AI_Catalyst_-_Logo.jpg

 

Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst (www.aicatalyst.gr) διοργανώνει το 2o του Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #AiForum23 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη φορέων καινοτομίας και εταιριών από καίριους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως εισηγητές και ομιλητές διακεκριμένες προσωπικότητες και στελέχη από τον χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει θεματικές συζητήσεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον κλάδο της υγείας που συνδέονται με τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ). Το συνέδριο περιλαμβάνει επίσης τρεις οριζόντιες ενότητες για την ηθική της ΤΝ, το οικοσύστημα ΤΝ στην Ελλάδα αλλά και τις δεξιότητες που απαιτούνται στην εποχή της ΤΝ. Σε ένα fireside chat ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, Καθηγητής ΕΜΠ, θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Μανώλη Ανδριωτάκη τις εξελίξεις της ΤΝ και πώς αυτές επηρεάζουν τη Δημοκρατία και την Πολιτεία. Τέλος, στο συνέδριο θα λάβουν χώρα παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα ΤΝ για φοιτητές, μαθητές και ευρύτερο κοινό.

Μέγας χορηγός της συνεδριακής εκδήλωσης είναι η εταιρία QUALCO, χρυσός χορηγός η εταιρία Janzz Technologies, Zurich, αργυροί χορηγοί οι εταιρίες Cosmote και KPMG και υποστηρικτές οι εταιρίες Inforex SA, Eurocapital Partners, Karabinis Medical, Business Partner Network (BPN), We Insurance, Praxis Factor, Compro, Effect και Value Marketing.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 (ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ.) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο (πρόγραμμα, ομιλητές) αλλά και για να εγγραφείτε, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του ομίλου www.aicatalyst.gr (λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Σχετικά με τον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst

Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst ιδρύθηκε το 2021. Είναι ένα ευρύ δίκτυο στελεχών και ακαδημαϊκών από τον χώρο της Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Στοχεύει στην υλοποίηση κομβικών παρεμβάσεων με σκοπό να αποτελέσει τον καταλύτη στη χώρα μας για μια γρήγορη μετάβαση στη νέα εποχή μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του, ο όμιλος έχει διοργανώσει πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις με αντικείμενο διάφορα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, ημερίδες σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς και συζητήσεις σε θέματα ηθικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Παράλληλα, πραγματοποιεί συχνές δημόσιες παρεμβάσεις μέσω των εξειδικευμένων στελεχών και των ομάδων εργασίας του στην εθνική διαβούλευση για την Ψηφιακή Βίβλο και την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Επιπλέον, στην προσπάθεια ενίσχυσης του τοπικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, υποστηρίζει πανελλαδικά δράσεις των μελών του με σκοπό την προώθηση της ΤΝ. Ο AI Catalyst φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης και επιταχυντής αυτού του άλματος με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn