arthro2-900x600.jpg

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανταλλαγή νέων “Clima (mara) thon” που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κέρκυρας από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2023 με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω στην διοργάνωση ενός Climathon. Στο πρόγραμμα αυτό είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν πέντε άτομα από διάφορα μέρη του ελλαδικού χώρου και να συνεργαστούν με νέους από Πολωνία και Τσεχία, μέσω του οργανισμού νεολαίας EUphoria Youth Lab.

Climathon: Tι είναι;

Το Climathon είναι ένα παγκόσμιο κίνημα και πρωτοβουλία που συγκεντρώνει ανθρώπους, κοινότητες και οργανώσεις για να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Διοργανώνεται από το 2015 με περίπου 600 διοργανωτές, 1.000 εκδηλώσεις και πάνω από 30.000 συμμετέχοντες σε όλο τον κόσμο. Συχνά περιγράφεται ως εκδήλωση στο στυλ του hackathon που επικεντρώνεται στη δράση για το κλίμα. Τα γεγονότα του Climathon συνήθως διαρκούν για ένα διάστημα 24 ωρών ή περισσότερο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες συνεργάζονται για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές για τη μείωση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Δραστηριότητες

Οι συμμετέχοντες μέσω βιωματικών μεθόδων εκπαίδευσης και μη τυπικής μάθησης ανακάλυψαν τον κόσμο του Climathon -ενός παγκόσμιου γεγονότος- και μπόρεσαν να κατανοήσουν πως οι ίδιοι είναι σε θέση να το υλοποιήσουν σε περιοχές της χώρας μας. Επιπλέον, παρακολούθησαν μία ποικιλία από workshops και δραστηριότητες για: Brainstorming, Pitching Ideas, Δημιουργία Poster κ.α. ενώ συνεργάστηκαν ομαδικά για να πετύχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, εξοικειώθηκαν με την διοργάνωση ενός τέτοιου event, με την επικοινωνία και προώθηση του καθώς είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με άτομα από την Ευρώπη για ένα κοινό σκοπό. Επίσης, το μέρος -το νησί της Κέρκυρας- τους προσέφερε μεγάλη βοήθεια στο έργο τους αφού εκεί έχουν διεξαχθεί ήδη δύο τοπικά Climathon και προσεχώς θα διεξαχθεί και τρίτο!

Για περισσότερες πληροφορίες www.euphoriayouthlab.eu

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn