Υγεία-Διατροφή

Ασθένεια και διατροφή (μέρος 2ο)

Περισσότερα...

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε πώς η διατροφή είναι αναπόσπαστο μέρος της πρόληψης και της θεραπείας μιας παθογόνου κατάστασης. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τη βακτηριδιακή προστασία μας και τι πρέπει εν τέλει να κάνουμε σε περίπτωση ασθένειας για να ενισχύσουμε την άμυνά μας, αλλά και για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Ο προσωπικός μας βακτηριακός πληθυσμός –τα προβιοτικά, που ακούτε τόσο πολύ– βοηθά στην αποτροπή της εισόδου επιβλαβών βακτηρίων στην κυκλοφορία του αίματος ή στη ρίζα του λεπτού εντέρου και του παχέος εντέρου. Τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά αξίζουν ιδιαίτερη αναφορά για τη συμβολή τους στην πρόληψη της ασθένειας. Και τα δύο είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου. Και η υγεία του εντέρου είναι απαραίτητη

Περισσότερα...

Ασθένεια και διατροφή (μέρος 1ο)

Περισσότερα...

Μια ασθένεια αλλάζει εντελώς την εσωτερική κατάσταση του σώματός μας και χρειάζεται άλλου είδους χειρισμό. Λέμε τότε πως αλλάζει το μεταβολικό προφίλ του και προσπαθεί να χειριστεί την κατάσταση έτσι ώστε και να αντιμετωπίσει την ασθένεια και να κάνει τις καθημερινές διεργασίες του και να διατηρήσει τη βιοχημεία του σε επίπεδα επιβίωσης και κίνησης ζωής.

Πολλές φορές, όταν τύχει να αρρωστήσουμε, αισθανόμαστε διαφορετικά σήματα ως προς την

Περισσότερα...

Ισορροπία και διατροφή

Περισσότερα...

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την ισορροπία των τροφίμων σε μια υγιεινή διατροφή –γιατί είναι ανάγκη να υπάρχει ισορροπία– και το πώς δημιουργήθηκε η βάση της. Παρουσιάζεται συνεχώς αυτή η λέξη, η «ισορροπία», όταν πρόκειται για την υγιεινή διατροφή ή, αλλιώς, «ισορροπημένη» διατροφή. Τι σημαίνει όμως ισορροπία στη διατροφή;

Όπως και η ίδια η λέξη φανερώνει, ισορροπία σημαίνει σωστό διαμοιρασμό των θρεπτικών συστατικών, ο οποίος, φυσικά

Περισσότερα...

Η πυραμίδα της διατροφής μας

Περισσότερα...

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις ονομαστές πυραμίδες των τροφών, που έχουν καθιερωθεί ως στυλοβάτες της υγείας.

Καθώς έχουμε πει σε προηγούμενα άρθρα, το σώμα μας χρειάζεται υλικά «ανοικοδόμησης» των κατεστραμμένων κατά τη διάρκεια της ημέρας ιστών, καθώς και «καύσιμα» για να παραχθεί ενέργεια ώστε το σώμα να μπορεί να κινείται, όπως άλλωστε και καθετί σε αυτή τη ζωή. Όλα αυτά θα τα προμηθευτούμε από τις τροφές.

Λόγω του ότι ο

Περισσότερα...

Ό,τι τρώμε μας σκοτώνει, αποφαίνεται παγκόσμια έκθεση για τη διατροφή

Περισσότερα...

Η κακή διατροφή είναι μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης προβλημάτων υγείας παγκοσμίως και ευθύνεται σχεδόν για 1 στους 5 θανάτους, σύμφωνα με μια έκθεση του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins με επικεφαλής της έρευνας την καθηγήτρια Τζέσικα Φάντσο.

Η κατανάλωση ανθυγιεινών ή ανεπαρκούς ποσότητας τροφών, περιλαμβανομένης και της περίπτωσης βρεφών που δεν μπορούν να θηλάσουν, οδηγεί στην κακή διατροφή, αποφάνθηκαν οι ερευνητές που υπογράφουν την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής.

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.