omilia_Tsipra.jpg

Χθες Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο εκδήλωσης προσωπικοτήτων με θέμα «Το “στοίχημα” της Συμφωνίας των Πρεσπών». Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία, καθώς και ότι παραμένει αντίθετος σε προσπάθειες και σχέδια που κατά καιρούς εξυφαίνονται με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Ούτε εμείς θα κάνουμε πίσω. Γιατί παρόμοια σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε κι εδώ, στη χώρα μας, από την πρώτη στιγμή. Γνωστοί ακροδεξιοί, εθνικιστικοί κύκλοι, με τις σφραγίδες συλλόγων και σωματείων και την πολιτική καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής και άλλων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων αλλά και παραθρησκευτικών οργανώσεων, που βεβαίως δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Ελληνικής Εκκλησίας, δοκίμασαν τα πάντα για να ακυρώσουν αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική», είπε και πρόσθεσε: «Οργάνωσαν επιθέσεις εναντίον γραφείων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Γέμισαν το διαδίκτυο με ορυμαγδό ψευδών ειδήσεων και ανιστόρητων κηρυγμάτων μίσους. Ενορχήστρωσαν ακόμη και σχολικές καταλήψεις, σπέρνοντας το μίσος στα μυαλά εφήβων μαθητών, επιχειρώντας να τους πείσουν τι; Ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”».

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τις ωφέλειες και τα πλεονεκτήματα που αποκομίζει η χώρα μας, τονίζοντας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι και ιστορική και πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη, γιατί ο αληθινός πατριωτισμός δεν είναι να μισείς τις πατρίδες των άλλων, των γύρω σου, είναι να αγωνίζεσαι για να αναδείξεις την πατρίδα σου σε πρωταγωνίστρια δύναμη ειρήνης, συναδέλφωσης των λαών, οικονομικής και κοινωνικής προόδου, σε μια περιοχή και σ’ έναν κόσμο που διαρκώς αποσταθεροποιείται». Και συνέχισε:

«Σε μια Ευρώπη που σκεπάζεται ολοένα και περισσότερο από το σκοτάδι του σοβινισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, το μήνυμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ακόμη περισσότερο σημαντικό. Γιατί αποδεικνύουμε ότι σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορούμε, όταν οι προοδευτικές δυνάμεις είναι στη διακυβέρνηση, να γυρίζουμε την πλάτη στους εθνικισμούς. Ακόμη και όταν αυτοί οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια έχουν αφήσει βαρύ το στίγμα τους, αφήνοντας στην περιοχή το προσωνύμιο “πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης”».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn