Αγροτική Οικονομία

Ενεργειακή αυτάρκεια κτηνοτρόφων;

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 26/1/22 η τακτική δημόσια διαδικτυακή συζήτηση (μέσω Zoom) του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής με κύριο θέμα την «Ενεργειακή αυτάρκεια των κτηνοτρόφων», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος στο Μενίδι, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους οι: Αθηνά Μιχαηλίδου (Μέγαρα), Εύα Βρυώνη (Αχαρναί), Αργύρης Μπαϊρακτάρης (Τύρναβος), Νικόλαος Κορδαλής (Μέγαρα), Γιάννης Κοντογιάννης (Μενίδι), Μαρία Τέλιου (Βερδικούσα), Στράτος Τσικουράκης (Χανιά), Ζαφείρης Ναστούλης (Μέγαρα), Θεοδώρα Τσιλιγιάννη (Θεσσαλονίκη), Νίκος Δημόπουλος (Καβάλα), Κώστας Ακριτίδης (Πρωσοτσάνη Δράμας), Δημήτρης

Περισσότερα...

Η κτηνοτροφία στην υπηρεσία του αντιπυρικού σχεδιασμού

Περισσότερα...

 

Πραγματοποιήθηκε στις 20/1/22 μια εξαιρετική διαδικτυακή ημερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολυλειτουργική διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων και βιοοικονομία», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λιβαδοπονίας και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η διαδικτυακή διάλεξη είχε τίτλο: «Στοχευμένη βόσκηση και χειρισμοί καύσιμης

Περισσότερα...

Φυσικός χυμός ελιάς από την Πιερία

Περισσότερα...

 

Η πιστοποιημένη άτυπη ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας, και για τη φετινή ελαιοπαραγωγική εσοδεία 2021, πέτυχε την παραγωγή ελαιολάδου με «Ισχυρισμό υγείας». Πρόκειται για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Θεϊκό Όλυμπος», έναν φυσικό χυμό ελιάς από την Πιερία, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Δημήτρης Ρουκάς (MSc Τεχνολόγος Γεωπόνος, Επιστημονικός Συνεργάτης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,

Περισσότερα...

Τα «ΑγροΝέα» στον «Στέντορα» κάθε εβδομάδα

Περισσότερα...

 

Δέρμα. Δέρμα από τα απόβλητα σταφυλιών μετά την οινοποίηση. Στην Ελλάδα παράγουμε 400.000 tn κρασί, το οποίο είναι το 10% της Ιταλίας, όσο περίπου και η Ισπανία, ενώ η Γερμανία (χωρίς ήλιο, αλλά με ζάχαρη) παράγει 600.000 tn. «Σκεφτείτε τους εκατοντάδες τόνους, κοτσάνια, στέμφυλα και σπόρους που αφήνει πίσω της η παραγωγή κρασιού. Η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που υιοθέτησε μεθόδους κυκλικής οικονομίας, αξιοποιώντας τα απορρίμματα της αμπελουργίας. Με μηδενική χημική

Περισσότερα...

Άνοιγμα κτηνοτρόφων στις αστικές κοινωνίες

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 19 Ιαν. 2022, στις 21.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» προσκαλεί σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση στο https://us02web.zoom.us/j/89544009911 με θέμα τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το 2022.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, Μενίδι,γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, στηριζόμενη στις περισσότερες από 150 δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις των τελευταίων 18 μηνών, με την υποστήριξη του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα, προσδοκά

Περισσότερα...