gogo13.jpg

 

Από τις 30 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή εφήβων Erasmus+ με τίτλο Factory of Sustainability στο Τορίνο της Ιταλίας! Στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά από πέντε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και από την Ελλάδα μέσω του οργανισμού νεολαίας EUphoria Youth Lab.

Κύρια θεματική: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα

pik1 Οι συμμετέχοντες -ηλικίας 13 έως 17 ετών- είχαν την τεράστια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άτομα της ηλικίας τους από Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Ελλάδα, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνομιλήσουν για σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τομείς όπως social και economic sustainability, ακτιβισμός, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, κλιματική αλλαγή κ.α. Μέσα από μία σειρά εργαστηρίων, ομαδικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών οι νέοι μπόρεσαν να έρθουν πιο κοντά και να συνεργαστούν με κύριο στόχο τις περιβαλλοντικές αναζητήσεις.

Δραστηριότητες

Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην πόλη Claviere όπου διέμεναν, να θαυμάσουν υπέροχα φυσικά τοπία (βουνά, ρυάκια κ.α.), να κάνουν πεζοπορία στα ιστορικά βουνά της περιοχής, να ενημερωθούν μέσω κινηματογραφικής βραδιάς για το μεταναστευτικό θέμα που αντιμετωπίζει χρόνια εκείνο το μέρος, να συμμετέχουν σε campfire, να μαγειρέψουν τοπικά φαγητά της χώρας τους αλλά και να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία της διάβασης της «Tibetan Bridge»!

Εμπειρία

Οι έφηβοι που πήραν μέρος στην ελληνική αποστολή, με την συνοδεία ενήλικης leader, δήλωσαν ότι επρόκειτο για μία ξεχωριστή εμπειρία για εκείνους, με πολύ γέλιο, μάθηση και κοινωνικοποίηση. Ανυπομονούν όπως οι ίδιοι λένε να συμμετέχουν σύντομα σε κάποιο άλλο πρόγραμμα κινητικότητας που θα τους δώσει την ευκαιρία μιας παρόμοιας όμορφης εκπαιδευτικής περιπέτειας. Το πιο αξιοσημείωτο; Γνώρισαν φίλους από όλη την Ευρώπη και δημιούργησαν μοναδικές αναμνήσεις όλοι μαζί!

Για περισσότερες πληροφορίες www.euphoriayouthlab.eu

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn