athens002.jpg

 

Μαζί την είδαμε τη δουλειά!

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο και πληρέστερο φεστιβάλ για την εργασία, το Athens #JobFestival 2024, το οποίο χάρισε πολλά χαμόγελα και προσδοκίες για ένα ξεκίνημα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας στους επισκέπτες του.

Πρωτόγνωρη ήταν φέτος η πολύ μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις εταιρίες όσο και από τους υποψηφίους για εργασία. 210 εταιρίες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας συμμετείχαν και αναζήτησαν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία, πραγματοποιώντας 9.500 συναντήσεις εργασίας με τους παρευρισκόμενους που ξεπέρασαν τους 5.000 σε αριθμό επισκέψεων στη μεγαλύτερη γιορτή της αγοράς εργασίας.

Διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα στις 9 Φεβρουαρίου και 10 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, φέτος υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αθηναίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Για άλλη μία χρονιά κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών οι συναντήσεις εργασίας με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες από διάφορους κλάδους, η διενέργεια συνεντεύξεων με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, η απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, συνυφασμένων με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, η γνωριμία και η κατανόηση των βασικών εργαλείων στην αναζήτηση εργασίας, η δικτύωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, και οι παράλληλες δράσεις, που είχαν ως σημείο αναφοράς την κατάλληλη προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι στο Athens #JobFestival 2024, το οποίο είχε ελεύθερη είσοδο και περισσότερες από 5.000 επισκέψεις, είχαν τη δυνατότητα να:

  • Επισκεφτούν τα περίπτερα των 210 εταιριών από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό.
  • Συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για 3.800 θέσεις εργασίας.
  • Παρακολουθήσουν workshops συνολικά 16 ωρών με θέματα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.
  • Συμμετάσχουν σε 22 παράλληλες δράσεις: Check your CV by PROFESSION AID, Interview tips by ActionAid, Business photoshooting by ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, LinkedIn tips by Career in Progress, Προσωπικό coaching by HCCMA, Dress code by INDITEX, Αλλαγή καριέρας by Odyssea, Ψυχομετρικά τεστ by Evalion-SHL, Εργασιακά δικαιώματα by ΙΝ.Ε.-ΓΣΕΕ, Design your Career path by Career Design, Elevator pitch by AIESEC, Online gamification by OWIWI, Διαφορετικότητα και συμπερίληψη στους χώρους εργασίας by SolidarityNow, Συμβουλευτική επιχειρηματιών & start-uppers by Κ.Ε.Μ.ΕΛ., Πρώτες βοήθειες στον χώρο εργασίας by Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, Συμβουλευτική καριέρας by About Career, Διαχείριση χρόνου by Employ Edu, Επαγγελματικός προσανατολισμός by Labora, Επαγγέλματα του μέλλοντος by Equal Society, Boost your Knowledge by Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας by ΠΕΨΑΕΕ, Βήματα εργασιακής ικανοποίησης by Work Culture.

Το Athens #JobFestival, το καθιερωμένο γεγονός για την εργασία, είναι μια διήμερη εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον» του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε για ένατη χρονιά με σκοπό την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και τη μείωση της ανεργίας. Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals, τα οποία διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες ικανοποιημένους επισκέπτες.

Επιτυχή επιλογή και φέτος αποτέλεσε η διαδικασία των συνεντεύξεων, η οποία συνέβαλε ώστε αφενός οι υποψήφιοι να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και αφετέρου οι εταιρίες να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο για την εκάστοτε θέση εργασίας. Εκτιμάται ότι οι προσλήψεις θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο επίπεδο προσεγγίζοντας φέτος τις 1.600.

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα είναι από το 1999 η πρώτη ελληνική πλατφόρμα ζεύξης αναγκών εργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και υποψηφίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: από το 1999 έως το 2023 περισσότερες από 60.000 εταιρίες δημοσίευσαν στο skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα περισσότερες από 1.000.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 8.000.000.

Η διοργάνωση του Athens #JobFestival 2024 πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των παρακάτω:

Υπό την αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Χορηγοί: STAR, MGROUP, TTEC, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Υποστηρικτές: NISSI BEACH RESORT, MMBS, KAIZEN GAMING, DOMES RESORTS, ΒΕΝΕΤΗΣ, LAS SOLUTIONS AE, ROBINSON CLUB GMBH, DONKEY HOTELS

Food Partner: ROMA PIZZA

Drink Partner: ΔΙΩΝΗ RAINBOW WATERS

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR, ΜAD, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, THAT’S LIFE, START UP.GR, ENALLAKTIKOS.GR, BUSINESS NEWS.GR, NEOPOLIS.GR, STARTUPPER, BUSINESS TODAY, EMEA.GR, TOURMISMTODAY.GR, ATHENS ART, PINK, IΠΟΡΤΑ, EDUAVISOR.GR, TOURMARKET, SIGMA MEDIA GROUP, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, UNI-TIES.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, LET IT BE.GR, EXPOS GREECE, BULLMP.COM, ΡΑΔΙΟ ΠΑΝΤΕΙΟ, ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn