Apostolakis.jpg

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε χθες από το βήμα της Βουλής για τη δύναμη και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Για την ακρίβεια, ανέφερε: «Ο εθνικός εναέριος χώρος, τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας μας, προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες τον χρόνο από τις δυνατές, αξιόπιστες και τεράστιας ισχύος Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και οποιοσδήποτε τα αμφισβητήσει θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση».

Στη συνέχεια τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεργάζονται σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, να πορεύονται με ομοψυχία και με γνώμονα το κοινό καλό. «Απευθύνω πρόσκληση-πρόκληση για συνεργασία και εθνική συνεννόηση για τα θέματα που αφορούν τη θεσμική άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και τα θέματα ασφάλειας της χώρας πρέπει να μείνουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και επιβάλλουν ενότητα, συνεργασία και εθνική συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Στην παρέμβαση του κ. Σταμάτη σχετικά με τα αναπάντητα, όπως είπε, ερωτηματικά για τις πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών πάνω από το Πεντάγωνο την ημέρα της τελετής παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στον νέο υπουργό, για το κόστος των πτήσεων και το πέρασμα του πρώην υπουργού με στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια ο κ. Αποστολάκης, αφού τόνισε πως δεν  υπήρξε ούτε στο ελάχιστο επιχειρησιακό κενό, συνέχισε επισημαίνοντας: «Είναι σαφές ότι στις τελετές παράδοσης-παραλαβής διαχρονικά τιμώνται και τα δύο πρόσωπα. Δεν απαγορεύονται τέτοιες πτήσεις, συνεπώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα. Και σε παρελάσεις και σε ορκωμοσίες γίνονται κα θα εξακολουθήσουν να γίνονται ανάλογες πτήσεις. Οι τιμές σε τελετές παράδοσης-παραλαβής αποδίδονταν και θα αποδίδονται πάντα σύμφωνα με τη μακραίωνη παράδοση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει παράδοση οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να αποδίδουν τιμές στους αποχωρούντες, διαρκεί αιώνες αυτή η παράδοση και τίποτα διαφορετικό δεν έχει γίνει», αντέτεινε ο κ. Αποστολάκης.

Όσον αφορά την πτήση του κ. Καμμένου πάνω από τα Ίμια, ο κ. Αποστολάκης παρέπεμψε στις απαντήσεις που ήδη, όπως είπε, έχει δώσει ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έχει δίπλωμα πιλότου και τη δυνατότητα να πετάξει, άρα δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn