2020-6-17_anthokomia_teliki.jpg

 

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00 ο κ. Αθανάσιος Κελμάγερ (πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών) προσκαλεί τον καθηγητή κ. Αναστάσιο Δάρρα να παρουσιάσει το βιβλίο του «Ανθοκομία, καλλιέργεια και μετασυλλεκτική διαχείριση ανθέων και φυλλωμάτων» σε μέλη του ΑΑΣΑ και σε ενδιαφερόμενους στην Ανθαγορά Αθηνών (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια), κάθως και μέσω τoυ Facebook: Skywalker.gr και του Facebook: Ανθαγορά Αθηνών.

Την τεχνική υποστήριξη προσφέρει το Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Βγαίνουμε μπροστά», με τη βοήθεια της κας Ελισάβετ Καλαρούτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Skywalker.gr υποστήριξε τη διαδικτυακή δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΑΑΣΑ στις 27/5/20, αλλά και παλαιότερα την πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου για την Ελληνική Ανθοπαραγωγή (Οκτώβριος 2017), και πρόσφατα την ημερίδα «Είμαστε όλοι startups», όπου υποστηρίχθηκε ότι «καινοτομία δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά επιτεύγματα, αλλά και η εξέλιξη αυτοχθόνων ελληνικών ανθοκομικών φυτών σε ανταγωνιστικά εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα».

Επίσης, το Skywalker.gr διά της εκδοτικής του δραστηριότητας (Εκδόσεις Στέντορας) εξέδωσε τα βιβλία «Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη», «Σκέψεις για την κοινωνική οικονομία» και «Σκέψεις για την τοπική ανάπτυξη», όπου ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών παρουσιάζεται πολλές φορές ως παράδειγμα.

Στο βιβλίο του καθηγητή Δάρρα περιλαμβάνονται: 1. βασικές αρχές φυσιολογίας που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την άνθιση, 2. η διαχείριση του πολλαπλασιαστικού υλικού, 3. οι ασθένειες και οι εχθροί των ανθοκομικών καλλιεργειών, 4. βασικές αρχές μετασυλλεκτικής διαχείρισης και ποιότητας ανθέων και φυλλωμάτων, 5. η εμπορία και η διακίνηση ανθέων και φυλλωμάτων και 6. η καλλιέργεια και η διαχείριση των εμπορικότερων ανθοκομικών ειδών.

Ο ΑΑΣΑ, παράλληλα με την οικονομική του δραστηριότητα, ασχολείται συστηματικά με τα θέματα όλων των ανθοπαραγωγών, όπως και με την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πανδημία του κορονοϊού. Ακόμα, υποστηρίζει τους ανθοπαραγωγούς και με καλλιεργητικές πρακτικές, όπως τελευταία με την καλλιέργεια του νάρκισσου.

Πέραν των όσων αναφέρονται στις σελ. 291-293 του βιβλίου «Ανθοκομία» για τα ιστορικά και βοτανικά χαρακτηριστικά, την καλλιέργεια, τον πολλαπλασιασμό και τα μετασυλλεκτικά, ο ΑΑΣΑ εξασφάλισε γνωμοδότηση για την επίδραση της καύσης των φύλλων του νάρκισσου στην ανθοφορία της επόμενης χρονιάς.

Ο κ. Κελμάγερ (6932 381604) προσκαλεί όποιον ενδιαφέρεται να βρεθεί την Τετάρτη 17/6/20 και ώρα 12:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Δάρρα «Ανθοκομία, καλλιέργεια και μετασυλλεκτική διαχείριση ανθέων και φυλλωμάτων» στην Ανθαγορά Αθηνών (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια), όπως επίσης και όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μέσω του Facebook, συνδεόμενοι με το Skywalker.gr, ή στην ιστοσελίδα www.vgainoumemprosta.skywalker.gr.

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δημοσιογράφος, «Αγρονέα»

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn