Κοινωνική Οικονομία

Και ανθοπαραγωγική η Πρωτομαγιά

Περισσότερα...

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την 1η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Εργατών, ακόμα ξέραμε ότι έχει χαρακτηριστεί και ως παγκόσμια ημέρα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, αλλά όλοι ζήσαμε την Πρωτομαγιά ως μια γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών.

Μετά την 1/5 η Πρωτομαγιά στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών, και μετά την επίσκεψη του κ. Κώστα Μπακογιάννη σε αυτή, σίγουρα θα είναι μια ημέρα ελπιδοφόρων προοπτικών για τον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αθηνών (ΑΑΣΑ) εξαιτίας όσων ακούστηκαν στη σύσκεψη που ακολούθησε την εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη-ενημέρωση του κ. Μπακογιάννη.

Ο χρήστης στο Facebook

Περισσότερα...

Κοινωνική οικονομία, θεωρητική και πρακτική

Περισσότερα...

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 στις 7 μ.μ. η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΩΡΕΣ» (Ωφέλεια, Ροή, Έκφραση, Συμμετοχή) οργανώνει και προσκαλεί όλους τους συμπολίτες σε συζήτηση στην έδρα της (Αντύπα 1, Σέρρες) με θέμα: «Η κοινωνική οικονομία από τη θεωρία στην πράξη» και συντονιστή τον γράφοντα.

Ας δούμε κάποια βασικά σημεία για αρχή:

Τα κύρια συστήματα οικονομικής διαχείρισης είναι η

Περισσότερα...

Τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνική συνοχή

Περισσότερα...

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Kierion στην Καρδίτσα οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας ημερίδα με τίτλο: «Η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνική συνοχή».

Τα θέματα που προσεγγίστηκαν ήταν:

  • «Κοινωνική οικονομία και τοπική αυτοδιοίκηση», από τον δρα Μιχάλη Χρηστάκη, γενικό γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. «Κλεισθένης».

Περισσότερα...

Η κοινωνική οικονομία βάση για τοπική ανάπτυξη

Περισσότερα...

«Η θεσμοθέτηση της κοινωνικής οικονομίας είναι η αναγκαία συνθήκη για την τοπική ανάπτυξη και για την πρόοδο των Δήμων», υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Τακτικός (Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας, ΙΝΜΕΚΟ) στο σεμινάριο για τους θεσμούς της κοινωνικής οικονομίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Πλατανιάς, Χανιά, 8 και 9/3/2019).

Στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γνωστό ότι μετά την κρίση μειώθηκε η χρηματοδότηση στο 40% του

Περισσότερα...

Σεμινάριο για την κοινωνική οικονομία

Περισσότερα...

Σεμινάριο για τους θεσμούς, τις εφαρμογές και τις πολιτικές για την κοινωνική οικονομία οργανώνεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης από τον Δήμο Πλατανιάς και την Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων για την Κοινωνική Οικονομία (ΠΕΣΚΟ) στις 8 και 9 Μαρτίου 2019.

Μεταξύ των θεμάτων που θα προσεγγιστούν είναι και τα εξής:

  • Στόχοι και αντικείμενο του επιμορφωτικού σεμιναρίου, με τον κ. Βασίλη Τακτικό

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.