arthro_900x600_torin.jpg

 

Αν η κλιματική κρίση και η βιωσιμότητα είναι ένα από τα θέματα που σε απασχολούν έντονα και σε ανησυχεί το μέλλον του πλανήτη τότε αυτή η ανταλλαγή είναι για σένα!

The factory of Sustainability 

Ποιοι: 7 νέοι ηλικίας 14-17 ετών και ένας αρχηγός ομάδας

Που: Torino, Italy

Πότε: 30 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου 2023

Στόχοι της ανταλλαγής:

  • Συζητήσεις σχετικά με την έννοια της βιωσιμότητας
  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών
  • Εμπειρία σε διαπολιτισμικό περιβάλλον
  • Προβληματισμοί και ανησυχίες για το περιβάλλον 

Πρόκειται για μια ωραία περιπέτεια με νέα άτομα από το εξωτερικό που στόχο θα έχει να δημιουργήσουν μαζί το δικό τους εργοστάσιο βιωσιμότητας! 

Claviere: Η περιοχή Claviere είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στην κοιλάδα της Susa της περιοχής Piedmont στη βόρεια Ιταλία ενώ ανήκει στην επαρχία του Τορίνο. Η πόλη επειδή βρίσκεται ανάμεσα στις Ιταλικές Άλπεις, περιβάλλεται από εντυπωσιακά ορεινά τοπία και αυτό την καθιστά έναν δημοφιλή προορισμό όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Η Claviere έχει πλούσια ιστορία και η ονομασία του μπορεί να ανιχνευθεί σε αρχαίες εποχές. Ήταν ένας σημαντικός διάδρομος μέσω των Άλπεων και έχει δει διάφορα ιστορικά γεγονότα και εξελίξεις κατά τους αιώνες.

Διαμονή: Rifugio La Capanna

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλικά

Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Προθεσμία: 31/07/2023

 Για να δηλώσεις συμμετοχή: 

1) Έλεγξε τις ημερομηνίες και τον τόπο του προγράμματος.

2) Έλεγξε ότι μπορείς να καλύψεις το κόστος των εισιτηρίων (αεροπορικών, ακτοπλοϊκών ή λεωφορείου).

3) Συμπλήρωσε άμεσα την παρακάτω αίτηση. Εφόσον η αίτηση σου περάσει στο 2ο στάδιο, θα γίνει συνέντευξη μέσω Zoom με την/τον project manager του προγράμματος, όπου θα σου δώσει περαιτέρω πληροφορίες και στο 3ο στάδιο θα γίνει η επιλογή. Πριν την αναχώρηση σας θα γίνει μια συνάντηση προετοιμασίας μέσω βιντεοσυνομιλίας.

4) Σε περίπτωση που επιλεγείς, καλείσαι να καταβάλλεις το ποσό συνεισφοράς που είναι 100 ευρώ.

Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής  στο http://bitly.ws/HnCc

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn