mati-attikis.png

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής Μ. Πλειώνης, ο πρόεδρος του «Δημόκριτου» δρ Γ. Νούνεσης και ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ καθηγητής Σπ. Μαυράκος διαβεβαιώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους πως «όλες οι μετρήσεις συνηγορούν στο ότι η τοξική ρύπανση στις πυρόπληκτες περιοχές υπήρξε περιορισμένη και κάτω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια». Συνεχίζουν λέγοντας ότι θεωρούν «εντελώς ανυπόστατο» το άρθρο με τίτλο «Τοξική απειλή» που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου στην εφημερίδα «Real News», ζητώντας την άμεση ανάκλησή του και χαρακτηρίζοντας «αναληθή τα στοιχεία που παραθέτει».

Οι τρεις επικεφαλής των επιστημονικών φορέων τονίζουν ότι «τα εργαστήρια των δημόσιων ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας που ανέλαβαν την αξιολόγηση της τοξικής ρύπανσης στις πυρόπληκτες περιοχές είναι διαπιστευμένα, διαθέτουν state of the art τεχνολογικό εξοπλισμό και διεθνές επιστημονικό κύρος. Είναι τα μόνα εργαστήρια που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει μελέτες για την τοξική ρύπανση στο Μάτι». Και οι επιστήμονες καταλήγουν: «Τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί στην πληρότητά τους και έχουν κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn