεων, ασφάλιση, τεχνολογίες. Συνεδρία 3: Εκτατικές καλλιέργειες: παρόν και μέλλον – η ευφυής γεωργία στη στρεμματική απόδοση και στο κόστος παραγωγής

Περισσότερα...

Κάθε εβδομάδα τα «Αγρονέα» μαζί μας

Περισσότερα...

Λαϊκή θυμοσοφία: Πιες νερό εκεί που πίνει το άλογο. Στρώστε το κρεβάτι σας όπου η γάτα κοιμάται ήσυχη. Φάτε το φρούτο που έχει ακουμπήσει ένα σκουλήκι. Άφοβα διαλέξτε μανιτάρια όπου προσγειώνονται τα έντομα. Φύτεψε ένα δέντρο όπου ο τυφλοπόντικας σκάβει. Φτιάξτε ένα σπίτι όπου τα φίδια ζεσταίνονται. Σκάψτε πηγάδι όπου κρύβονται τα πουλιά από τη ζέστη. Κοιμηθείτε και σηκωθείτε σαν τα πουλιά (Direitos dos Animais).

Προβατοτροφία: Ένα πολύ ωραίο παιδικό βιβλίο για την αειφόρο αιγοτροφία και την προβατοτροφία δημιούργησε η ΕΔΟΚ για να υποστηρίξει την αιγοπροβατοτροφία, δείτε το: 

Περισσότερα...

Αγρονέα κ.ά.

Περισσότερα...

Σκέφτονται μόνο… «αστικά»: Η Πρωτομαγιά έπεσε το Μεγάλο Σάββατο, η αργία μετατέθηκε για την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την Ανάσταση. Με απόφαση του ΥΠΕΚΥ Κ. Χατζηδάκη η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 πήγε την Τρίτη 4 Μαΐου. Όλα γίνονται για τους αστούς, οι αγρότες δεν μπορούν να έχουν τέτοιες αργίες, ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης αγροτικών εργασιών. Οι αγρότες γιορτάζουν όταν μαζέψουν την αγροτική σοδειά και σε σημαντικές αγροτικές εργασίες (σπορά, κούρεμα, μετακίνηση στα θερινά λιβάδια, μαρκάλεμα).

Συν ΕΛΓΑ και χείρα κίνει: Όλοι μοιάζει να καταλήγουν να γίνονται «υπάλληλοι» του κράτους είτε ως δημόσιοι υπάλληλοι είτε ως επιδοτούμενοι από το κράτος είτε ως

Περισσότερα...