Κοινωνική Οικονομία

Η κοινωνική οικονομία για την…ύπαιθρο;

Περισσότερα...

 

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 στις 17:00 οργανώνεται από ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών συζήτηση για την κοινωνική οικονομία (συνεταιρισμοί, Κοιν.Σ.Επ. κ.λπ.) στο Δημοτικό Σχολείο Φυτιάς Ημαθίας με τον κύριο Θ. Παπακωνσταντίνου (6974844488) και τον Δ. Μιχαηλίδη (6998282382).

Ο κύριος Δημήτρης Μιχαηλίδης συνέγραψε και οι εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ διαθέτουν το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία», ISBN 978-618-84431-1-2, που διατίθεται δωρεάν ηλεκτρονικά. Εκεί περιγράφεται με σαφήνεια ότι τα μέχρι σήμερα καταγεγραμμένα συστήματα οικονομικής διαχείρισης είναι τρία: ιδιωτική οικονομική, κοινωνική οικονομία, δημόσια οικονομική.

Αν η Αναγέννηση (1450-1800) εξυπηρετήθηκε καλύτερα από τη

Περισσότερα...

Οι Ενεργειακές Κοινότητες χαρίζουν αυτάρκεια

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 21/7/2022, διαδικτυακή συζήτηση από το Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας-ΙΝΜΕΚΟ για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι «Ενεργειακές Κοινότητες» στους Έλληνες συμπολίτες, για την ενεργειακή αυτάρκεια.

Στην διαδικτυακή συζήτηση στο zoom μετείχαν με συντονιστή τον κ Βασίλη Τακτικό, οι: Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γρηγόρης Παπαπέτρου, Αλέξανδρος Οικονόμου, Νικήτας Δημητρόπουλος, Γιάννης Φραγκούλης, Κώστας Οικονομόπουλος, Φωτεινή Καλπακίδου & Γιάννης

Περισσότερα...

Ανοικτή δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την κοινωνική οικονομία και την Κοινωνία των Πολιτών

Περισσότερα...

 

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στις 21.00 οργανώνεται ανοικτή δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την κοινωνική οικονομία και την Κοινωνία των Πολιτών με απώτερο στόχο να οργανωθεί ο χώρος και να διαμορφωθεί ένα Δίκτυο των δικτύων στο https://us02web.zoom.us/j/85776516248?pwd=Tk1BRGtCc0hHd1FvNlJpSjdIUW15Zz09.

Η ανεπαρκής αυτοοργάνωση του χώρου της κοινωνικής οικονομίας (συνεταιρισμοί κάθε μορφής, αλληλασφαλιστικά κεφάλαια, ηθικές

Περισσότερα...

Κύκλος και γραμμή, παράδοση και νεωτερικότητα

Περισσότερα...

Παρακολούθησα τη διαδικτυακή ομιλία της κας Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη στο Λύκειο Ελληνίδων (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) στις 14/2/22 με τίτλο «Ο κύκλος και η γραμμή - παράδοση και νεωτερικότητα: Για έναν επαναπροσδιορισμό των σχέσεων του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον».

Η κα Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότιμη ερευνήτρια, τ. διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, π. πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, πρόεδρος της Επιτροπής Χειροτεχνίας του υπουργείου

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Οικονομία

Περισσότερα...

 

Στις 9/12/21 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σχέδιο Δράσης (COM [2021] 778 final) προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο (υπουργών), την Ευρωπαϊκή Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών για την «Οικοδόμηση μιας οικονομίας στην υπηρεσία των ανθρώπων: Σχέδιο δράσης για την κοινωνική οικονομία».

Τα συστήματα οικονομικής διαχείρισης είναι τρία: 1. Η δημόσια οικονομική με στόχο το συμφέρον όλων, 2. η

Περισσότερα...