Κοινωνική Οικονομία

Social cluster «από τα κάτω»

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε στις 2/11/20 η τέταρτη διαδικτυακή συζήτηση-παρουσίαση πρότασης δημιουργίας social cluster-συμπλέγματος δομών της κοινωνικής οικονομίας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας (ΙΝΜΕΚΟ).

Η παρουσίαση συντάχθηκε με βάση τις κατευθύνσεις της διαδικτυακής συνάντησης της Πέμπτης 29/10 και σκοπός της ήταν: (1) να προσεγγίσει τις βάσεις της μελλοντικής συζήτησης για αποφάσεις επί του πρακτέου, (2) να διαγράψει απλά και σύντομα το πλαίσιο ρεαλιστικών επιλογών και διαθέσιμων εναλλακτικών και (3) να προδιαγράψει έναν «οδικό χάρτη» για την επίτευξη δημιουργίας ενός ΚΑΛΟ cluster.

Στην ανοιχτή συζήτηση στις 2/11 μετείχαν πολλοί (περίπου 80) και

Περισσότερα...

Greek social market – Όλοι μαζί

Περισσότερα...

 

Επιτεύχθηκε πρωτόγνωρη διαδικτυακή κοινωνική ζύμωση στις 29 Οκτωβρίου 2020 με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας (ΙΝΜΕΚΟ).

Περισσότερα...Ο ελεύθερος σύνδεσμος στην πλατφόρμα Zoom αξιοποιήθηκε από τους κ.κ. (κατά σειρά σύνδεσης) Βασίλη Τακτικό (ΙΝΜΕΚΟ), Γρηγόρη Πετρόπουλο, Ιωάννη Ρουμελιώτη, Βασίλη Μπέλλη, Παύλο Μελισσινό, Βασίλη Κωνσταντινίδη, Αγγελική Χιόνη, Λουκά Γεωργίου, Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου, Αντώνη Βρούτση, Πάνο Παπαϊωάννου, Κώστα Οικονομόπουλο, Κώστα Κάρλο, Γεώργιο

Περισσότερα...

H κοινωνική οικονομία «οικοσύστημα» δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας

Περισσότερα...

 

Στο πέρασμα από τη 2η στην 3η βιομηχανική επανάσταση η εργασία όπως την ξέραμε τελειώνει. Η εργασία επινοείται ξανά σε νέα πεδία. Πολλοί θα αναγκαστούν να γίνουν εργοδότες του εαυτού τους πέραν της μισθωτής εργασίας, αναφέρει ο κ. Βασίλης Τακτικός.

Είμαστε σε μια ιστορική καμπή, όπου λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης υπάρχει και η λεγόμενη τεχνολογική ανεργία, καθώς ολοένα και περισσότερο στενεύουν τα περιθώρια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας από τους εργοδότες, στους οποίους ανήκουν

Περισσότερα...

Από την επιβίωση στη βιωσιμότητα

Περισσότερα...

Με τη λεγόμενη πανδημία του κορονοϊού η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης φάνηκε ότι ήταν η εξασφάλιση της ζωής των ανθρώπων.

Μοιάζει ότι η δεύτερη προτεραιότητα θα είναι η επιβίωση (διατροφική και οικονομική) της κοινότητας. Η μετά κορονοϊό εποχή (aCera - after Coronavirus era) ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 4/5/2020, ως μια δυνατότητα να πάρει μια ανάσα η οικονομία.

Αλλά η πραγματική νέα ευκαιρία για όλους μας είναι η διαμόρφωση συνθηκών

Περισσότερα...

Ο πλούτος της Ελλάδας

Περισσότερα...

Μετά το σοκ στην ελληνική κοινωνία από την πανδημία λόγω κορονοϊού επαναξιολογούνται οι αξίες των ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας και οι προτεραιότητες όλων.

Κατά τη δύσκολη περίοδο της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων τον Μάρτιο και Απρίλιο 2020, η υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Ήδη από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την

Περισσότερα...