hellas_sat_4.jpg

Με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου πρόκειται να εκτοξευτεί ο δορυφόρος «Hellas Sat 4» την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 23:01 ώρα Ελλάδας/Κύπρου από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, ευρισκόμενος μέσα στη μύτη του εκτοξευτήρα «Ariane 5», καθώς τα τελευταία 24ωρα έχουν τελειώσει οι τελευταίες εργασίες κατά την αρμόδια τεχνική συνάντηση.

O νέος δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου, στις 39 μοίρες ανατολικά, όπου θα συναντήσει τον «Hellas Sat 3», που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.


Ο δορυφόρος «Hellas Sat 4» θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική, και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο. Πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμένο, βελτιστοποιημένο με νέες τεχνολογικές λύσεις δορυφόρο, που βασίζεται μεν στη σειρά των δορυφόρων τύπου LM 2100 με την πετυχημένη παρουσία στη συγκεκριμένη αγορά, διαθέτει όμως «μια εκσυγχρονισμένη τεχνολογική μορφή, αφού χρησιμοποιεί δομές που βασίζονται στα ηλιακά ιστία μεταξύ άλλων καινοτόμων συστημάτων», όπως εξήγησε ο Κεντέας Καραντώνης, program manager του «Hellas Sat 4», επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου, ο επιστήμονας που βρίσκεται ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2019 στη Γαλλική Γουιάνα, παρακολουθώντας βήμα βήμα τις διαδικασίες πριν από την εκτόξευση.

Χάρη στις τεχνολογικές λύσεις που έχουν επιλεγεί από το 2014, όταν παρουσιάστηκε στους τεχνικούς της Hellas Sat ο νέος τύπος δορυφόρου και αποφασίστηκε πως θα επιλεγούν προς χρήση, ο «Hellas Sat 4» θα μπορέσει να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα σε τροχιά.

Η εκτόξευση αποτελεί μια εξέλιξη-σταθμό, ώστε η Hellas Sat να παρέχει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες στην αγορά σήμερα και για τα επόμενα χρόνια και φέρνει τις υπηρεσίες της Hellas Sat σε μια νέα εποχή μετά και το 2017, όταν διατέθηκαν στην αγορά και οι υπηρεσίες του «Hellas Sat 3» με την εκτόξευση του δορυφόρου επίσης από τη Γαλλική Γουιάνα και την επιτυχή τοποθέτησή του στην ελληνική τροχιακή θέση στις 39 μοίρες. Εκεί ακριβώς, στις 39 μοίρες, αναμένεται να βρεθεί και ο νέος «Hellas Sat 4».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εκτόξευση θα παρευρεθούν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών δρ Βασίλης Μαγκλάρας, την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, ενώ το γεγονός θα μεταδίδεται με ειδικές ζωντανές εκπομπές στην Ελλάδα από την ΕΡΤ και στην Κύπρο από τον σταθμό Capital TV, ενώ θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και για κάθε ενδιαφερόμενο στους δορυφόρους της EΒU ABS και από τον δορυφόρο «Hellas Sat 3».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn