agrotikiOikonomia_oct06.jpg

 

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στις 12:00 το μεσημέρι, η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος», συζητά δημόσια στο διαδίκτυο, στο προφίλ του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα στο Facebook, για τα βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα.

Η συζήτηση θα γίνει λίγη ώρα μετά το πολύ σημαντικό συνέδριο AgriBusiness στο πολιτιστικό κέντρο του Μουσείου Μπενάκη, όπου στην πρώτη θεματική οι ομιλητές θα προσεγγίσουν το θέμα «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις για βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα».

Η επιτυχημένη διοργάνωση των συνεδρίων AgriBusiness, που οργανώνει η εταιρία Geo Routes Cultural Institute (Αριστοτέλους 39, 104 33 Αθήνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), φέτος θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2020, 09:00-19:00, με θέμα «Βιώσιμη γεωργία, ασφάλεια, υγιεινή και επισιτιστική επάρκεια στη μετά τον Covid-19 εποχή», με τη φυσική παρουσία 30 διακεκριμένων εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διαπιστευμένων συνέδρων από επιχειρήσεις, παραγωγών, τραπεζών και φορέων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πάντα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες υγιεινής της Πολιτείας. Το συνέδριο AgriBusiness είναι στο www.agribusinessforum.org.

Το 3ο συνέδριο AgriBusiness Forum 2020 συντίθεται από πέντε θεματικές: 1. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις για βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα, 2. Κυκλική οικονομία, Internet of Food, ηλεκτρονικό εμπόριο και δίκτυα λιανικής, 3. Εργαλεία χρηματοδότησης, ασφάλισης και σύγχρονων υπηρεσιών, 4. Επισιτιστική ασφάλεια, θρεπτική αξία και διατροφική επάρκεια στην αλυσίδα τροφίμων και 5. Πολιτικές αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων και των μεσοπρόθεσμων προκλήσεων στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Στην πρώτη συνεδρία, 10:00-11:30, με συντονιστή τον κ. Νίκο Θυμάκη (ΕΛΓΟ «Δήμητρα») θα προσεγγιστούν τα θέματα: 1. Γεωργία και προστασία της βιοποικιλότητας (δρ Δ.-Θ. Αυγερινοπούλου), 2. Τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας στον αγροδιατροφικό τομέα (κ. Γ. Κρεμλής), 3. Το περιβάλλον στη νέα ΚΑΠ και την Πράσινη Συμφωνία (δρ Χ. Κασίμης), 4. Γεωργία μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα (δρ Γ. Ζαλίδης) και 5. Υπεύθυνη γαστρονομία: Εξοικονόμηση πρώτων υλών, διαχείριση απορριμμάτων και πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας (κ. Δ. Σκαρμούτσος).

Στο Agribusiness Forum 2020 μετέχει ηχηρά ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» με τους: καθ. Σ. Χαρουτουνιάν (πρόεδρος), δρα Ε. Μαλούπα (δ/ντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων), δρα Χ. Τάσσου (δ/ντρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων) και κ. Ν. Θυμάκη (δ/ντή ΕΠΑ.Σ. Αμαρουσίου).

To συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Στις 7/10, 12:00-13:00, η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος (Μενίδι, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής), ο κ. Μάνος Καπαράκης, γεωργός (Ιεράπετρα, συνεταιριστής), ο κ. Νίκος Διαμαντίδης, σύμβουλος (ΕΟΦ, Deligate), ο κ. Παναγιώτης Κουλαουζίδης, αγρότης (Ερίβωλος) και ο κ. Ανδροκλής Γιάτσογλου (Συλλογικές Δομές Αγροτών) με συντονιστή τον γράφοντα («Αγρονέα») θα σχολιάσουν διάφορες οπτικές της βιωσιμότητας των αγροδιατροφικών συστημάτων. Μια πολύ γεμάτη Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη και στο www.agribusinessforum.org, και επίσης στο Facebook: Skywalker και στο www.vgainoumemprosta.skywalker.gr.

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημοσιογράφος, Αγρονέα, 6998 282382

 

Πηγή φώτο:https://www.freepik.com/photos/food'

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn