sarwnis_002.jpeg.jpg

 

Με την παρουσία όλων των τοπικών αρχών αλλά και την ευχάριστη έκπληξη της εμφάνισης της πρώτης χρυσής Ελληνίδας ολυμπιονίκη κυρίας Βούλας Πατουλίδου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Στο επίκεντρο ο τουρισμός», την οποία διοργάνωσε στην Τρίπολη (18/4/24) το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. «Σαρωνίς». Το αξιοσημείωτο αυτής της ημερίδας ήταν η συνεργασία που είχαν με τον εκπαιδευτικό οργανισμό«Σαρωνίς» όλοι οι τοπικοί μαζικοί φορείς οι οποίοι εμπλέκονται με το θέμα του τουρισμού (φιλοξενία και εστίαση). Συνδιοργανωτές ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας, ο Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Τρίπολης.

Χαιρετισμούς στην ημερίδα έκαναν κατά σειρά: η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τρίπολης κυρία Ελένη Καρούντζου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κύριος Γιάννης Τρουπής, o διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚΤρίπολης κύριος Γιάννης Κατσίρης, η διευθύντρια του ΙΕΚ Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κυρία Γωγώ Μαργιώλου και ο υπεύθυνος αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ομίλου «Άποψις» κύριος Κώστας Σαββίδης.

Με την ιδιότητα της αυτοδιοικητικής που είχε άμεση σχέση με τον τουρισμό ως αντιπεριφερειάρχης, πήρε τον λόγο και η χρυσή μας ολυμπιονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, η οποία, αναφερόμενη στην ημερίδα, συγχάρηκε όλους τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι μόνο με συνέργειες σαν αυτήν από τους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού.

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη του παραρτήματος Τρίπολης του ΚΕΚ «Σαρωνίς» κυρία Ακριβή Μακρή αναφέρθηκε αναλυτικά στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «voucher τουρισμού» που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Τουρισμού, με φορέα υλοποίησης τη Δημόσια Επιχείρηση Απασχόλησης, τονίζοντας ότι είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κατάρτισης με δικαιούχους τους ανέργους, εργαζομένους και εποχιακά εργαζομένους στον τουρισμό, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Μετά την ενημέρωση για το πρόγραμμα του τουρισμού, άρχισαν οι ομιλίες από εξειδικευμένα στελέχη, παράγοντες και πανεπιστημιακούς που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα στον τουριστικό τομέα, αλλά και στα σύγχρονα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού για να αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα προς τις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ομιλίες με τα εξής θέματα:

Η Διευθύντρια Έργων Εκπαίδευσης skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα κυρία Κατερίνα Γκρίτζαλη ανέλυσε το θέμα «Elevator pitch: η παρουσίαση του εαυτού μου σε 1 λεπτό».

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο κύριος Κώστας Μαρινάκος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ελλείψεις και στην κατάρτιση των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn